Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Gezocht Ervaringen Keizersnee

 • Auteur
  Berichten

 • cindy91
  Bijdrager
  #10353684

  Hallo Mama’s,
  Ik ben opzoek naar keizersnee ervaringen.
  Dit omdat we nu eindelijk de knoop door gehakt hebben voor nog een kindje. Nu weet ik dat baby nr 2 met een keizersnee moet.
  Hier zie ik erg tegen op vooral als het gaat om de ruggenprik ( ben als de dood voor naalden).
  Nu heb ik wel via youtube & google gezocht maar heb toch liever een berichtje van een mama die dat heeft gehad.( vraag niks aan de omgeving want die hoeven nog niks te weten 😉 ).
  Je zou me super blij maken met jullie ervaringen zodat ik een beetje weet of het mee/tegen valt & wat ik ervan kan verwachten.
  Alvast bedankt!


  Stefanie Smit
  Bijdrager
  #10353696 Quote

  Hoi Cindy91. Even een vraag; hoezo moet baby 2 met een keizersnee? Baby 1 ook met een keizersnee geboren?

  Mijn dochter is met een spoedkeizersnee geboren.


  cindy91
  Bijdrager
  #10353716 Quote

  Hoi Stefanie,
  Bij baby nr 1 hebben ze een grote fout gemaakt waar ik het liever niet over heb. Vandaar dat baby nr 2 met een keizersnee moet.

   

  Hallo BabyOliver,
  Zou heel graag willen weten of de prik in je rug giga zeer doet.
  Heb een ruggenprik een paar keer kunnen uitstellen bij andere operatie’s omdat ik die naald giga groot vind.
  Hoelang het duurt voordat je de “controle”gevoel terug hebt in je benen. En vooral hoe het in de O.K aan toe gaat als je wakker bent.


  Veraa
  Bijdrager
  #10353717 Quote

  Hoi Cindy91,

  Geen zorgen, het valt allemaal heel erg mee. Zeker als je het van tevoren al weet, dan wordt het dus een geplande keizersnede. Je komt dan op een licht voorverwarmde OK in plaats van een ijskoude OK, dat scheelt al. Alles gaat rustig en het team is goed voorbereid. Je krijgt vaak zelf de kans om je kindje geboren te zien worden (ik in ieder geval wel). Ik was niet bang voor de naald van de ruggenprik, want die kun je ook niet zien. Daarbij komt dat het een superdun naaldje bleek te zijn. Anesthesisten zijn daar heel kundig mee. Het is alleen heel gek gevoel dat je ineens je benen warm voelt worden en dan niks meer voelt. Maar zou me om de prik niet zo’n zorgen maken :).

  Maar het was voor mij echt een supermooie bevalling. Het was gezellig, praatje gemaakt met de anesthesist die bij je blijft (en je partner ook). Baby geboren zien worden, en daarna is de kleine man nooit uit mijn zicht geweest. Hij werd naast mij gecontroleerd door de kinderarts en mocht daarna meteen bij mij liggen.

  Ik vond het na-traject wel ietwat vervelend want het duurt wel langer dan bij een vaginale bevalling voor je bent hersteld (even aannemen dat die goed gaat) en weer alles kan/mag. Maar als je echt 2 weken goed je rust houdt, gaat het daarna best vlot. 

  Succes!


  cindy91
  Bijdrager
  #10353719 Quote

  Hallo Vera,

  Jeetje wat klinkt jouw berichtje super aangenaam!
  Die dingen zeiden ze niet op youtube en google.
  Dit zorgt zeker voor wat meer rust 😀 .
  Dunne naald klinkt goed( had het idee dat er een infuusnaald of bloedprik naald ingestoken werd en die dingen brrrrr).
  Super fijn om te lezen dat alles na 2 weken wat vlotter gaat 😀 dat klinkt een stuk fijner dan 6 weken maar als dat nodig is zo be it.
  Super bedankt voor je ervaring daar kan ik wat mee 😀 

  #10353723 Quote

  Ik vond het oprecht pijnloos. Ik voelde denk ik alleen de prik van een naald maar niet eens bewust denk ik, was er totaal niet mee bezig. Maar ik heb geen angst voor naalden of voor pijn dus dan is het denk ik erg anders. Heb de naald ook niet gezien dus geen idee hoe groot die is haha. Misschien moet je er ook niet naar kijken en het allemaal over je heen laten komen 😉

  Ik zat op een operatietafel, moest een kussen vasthouden en mijn rug zo bol mogelijk maken, de arts voelt met een vinger tussen je ruggenwervels naar een geschikte plek. Ze vertellen alles dat er gebeurt, het gaat heel snel. Dan mag je gaan liggen en je prachtige kind geboren zien worden 🙂 Bij mij duurde het zetten van de prik naar het zien van mijn kind maar 7 minuten.

  Hoop voor jou dat het meevalt maar echt, het is prima te doen!

  Lees ook: De bevalling: wat kun je verwachten?

  cindy91
  Bijdrager
  #10353733 Quote

  Hallo Minni,

  Dankjewel voor jouw uitgebreide bericht!
  Oh dat is aardig snel met het kindje eruit :O 
  Dacht dat dit langer duurde.
  Super fijn om te weten!

  Denk dat het wel goed zit na het lezen van jullie ervaringen 😀

  <3 dankjewel!!!!


  Tvz
  Bijdrager
  #10353743 Quote

  Hoi Cindy91,

  Hier geen ervaring met een keizersnede, maar wel een ruggenprik gehad tijdens de bevalling. Het viel me alles mee. Er wordt heel duidelijk verteld wat je moet doen en wat er gaat gebeuren. De ruggenprik doet snel zijn werk en ze lieten me pas van de ok gaan toen de pijn voldoende onder controle was. In eerste instantie wilde ik geen ruggenprik omdat ik wist dat ik dan waarschijnlijk niet naar huis mocht de zelfde dag. Dat ging uiteindelijk sowieso niet, maar dat had niks met de ruggenprik te maken. Toen de lijn was verwijderd kwam het gevoel vrij snel terug.  Succes! 🙂

  #10353764 Quote

  Hier toevallig beide! 
  ik lag al 6 uur te creperen van de rugweeen toen mijn partner aangaf het niet meer te kunnen aanzien dat ik zoveel pijn had. De verpleging erbij geroepen, want ik zat nog steeds pas op 3cm ontsluiting. Wat kon er gedaan worden? Ruggeprik had ik me totaal niet in verdiept (1ste kindje, amper geboorteverhalen in mijn directe omgeving. Ik ging ervan uit dat het iets zeldzaams was om te gebruiken…)het zetten was behoorlijk spannend omdat ik heel stil moest zitten, duurde zeker 10 minuten maar die rugweeen kwamen om de 3 minuten 😅 vang dat maar eens op zonder bewegen…achteraf wenste ik dat ik die ruggeprik VEEEEEEEL eerder had gekregen!! Je mag dan elk kwartier op het knopje drukken voor een nieuwe ‘dosis’. Na de eerste keer drukken ging de rugwee met een golf beweging over naar een buikwee(of de pijn werd achter verdoofd waardoor ik eindelijk de buik voelde). 2de wee voelde ik al helemaal niks meer, zag hem alleen pieken op de monitor en ik was zooooo blij! Laat die laatste 6cm maar komen dacht ik nog!

  half uur later deden ze een testje (bloed afname hoofdje baby in je vagina) bleek onze kleine zuurstof problemen te hebben en moest er een spoedkeizersnee worden uitgevoerd…dus nog weinig nut gehad aan de ruggeprik, kreeg nog een plaatselijke verdoving in de OK. Totaal nergens op voorbereid, ging als een sneltrein. Kleine direct naar een speciale afdeling, ik zeker 2uur op de recovery zonder baby..mocht daar pas weg toen ik inderdaad mijn benen weer kon bewegen en dat duurde dus extra lang door al dat spul in mijn lijf (en meer dan 1 liter bloedverlies werkte ook niet mee) 

  achteraf heelde de wond wel heel snel, je ziet het litteken amper en geen issues met ons liefdesleven op korte of lange termijn. Allemaal pluspunten dus. En vergeet niet: jij bent overal dan op voorbereid! Dat scheelt een hoop ☺️ denk alleen niet dat je bij een geplande keizersnee uberhaupt een ruggeprik krijgt? Dan wellicht alleen plaatselijk verdoofd. Hoop 2de optie dan voor je, ik was een beetje high en dan ook het sneltrein effect er nog bij..ik had liever wat helderder geweest in alles. 

  in het kort: beide zijn me goed bevallen en dan was het zelfs ongepland allemaal. Hopelijk heb je daar iets aan.

  succes 💋🍀

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct