Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Groeivertraging en heel veel zorgen :(

 • Auteur
  Berichten
 • #10173943

  Ik zal het kort uitleggen. Onze 20-weken echo was een paar maanden geleden goed, echter het beentje iets onder gemiddeld maar niet zorgwekkend (p86). Ik kreeg met 26 weken een groeiecho omdat mijn baarmoeder te groot was vergeleken met de termijn. Toen was eigenlijk ook alles goed alleen wederom te kort beentje, deze keer p6. Maar ook hier geen zorgen om hoeven maken.

  Ik ben i.v.m. de grote baarmoeder naar het ziekenhuis verwezen voor een uitgebreide echo. Er werden geen afwijkingen bij het kindje gevonden. Echter werd ons verteld dat de bovenbeentjes kort zijn (P1,9) deze keer. Deze keer vertelde ze dat het familiair/aanleg kan zijn omdat ik zelf 1,65 ben en ze in mijn familie redelijk klein zijn. Maar ook werd er gezegd dat dit ook een aanwijzing op een chromosomale afwijking kan zijn (softmarker). Dit is met echo etc. niet uit te sluiten. 

  De verdenking is er niet maar de P waarde wordt wel steeds lager. De bovenbeentjes groeien wel nog en staan niet stil maar het groeit minder hard als de rest. Alles groeit verder wel goed en sommige dingen zelfs boven gemiddeld.

  Ik maak me zo ontzettende zorgen… Ben er gewoon verdrietig van. 

  Ik vroeg me af of meer mensen dit gehad hebben. Ik hoor graag jullie ervaringen…

  31 weken zwanger.


  Teddybeer
  Bijdrager
  #10173959 Quote

  Inmiddels mama van een mooie dochter, maar hier ook met de echo’s steeds kortere beentjes. 

  Tijdens de groeiecho van 36 weken waren de benen echter ineens gelijk met de andere metingen. 

  Ik heb me hier ook heel erg druk om gemaakt. Mijn meisje was niet groot bij de geboorte maar alles was/is mooi in verhouding. 

  Geniet vooral van die laatste weken. Ik heb me te druk gemaakt om alles. 

  #10173961 Quote

  Inmiddels mama van een mooie dochter, maar hier ook met de echo’s steeds kortere beentjes. Tijdens de groeiecho van 36 weken waren de benen echter ineens gelijk met de andere metingen. Ik heb me hier ook heel erg druk om gemaakt. Mijn meisje was niet groot bij de geboorte maar alles was/is mooi in verhouding. Geniet vooral van die laatste weken. Ik heb me te druk gemaakt om alles.

   Weet je toevallig nog hoe kort de beentjes bij jullie kindje was? Was het bij jullie met elke echo zo? Bij ons is het al bij 4 echo’s zo, hopelijk trekt het bij maar ben er bang voor. Ik maak me ook veel zorgen. Bedankt voor je berichtje 😁


  Teddybeer
  Bijdrager
  #10173963 Quote

  Ze liepen steeds 2 weken achter. Ik weet het niet op de p lijn. Dit is met de 20 weken al gezien. Op een gegeven moment was het 2,5 week. 

  #10173965 Quote

  Ze liepen steeds 2 weken achter. Ik weet het niet op de p lijn. Dit is met de 20 weken al gezien. Op een gegeven moment was het 2,5 week.

  Oké, bij mij is het ook 2,5-3 weken. Derest is wel allemaal goed. Bovenarmpjes iets korter. Wel vreemd dat het bij jou met 36 weken in 1x bijgetrokken was!


  Ummie
  Bijdrager
  #10173992 Quote

  Ik weet niet meer hoever hij achterliep, maar mijn zoontje had ook telkens te korte benen die achterlagen op de rest van de groei. Dit was geloof ik 3 echo’s zo en toen was ik met 38 weken bevallen. 

  Zelf heb ik me er eigenlijk geen zorgen om gemaakt want zowel mijn man als ik zijn niet langer dan 1.70, dus het had eerder raar geweest als hij wel lang was

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10174055 Quote

  Hier ook! Mijn zoontje was over het algemeen sowieso te klein, maar zijn bovenbeentjes liepen naast zijn buikje uiteindelijk het meeste achter. Hij liep daar steeds ruim 2 weken op achter en dat werd steeds meer. Wij hoorde dit met 34 weken, daarvoor werd er wel steeds over een klein kindje gesproken, maar niet gericht op de beentjes dus ik weet niet of dat toen ook al was. Alle doemscenario’s kwamen met 34 weken ook aan de orde..

  Uiteindelijk was het gewoon afwachten. Inmiddels een gezonde baby van 9 maanden met iets kortere benen. 


  Sien
  Bijdrager
  #10174067 Quote

  Bij ons ook hetzelfde, bovenbenen met 32 weken 56,6 mm en net op p5. Op 33 weken 57,5 mm en dus


  Sien
  Bijdrager
  #10174070 Quote

  Bij ons ook hetzelfde, bovenbenen met 32 weken 56,6 mm en net op p5. Op 33,5 weken 57,5 mm en dus

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct