Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Grootte van vruchtzakje bij 5+ weken

 • Auteur
  Berichten

 • Laura66
  Bijdrager
  #5734483

  Hoi Allemaal,

  Afgelopen maandag hebben wij onze eerste (inwendige) echo gehad. Ik was volgens de verloskundige op dat moment 5,3 weken. Volgens mijn eigen berekening 5,1 weken, aangezien mijn cyclus vaker rond de 30 dagen ligt (verloskundige is uitgegaan van 28 dagen).

  Gelukkig zag het er allemaal goed uit en was er een beginnend vruchtzakje te zien. Volgens de verloskundige zag het er goed uit. Nu maak ik me toch een beetje zorgen om de grootte van het vruchtzakje, deze was 4 mm. Is dit normaal voor 5,1/5,3 weken zwangerschap of hoort deze al groter te zijn?

  Weet iemand hoe groot het vruchtzakje gemiddeld hoort te zijn rond 5 weken zwangerschap? En moet ik me terecht een beetje zorgen maken?..


  IDK
  Bijdrager
  #5734490 Quote

  Ik zou me geen zorgen maken, als de vk zegt dat het er goed uit ziet kun je hier wel op vertrouwen

  Als ze er over zou twijvelen had ze dit je zeker gemeld lijkt mij


  Mama-L
  Bijdrager
  #5734496 Quote

  Hoi hoi, dat is volgens mij een normale grootte hoor. Weet dat het bij 4 weken 2 mm was en ik ben nu 7,5 week en daarbij is het 1cm. Dus dat zal goed kunnen.


  Noontje88
  Bijdrager
  #5734506 Quote

  Ik was vorige week ook voor de eerste echo… dacht 8weken te zijn maar dat waren en 6 of minder mijne was 7.7mm en nog leeg dus ik wacht nu af tot 1 juni of er nog wat in komt of niet.. heel spannend. Alles zag er bij mij ook goed uit… (zie topic  in zwanger zijn: (te) vroege echo 6 weken ipv 8 nu leeg vruchtzakje)


  Liefs


  Laura66
  Bijdrager
  #5734593 Quote

  Dankjewel voor alle snelle reacties! Blijft een beetje gissen en ik denk dat het bij iedere zwangerschap anders is, maar ik ga proberen me minder zorgen te maken! 🙂 Als de verloskundige verder niets heeft gezegd, zal het wel goed zijn.


  Laura66
  Bijdrager
  #5734594 Quote

  Veel plezier en succes Noontje88 bij je volgende echo. Ik hoop voor je dat er er iets in het vruchtzakje te zien zal zijn, en wellicht wel een mooi kloppend hartje! 🙂

   


  Noontje88
  Bijdrager
  #5734619 Quote

  Hoi laura,

  Jij ook succes en ja t is gewoon onzekerheid en dat is lastig uit je hoofd te krijgen! Ik hoop ook voor jouw dat alles goed is!

  Liefs


  Noontje88
  Bijdrager
  #5735334 Quote

  Hoi Laura, hoe gaat het met je? Ik heb afgelopen vrijdag een miskraam gehad en gaat gellukkig goed met me… morgen zouden we de uitslag krijgen of er wat was gegroeid, dit wordt nu een soort laatste check of ik schoon ben vanbinnen omdat ik waarschijnlijk alles in 1x ben verloren. En we hopelijk snel weer zwanger mogen worden, dat is ons positieve gegeven dat we wel zwanger kunnen worden.

  Liefs van mij

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct