Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Groeien Eerste Weken

 • Auteur
  Berichten

 • Buurvrouw
  Bijdrager
  #10404948

  Hallo allemaal,

  Weten jullie hoeveel kindjes ong aankomen? Ons meisje is 7 weken en 950 gram gegroeid vanaf geboorte is dit normaal? Bij cb bij ons lopen ze altijd commentaar te leveren over gewicht vandaar mijn vraag hier.


  Rcl
  Bijdrager
  #10404949 Quote

  Vinden ze de baby te zwaar?


  Rcl
  Bijdrager
  #10404951 Quote

  Die van mij is 1480 aangekomen in 8 weken
  En bij 4 weken 662


  Buurvrouw
  Bijdrager
  #10404956 Quote

  Vorige x (3weken oud) wel toen zat ze op +1 lijn. Nu heb ik de groeiapp op telefoon en nu zit ze op -1

  #10404966 Quote

  Mijn 1e zoontje is met 35 weken geboren en was toen 2685 wat super netjes is. Groeide ook goed en toen die met 37 weken uit ziekenhuis is ontslagen woog die 3 kilo. Eerste jaar groeide hij ook ontzettend haar. Iedere x boven de lijnen. En nu is hij net 2 geweest en zit ie netjes op de lijn. Niet teveel zorgen om maken. 1e jaar gaat nu eenmaal hard


  Buurvrouw
  Bijdrager
  #10404976 Quote

  Klopt helemaal dat het het eerste jaar hard gaat was met ons zoontje ook. Maar ze is nog maar 7 weken en in 7 weken van +1 na -1 gegeaan

  Lees ook: Alles over doorslapen

  MarissaK
  Bijdrager
  #10404977 Quote

  Op het cb hebben ze altijd wat te klagen sorry… Mijn zoontje en zn neefje schelen 10 dagen… weet niet meer precies de lengte maar ze schelden toen maar 4 cm en hij was te groot en mijn zoontje was wat klein voor zn lengte dus tjahh haha…

  Zolang ze gezond zijn en je zelf het gevoel heb er is niks mis dan is dat altijd goed…


  MoesjeSharel
  Bijdrager
  #10405011 Quote

  Het groeien gaat in sprongetjes. Dus je kan net op het cb komen na een sprongetje, dus dan zitten ze erboven, en dat jij nu hebt gewogen voor een sprong en dat je eronder zit.
  Dat eerste jaar zie je ze de ene keer in de lengte en de andere keer in de breedte groeien en soms staan ze qua groei even stil en zie je ze mentale sprongen maken.
  Het is vooral belangrijk dat ze overall hun eigen curve volgen, maar je ziet pas na een paar maanden of jouw kindje over het algemeen volgens het gemiddelde, volgens een pluslijn of volgens een minlijn groeit.
  Die van mij groeit over het algemeen volgens de +2 lijn en eet als een bootwerker.
  Je moet vooral letten op je kindje qua tevredenheid: altijd hongerig? Geef wat meer eten dan de voorgeschreven regels. Altijd minder nodig dan wat is voorgeschreven? Ook goed, dan zal hij/zij het niet nodig hebben.
  Succes met het grote uitzoekavontuur wat het ouderschap (ook) is. Het komt goed 🙂


  Eva
  Bijdrager
  #10405016 Quote

  Als ze van de +1 naar -1 gegaan is, snap ik wel dat daar een opmerking over gemaakt wordt door het cb. Zo’n afbuiging in naar wat ik begrijp 4 weken is inderdaad wel fors. Al klopt het ook wel wat MoesjeSharel zegt, dat groeien soms in sprongetjes staat. Maar wel een reden om even verder te kijken.

  Drinkt ze goed? Bij borstvoeding: hoe veel voedingen op een dag? Hoor je haar goed slokken, en voelt de borst daarna leger aan?  Bij flesvoeding: hoe veel flesjes van hoeveel ml? Hoeveel plasluiers heeft ze? Misschien even wat extra wegen de komende tijd om de lijn in de gaten te houden. Geen reden voor veel zorgen meteen hoor, maar zou het wel in de gaten houden, dat ze niet nog verder afbuigt.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct