Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Groeiachterstand bij 15 en 20 weken

 • Auteur
  Berichten
 • #10179835

  Lieve meiden, 

  Mijn zwangerschap begon zorgeloos, en met veel energie! Bij de geslachtsbepalende echo (14+5) zagen mijn vriend en ik dat ons kindje 5 dagen achterliep, maar er werd niets van gezegd, echter wel bij de 20 weken! Ik ben doorgestuurd voor een GUO! Zowel de GUO als de gewone 20 weken echo waren meer dan prima in orde! 

  Gisteren weer een groeiecho gehad in het ziekenhuis en ze meten het buikje op de onderste lijn (week achterstand) hoofdje ( 5 dagen) en beentjes in orde! 

  Ze vroeg of wij een nipt test hebben gedaan en dit is niet het geval! Mijn vriend vroeg waarom ze dat vroeg en ze vertelde dat ze anders het downsyndroom al weg kon strepen! Wij schrokken hier echt enorm van! Iemand ook ervaringen met een “vroege” groeiachterstand! Nogmaals beentjes zijn perfect in de groei en verder geen andere symptomen die kunnen wijze op down! 

  Hoor heel graag, het genieten wil ik weer terug! Liefs Manon 

  #10179847 Quote

  Ik zou je eigen verloskundige nog een keer opbellen en je zorgen bespreken! Alle ervaringen van moeders hier zijn anders.. kunnen je gerust stellen maar ook bang maken.

  Mijn zoontje bleek af en toe ook achter te lopen met bepaalde dingen. Maar heb een kerngezond jochie, met normale verhoudingen haha!

  Gewoon even een belletje!

  #10179874 Quote

  Hij mijn schoonzus was dit ook zo en het kindje is recent kern gezond geboren. Dus het hoeft niet meteen iets te betekenen. Wel kan het idd wijzen op bepaalde syndromen maar goed, ik neem aan gezien je ervoor koos om geen nipt te doen je ook hebt gekozen om dat risico te nemen. (Wat helemaal prima is hoor want wij hebben ook geen nipt gedaan) 


  Zoë
  Bijdrager
  #10179986 Quote

  Met hoeveel weken zwanger kreeg je de groeiecho? 

  En wat is nu de vervolgstap? 

  #10180070 Quote

  Hoi Zoë, 

  Groeiecho gisteren was met 20+4! 

  Moet nu voorlopig nu elke twee weken terugkomen om de groei in de gaten te houden! Hoop echt zo erg dat ze over twee weken gewoon met haar lijntje mee is gegroeid! 🍀


  Zoë
  Bijdrager
  #10180077 Quote

  Dat hoop ik ook lieve meid! Zit je nu niet weken in de stress over een chromosoonafwijking. En wat betreft een vruchtwaterpunctie? Ja, ik zeg maar wat maar al die zekerheid lijkt me echt vervelend. Ik weet niet hoe jij erin staat.

  Knuffel Zoë

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10180112 Quote

  Hoi Zoë, 

  Probeer nu ook te relativeren! Juist de beentjes hebben een bij down syndroom een groeiachterstand, dat is bij ons juist niet! En ach…ze kan ook gewoon klein zijn natuurlijk! Probeer me gewoon niet teveel zorgen te maken! Of denk je dat dat naïef is? Gyn heeft ook verder helemaal niks gezegd over rust houden oid, dus daar hou ik me gewoon even aan vast! Bedankt voor je reactie! 


  ProudMamaJ
  Bijdrager
  #10180141 Quote

  Hee,

  Als de gynaecoloog nodig vond om verder onderzoek te doen had ze dat echt wel gezegd. 

  Onze dochter bleek bij de 20 weken echo een ernstige groeiachterstand te hebben. Ver onder alle lijntjes. Ruim 2 weken achterstand. Wij kregen wel direct allerlei onderzoeken omdat de achterstand zo groot was. Gelukkig is ze uiteindelijk klein maar gezond geboren en inmiddels 8 maand en doet het heel goed. 

  Probeer inderdaad positief te blijven. Het is iig positief dat de beentjes wel goed zijn. En hopelijk blijft de kleine mooi groeien op haar lijntje! 


  Zoë
  Bijdrager
  #10180172 Quote

  Hey hey 🙂 ik werd net even wakker en las je berichtje. Nee helemaal niet naïef. En relativeren is idd het beste. Het zal allemaal vast goed komen. Ik zat bij mijn berichtje gewoon even hardop te denken & ik begrijp jouw antwoord helemaal. Gewoon lekker genieten en dan zie je inderdaad over 2 weken wel weer verder. Een heel weekend toewenst! Ik ga weer verder tukken. Veel liefs! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct