Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Gouden tip inbakeren / omrollen?

 • Auteur
  Berichten
 • #10251329

  Hooi, ben ik weer..

  Onze zoon van bijna 9 weken rolt zich sinds deze week om. Had zelf echt nog niet verwacht dat hij dit zo snel al zou doen, maar wel dus.. alleen waren we nog helemaal niet begonnen met inbakeren afbouwen. Hij vindt zn nieuwe trucje erg cool, want is er nu dus constant mee bezig. We moeten dus echt stoppen met inbakeren want als we daarmee doorgaan nu weet ik zeker dat ik zelf geen nacht ontspannen slaap. Maar heeft iemand de gouden tip hoe?! We zaten net aardig in een ritme. Overdag bakerde ik hem al niet in, maar leg ik hem op zijn buik (ben dan toch in de buurt regelmatig te checken). Hij slaapt op zijn buik het lekkerst maar dat willen we s nachts (nog) niet toestaan (moet hij eerst de andere kant op kunnen draaien). Hij slaapt ook niet bij ons op de kamer, dus in de gaten houden s nachts is niet te doen.

  Heb vandaag een slaapzakje gekocht en daar ligt hij nu in. Maar we zijn al sinds half 8 in een strijd verwikkeld die ‘gaan slapen’ heet en vind het zo sneu voor hem ook dat hij nu niet in slaap komt :(.


  Mariekevdkolk
  Bijdrager
  #10251342 Quote

  Misschien eerst één armpje los of van zipadee zip zijn slaapzakken waar de armpjes los kunnen maar wel meer bewegingsvrijheid hebben.

   

  Maar goed.. Mijn dochter is 6 maanden en ligt nog in puckababy mini omdat ze zelfs met slecht slaapt. Heb geen echte tips maar die zipadee slaapzak heb ik zelf besteld


  StephW
  Bijdrager
  #10251408 Quote

  Als op de buik overdag goed gaat.. mijn slechte slaper deed t veel beter op dr buik, ookal kon ze niet terug. Wel kon ze haar hoofd van links naar rechts bewegen. Inbakeren heb ik nooit gedaan.. op dr buik lag ze vanaf 3 mnd.


  Lizzyluc
  Bijdrager
  #10251414 Quote

  Ik ben van de een op andere dag gestopt met inbakeren, gewoon cold turkey 😉 was even 2 dagen lastiger in slaap komen maar daarna heerlijk liggen slapen in een slaapzak. Nu kan die van mij nog niet volledig omrollen, wel op dr zij, zo slaapt ze dan. Kun je de slaapzak niet tussen het matras stoppen? Het voeteneinde bedoel ik? Dan kan je kindje niet zo makkelijk draaien misschien. Succes!


  gebruiker563975
  Bijdrager
  #10259418 Quote

  Mag ik vragen waar je de zipadee zip slaapzak heb besteld? Ik heb een website gevonden maar krijg geen respons. Hoor t graag! Thnx!


  Uitje
  Bijdrager
  #10259445 Quote

  Mijn zoontje (6 weken) slaapt sinds vorige week op zijn buik. We hebben 5,5 week een strijd gehad hem te laten slapen en snachts zelf geen oog dicht gedaan omdat hij alleen maar huilde. Sinds een paar dagen laten we hem op zijn buik slapen en ineens slaapt hij. Hij kan niet zelf omrollen maar heeft wel een sterke nek. Hij draait zn hoofd zelf goed.

  Ik weet dat het niet aangeraden wordt maar uiteindelijk wil je een uitgerust en tevreden kindje toch? Moet ik wel zeggen dat hij bij ons op de kamer ligt en ik dat zo hou tot hij wel kan draaien.

  Lees ook: Alles over doorslapen

  gebruiker563975
  Bijdrager
  #10259446 Quote

  Misschien eerst één armpje los of van zipadee zip zijn slaapzakken waar de armpjes los kunnen maar wel meer bewegingsvrijheid hebben. Maar goed.. Mijn dochter is 6 maanden en ligt nog in puckababy mini omdat ze zelfs met slecht slaapt. Heb geen echte tips maar die zipadee slaapzak heb ik zelf besteld

  Heb je haar hier nu in? Hoe gaat dat? En waar heb je deze gekocht?

  wij moeten ook gaan stoppen met inbakeren. Onze dochter van 5 maanden is deze week begonnen met rollen dus sja 😔 al een aantal keer geprobeerd maar het is alleen maar krijssen…..zooo sneu. Zeker na ons hele traject met reflux ed wat nu eindelijk wat op de rit lijkt tw zijn. Hoop dat iemand me kan helpen ivm de zipadee zip!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct