Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Glutenvrij Eten Tijdens Zwangerschap

 • Auteur
  Berichten
 • #10089283

  Hoi,

  Ik eet al 1,5 jaar vanwege mijn glutensensitiviteit geen gluten meer. Zijn er zwangere dames die hier ervaring mee hebben (die bijvoorbeeld coeliakie hebben)? Tips om tijdens de zwangerschap op te letten? Ik slik al extra vitamine D.  

  #10089399 Quote

  Ik eet ook al jaren glutenvrij ivm Coeliakie. 

  tgv schade aan mijn darmwand neem ik vitamine B12 niet voldoende op. In de zwangerschap verbruik je extra veel vitamine B12, dus ik spuit nu dubbel zo vaak mijn B12. 

  Vitamine D heb ik ook altijd wat laag, dus dat slik ik inderdaad ook. 

  Verder gewoon een goede multi voor zwangeren en net als anders lekker veel groente en fruit. Ik vermijd al die “witmeel” glutenvrije producten soweiso al, want daar zitten vooral veel “lege” calorieën in en bijna geen voedingsstoffen. Tijdens de zwangerschap is dat nog meer aan te raden om niet te nemen, want je kan er ook zo fijn verstopt van raken en dat heb je toch al sneller als je zwanger bent. 

  Ohja, als je weinig brood eet (ik hou ook gewoon niet van glutenvrij brood, dus ik eet bijna geen brood) let dan wel op dat je via een andere bron voldoende jodium krijgt. Is altijd al belangrijk, maar in de zwangerschap des te meer. 

  Succes en een heeeeel fijne zwangerschap!


  Wolffje
  Bijdrager
  #10089405 Quote

  Ik eet vanwege mijn voetselallergieën ook glutenvrij. Slik al bijna de gehele zwangerschap extra mama plus vitamine en vitamine D. En eet extra fruit en groenten. Alle meelproducten als brood pasta koekjes etc.. gaan er al maanden niet meer in. Net als alle dierlijke eiwitten 

  Voordeel dat je niet veel aankomt… Maar de kleine doet het goed.

  Veel fruit smoothy’s etc eten.. 

  #10090795 Quote

  Dank je wel voor jullie reacties! 


  MarsieK
  Bijdrager
  #10090953 Quote

  Ha ik heb ook al jaren een gluten-en lactose intolerantie. Ik ben niet anders gaan eten dan voorheen (behalve het vermijden van de standaard producten die niet meer mogen.

  Van welk merk slikken jullie multivitamine? Er zijn zoveel soorten..

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct