Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Grensarbeider B Nl Advies

 • Auteur
  Berichten
 • #10490435

  Ik heb afgelopen week ontdekt dat ik zwanger ben. Ik woon in België en werk in Nederland. Liefst wil ik in België onder controle en hier gaat men standaard naar de gynaecoloog ipv naar de verloskundige zoals dat in NL gebruikelijk is. En dan ook in België bevallen. Echter de zorgverzekering ziet dit heel anders. Voor de NLse zorgverzekering is een gynaecoloog medisch specialistische zorg, terwijl het in België normaal is dat elke vrouw van haar puberteit elk jaar een bezoek brengt aan de gynaecoloog. Heeft iemand ervaring hiermee en hoe heb je dit aangepakt met je zorgverzekering in NL en mutualiteit in België? Ben je ook in België onder controle geweest en in België bevallen? Hoe werden je kosten vergoed? Dankjewel!


  Dpl
  Bijdrager
  #10490445 Quote

  Geen ervaring, maar als je in België woont gelden volgens mij gewoon de Belgische regels? Neem aan dat je daar ook verzekerd bent voor zorg?

  Als de regels van de Nederlandse zorgverzekering gelden zou ik contact opnemen met je verzekeraar. Zij kunnen je precies vertellen hoe het zit met zorg in het buitenland.


  JoyceC
  Bijdrager
  #10490467 Quote

  Je mag gewoon in je woonland (België dus) naar de gynaecoloog want het is de mutualiteit die betaalt. De mutualiteit betaalt de zorg in België en de Nederlandse zorgverzekering staat in voor de betaling van de zorg in Nederland. Die heeft dus niks te zeggen voor welke zorg je krijgt in België.
  Dat is bij mij jaren zo gegaan 🙂

  #10490519 Quote

  Dankjewel voor je antwoord. Was jij ook werkend in NL en wonend in B? En had je een aanvullende verzekering in België?
  Mijn NLse zorgverzekering zei dat ze maar een deel vergoeden en niet alles als ik in België naar de gynaecoloog ga.

  #10490520 Quote

  Dankjewel voor je antwoord. Ik heb al weer een uur met ze aan de lijn gehangen en wordt er eigenlijk elke keer minder blij van :/ denk het is toch Europa maar zo eenvoudig ligt het nog niet.

  #10490536 Quote

  Aller eerst gefeliciteerd met je zwangerschap!! Ik heb hier verder geen verstand van maar als ik jouw was zou ik dan overstappen van zorgverzekering voor in het nieuwe jaar in ieder geval. Heb je nu niks aan natuurlijk maar dat helpt je wellicht wel het komend jaar met je wensen. Hopelijk kan iemand anders je verder advies geven 😉

  read more image Lees ook: Zwanger, en nu?

  JoyceC
  Bijdrager
  #10490589 Quote

  Ik heb dat 3 jaar gehad. Je moet niet bellen naar je Nederlandse verzekering maar naar de Belgische mutualiteit. En dan even vragen naar de internationale dienst voor grens arbeiders. Onze ervaring is dat ze in B hier meer ervaring mee hebben. Ik ben in die tijd zowel geopereerd in n Belgisch ziekenhuis als bij mij eerste zwangerschap bij de gynaecoloog geweest in België. Alles keurig vergoed door de Belgische mutualiteit.
  Ik heb 3 jaar in B gewoond en NL gewerkt en recent zijn we naar NL verhuisd waardoor mijn man nu ’t andersom heeft: dus wonen in NL en werken in B. Veel gedoe geweest maar in B kennen ze de materie beter. Ik weet niet bij welke verzekeringen je bent maar het CM (B) heeft een speciaal verdrag voor grens arbeiders met het CZ (NL). Dus ik zou je adviseren om met hen contact op te nemen.


  MamaVanMJR
  Bijdrager
  #10490662 Quote

  Ik woon ook in BE en werk in NL. Ik snap je issue niet zo goed. Je bent gewoon verzekerd in BE en je moet je daar melden bij gynaecologie. Gaat allemaal vanzelf. Je hoeft helemaal niks met NL te maken te hebben om dit in België geregeld te krijgen. Daar woon je en ben je verzekerd. Je maakt t zelf lastiger dan t is. Gewoon zhks bellen en afdeling gynaecologie een afspraak maken….tttaaadddaaa 😉

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct