Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Groei van buik

 • Auteur
  Berichten

 • DaisB
  Bijdrager
  #10178559

  Hallo dames! Ik had is een vraag. Hoe groeit jullie buik? Ik ben nu 16+1 weken zwanger en mijn buik lijkt alleen echt op een zwangerschap buik als ik sta 

  Ik ben er best wel onzeker over


  Kim-keertwee
  Bijdrager
  #10178572 Quote

  Ik hoor zó vaak dat vrouwen, soms tot wel 25/30 weken, nauwelijks zwanger lijken. Dus nee, maak je maar echt vooral geen zorgen! Het ligt aan je bouw en de ligging van je baby.

  Persoonlijk bij mij wel iets anders, ook 16 weken maar van een tweeling, dus valt niet te missen. 😉


  DaisB
  Bijdrager
  #10178579 Quote

  kim-keertwee Ik ben er af en toe heel onzeker over. Ik heb vrijdag een echo en dan weet ik wat het word. Denk ook dat ik bang ben dat het nog misgaat. 

  Dat lijkt me zeker niet te missen nee als je een tweeling krijgt spannend zeg! 


  lepeltjelepeltje
  Bijdrager
  #10178584 Quote

  Denk dat mijn buik vanaf 16 weken pas begon te groeien. Nu in een paar weken tijd flinke buik gekregen, nu 22 weken. Ineens zien ze het ook op werk, toch wel leuk inderdaad. Was eerst ook beetje onzeker want voelde me bij de zwangerschapsyoga dan echt te dun ofzo haha. Maar het is inderdaad bij iedereen anders! En het heeft ook zo zn voordelen,  ben nu veel kortademiger geworden bijvoorbeeld. Het komt vanzelf! En het heeft in ieder geval niks te maken met wat er daar binnen in gebeurt! 


  BOTW
  Bijdrager
  #10178586 Quote

  Momenteel 21 week zwanger en nog steeds een klein buikje, elke keer dacht ik ook: ach met 20 week zal ik wel een echte buik hebben, maar je ziet het wel, maar hoor vaak dat ik een kleine buik heb, soms best irritant!

  Maakte mij er ook wel eens druk om, maar de baby groeide goed, 1ste kindje duurt het zowiezo langer bij de meesten.

  en inderdaad elke lichaamsbouw is anders. Ik heb trouwens van mezelf een platte buik, dus dacht daardoor het ook eerder te zien haha. 

  Ach buik zit nog niet in de weg, zo moeten we het maar positief bekijken😛


  Swlk
  Bijdrager
  #10178589 Quote

  Hoi!

  Zolang de vk zegt dat je baby goed groeit moet je niet drukmaken over hoe groot je buik is of gaat worden. Ik voelde mij ook onzeker. Mijn buik ging echt pas na 28 weken echt groeien en hij is nog steeds bescheiden. Ik ben nu 39+3 en pas gewoon mijn eigen shirts en truien nog. Als ik zeg dat ik elk moment kan bevallen denken mensen dat ik pas op 6/7 maanden zit.  Het is lastig, weet er alles van maar moet zeggen.. ben nu zover en kan alles nog zelf, hij zit niet echt in de weg. 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  DaisB
  Bijdrager
  #10178590 Quote

  Ik ben al een beetje opgelucht meiden. Pfff dat het af en toe zo onzeker kan zijn eh 


  MariekeSep
  Bijdrager
  #10178609 Quote

  Ik voel het juist andersom. Ik ben 16 weken vandaag en ik vind dat mijn buik veel te snel groeit, en het is er écht maar 1tje! Ik begreep dat het echter ook erfelijk is en mijn moeder had hetzelfde. Ze had lang (tussen 12-20 weken) hetzelfde formaat buik en pas daarna ging het langzaamaan wat meer groeien terwijl ze dus met 12 weken als een flinke buik had. Iedere zwangerschap is dus echt anders. Enige voordeel dat ik nu heb is dat mensen voor me opstaan in een overvolle metro tijdens de spits 😉


  JomieJW
  Bijdrager
  #10178612 Quote

  Ik neem aan dat het je eerste zwangerschap is? Met mijn eerste zwangerschap zag je pas met 18 weken dat ik zwanger was, en niet dat het gewoon was van te veel eten of zo. Ik denk dat mijn buik heel langzaam gegroeid heeft tot week 32, en toen werd het ineens een bult! En hij zat toen ook meteen enorm in de weg: vanaf week 33 kon ik mijn eigen broeken niet eens meer uittrekken of schoenen strikken haha. Dus no worries, met de eerste zwangerschap komt een buikje meestal pas later 😉 Zeker als je al wat dunner bent, maar ook bijvoorbeeld als de baby geneigd is om wat meer naar achteren te gaan liggen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct