Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Groot Geschatstuit 36 Wkn

 • Auteur
  Berichten
 • #10428202

  We zitten hier even in een gespannen sfeer…ineens is onze baby ‘te groot’ volgens het ziekenhuis. Hiernaartoe vanuit verloskundige doorverwezen (vanaf week 36) wegens spoedkeizersnede bij 1ste kindje. Zijn ze dan verplicht. Bij de verloskundige liep de baby redelijk volgens groeischema telkens. Volgens deze berekening zou de baby dik 2 weken voorlopen en dat werd echt zeer ernstig benoemd. Dus dat was al schrik 1.
  Dan zeggen ze op diezelfde echo afspraak dat het wel een complicatie is dat de baby nog in stuit/dwars ligt. Huh? Vorige week was de baby al bijna geheel kop onder ingedaald?! Hoe kan een ‘grote’ baby met 35 weken nog terugdraaien >en dan vooral het rare< ongemerkt?

  Nu plots dus 2 opties gekregen (versie week 36 nog en als dat lukt gevolgd door inleiding week 38 / of toch geplande keizersnede week 39 als de versie mislukt 😞. Het gaat allemaal zo in sneltrein, waar ik eerst de hoop had deze keer wél alles (zo goed als) te doen “zoals de natuur het bedoelt heeft” word me dat alweer afgepakt. Ja dat klinkt egoïstisch dat ik daar teleurgesteld over ben. Toch lees ik veel verhalen dat de baby achteraf helemaal niet
  te groot was en het allemaal onnodig bleek. Maar begrijp me niet verkeerd: we doen alles voor de veiligheid van onze baby. Daarom heb ik toch overal ja op gezegd…mijn hoofd vliegt nu van:
  – gaat alles goed met de baby?
  -naar: zou het geboortepakje wel passen dan?
  – tot: stel het word inleiding en toch gevólgd door keizersnede? Dan zit mijn oudste misschien dagen lang zonder mama…

  angst, schuld, stress… alles schuift de rustige verloftijd die ik voor ogen had compleet weg nu. En ik had nog wel alles al lekker vroeg af zodat ik met mijn oudste en partner naar het moment kon groeien en genieten. Iemand iets soortgelijks meegemaakt? Hoe liep het voor jullie af? Xx


  Susie
  Bijdrager
  #10428210 Quote

  Hoihoi
  Bij mij word de baby ook groot geschat, óók 2 weken voor op groei! Nu 37 wk zwanger. Merk wel verschil in verloskundige.. (mijn praktijk heeft een team van 4 en echt lieverds allemaal) maar waar de 1 het mij een vervelend gevoel gaf en aangaf dat een zh bevalling wrs het advies word… zei de ander 2 weken geleden: ik ben niet zo bang voor eem flinke baby en t zijn maar inschattingen t kan nog erg meevallen. Je mag gewoon thuis ne bevallen. Nou geef ik zelf de voorkeur aant zh maar wel n fijn idee dat áls t ineens snel gaat (ik woon 30 min vant zh) het wel thuis mag zeg maar…

  Hoe zwaar word jouw kindje verwacht? Die van mii 4300 gram.. maar hoor wbt maten wisselend hoor.. ik ben ook bang dat ze t eerste pakje niet past..
  Zie ook enorm op tegen de bevalling.. stel ze past er niet door…

  Hebben ze bij jou geen echo gemaakt hoe de baby ligt??? Hopelijk draaitie zelf nog dan… heel veel sterkte iig!!!!!

  #10428214 Quote

  Hoihoi, ja dat verwarrende is niet handig he. De ene verloskundige voel je je veilig en rustig door en dan 2 weken later geeft de andere specialist je een paniek aanval zowat! De baby zou nu al rond de 3400 gr zitten maar inderdaad zijn het maar schattingen en kunnen er zoals ik het lees zelfs 1 kilo naast zitten omdat ze alleen de omtrek zien, geen echt gewicht. Dus dat word afwachten…helaas is ‘gewoon’ bevallen hier dus weer verdwenen. Ik hoop dat ik bij de Versie-afspraak te horen krijg dat het niet meer nodig is omdat de baby wel weer goed ligt, aangezien het een erg pijnlijke behandeling blijkt te zijn. Jij ook, het allerbeste en
  Succes 🍀🍀

  #10428215 Quote

  Bij mij werdt de 2e met 35 weken aan de kleine kant geschat. Hij is met 39.6 geboren en woog 4050 dus dat is helemaal niet klein. Die echos zeggen idd niet veel

  #10428252 Quote

  Hier ook een grote baby. Geboortegewicht was 4235. Ik had uit voorzorg twee geboorte pakjes klaar. Een maatje 50 en een 56. Uiteindelijk is het maatje 56 geworden.
  En nu, 7 maanden later is er niks meer van te zien.

  Ik herken je verhaal hoor. De ene zegt dit en de andere zegt dat.. en inderdaad de vragen of alles wel goed gaat spookte steeds door mijn hoofd. Soms zegt zo’n echo ook niet alles. Ken ook verhalen dat de baby groot werd geschat en uiteindelijk maar 2600 gram was.

  Hou je taai!


  Wolkjes
  Bijdrager
  #10428253 Quote

  Bij onze eerste werd er niks gezegd over hoe groot ze zou zijn. Ze bleek 3810gram met 38 weken en 5 dagen.

  Bij de tweede werd met 36 weken gezegd dat ze groot was, 2 weken voor lag op het groeischema. Uiteindelijk is ze met 41 weken geboren met 3870gram. Niet veel groter dan haar zus dus.
  Wel had ik bij beiden veel vruchtwater en dus een enorme buik.

  Is het voor jou ook een optie om vaginaal te bevallen als het kindje in stuit ligt? Of is dat te gevaarlijk na een keizersnede? Want dan zou je dat ook nog kunnen overwegen lijkt me…

  Lees ook: De bevalling: wat kun je verwachten?

  Evimetbaby
  Bijdrager
  #10428256 Quote

  Lastige afwegingen!

  Qua groeiecho’s zou ik dat idd niet zo vertrouwen meer… De eerste echo was mn zoon te groot, de 2e “normaal”… en was toch echt met 38wk 4150 gram!

  Gewoon thuis geboren, paste wel in maat 56… alleen de mutsjes passen niet 🙈..

  De stuitligging zou ik me wel idd zorgen om maken, maar wellicht draait je kindje weer terug.. Ik zou een versie wel overwegen!

  #10428275 Quote

  Mijn zoon heeft tot 38 weken nog dwars en in stuit gelegen. Hij was bij de geboorte (40+3) 4550 gram en 58 cm. Soepele bevalling ook overigens.Bizar dus, gigantisch kind en dan nog zo beweeglijk. Ik heb drie keer een versie afspraak afgezegd omdat hij dan weer goed lag. Mijn dochter was overigens ook beweeglijk tot laat in de zwangerschap maar die was wat gemiddelder qua gewicht. Ik kan je de oefeningen van spinning babies aanraden en ga moxa doen. De meeste acupuncturisten kunnen je dit wel uitleggen en als je aangeeft waarvoor het is kan je vast wel even tussendoor.

  Zoon lag uiteindelijk gewoon goed vanaf 38,5 weken.

  Voor wat de grootte betreft zou ik me niet zo’n zorgen maken. Die metingen zitten er zo vaak naast… Twee weken valt wel mee denk ik met die termijn. Sterkte ✨😘


  Meisie
  Bijdrager
  #10428293 Quote

  Ik zou in ieder geval de versie proberen. Ons tweede kindje bleek met bijna 39 weken weer in stuit te liggen, en toen is er een geslaagde versie gedaan. Even vervelend, maar het was zo gepiept. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct