Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Grote baby

 • Auteur
  Berichten

 • Onzeker dametje
  Bijdrager
  #10099172

  mijn dochter van 11 weken was al flink bij haar geboorte, bijna 4 kilo en lang. Van kledingmaat 56 is zij binnen 3 weken naar 68/74 gegaan. Dit is vooral door haar lengte, jurkjes zijn allemaal net te kort. Resultaat: een kast vol ongedragen kleding. 

  Zijn er meer moeders met grote baby’s? Zijn jullie kindjes op een gegeven moment ook even blijven hangen in een kledingmaat? 


  W83
  Bijdrager
  #10099210 Quote

  Mijn dochters zijn ook altijd groot geweest. Mijn oudste is nu bijna 3 jaar en blijft gelukkig al even op 104 hangen. Mijn jongste, 8 maanden blijft gelukkig nu op 80 hangen. Die heeft 62 overgeslagen en 74 ook maar 3 weken. Nu is het even rustig.


  Mama van Lara
  Bijdrager
  #10099388 Quote

  Mijn dochter is ook erg lang, (ze zit op de +2 lijn bij het cb) en bleef poosje hangen in 74 maar de jurkjes worden nu ook echt te kort dus we gaan maar weer maat 80 inslaan! 


  Onzeker dametje
  Bijdrager
  #10099444 Quote

  Iedereen denkt dat ze al veel ouder is vanwege haar grootte. Ze zit ook lekker boven de groeicurven maar is goed in verhouding. 

  Ik vind het toch wel gek, het baby gaat er zo snel vanaf… 


  Wereldwondertje
  Bijdrager
  #10099511 Quote

  Hoi!

  Mijn zoontje was bij de geboorte 54 cm en 4615gr. Is nu inmiddels 4,5 en zit in maat 122/128. Het ieniminie baby is er idd heel erg snel af en mensen schatten hem echt ouder en dat is vervelend. Maar je weet gelukkig zelf wel hoe je kindje is. Zorg ervoor dat je je kind niet te oud gaat kleden. Ik wil niet zeggen dat je gelijk alleen maar Woezel en Pip kleding moet gaan kopen of andere babyhelden, maar let er wel op dat het passend bij de leeftijd blijft. Sowieso ben ik niet van de heldenplaatjes, maar als ik kijk wat er in maat 104 of in maar 128 op staat is dat een heel groot verschil. Op 128 staan doodshoofden, Spider-Man en badman. Op 104 Mickey Mouse, Donald Duck etc. Een kind van 4 hoort überhaupt nog niet eens te weten Spider-Man is, maar goed.

  Die van mij heeft dus maat 50 en 56 niet eens gedragen. Ja de 1e dag 🙈. 62 was hij idd met 3 weken uit. 92 is hij even blijven hangen… Sowieso qua taille. Onderbroeken past hij nu nog 92 nu hij geen luier meer aan heeft… En ik kocht het altijd een maatje groter. Die kleine maatjes hebben gelukkig nog de tussenmaatjes. En iets wat iets te groot is, is altijd beter dan dat het te klein is 😉

  Succes!

  Liefs, Maaike 


  Rbvh
  Bijdrager
  #10100377 Quote

  Hier 3 grote kids. En op een gegeven moment blijven ze wel even op een bepaalde maat hangen hoor. Komt goed  ik koop niet te veel voor uit. En koop ook niet onnodig veel kleding zonde als de helft niet gedragen word namelijk. 

  Mijn dochter van net 7 zit in 140

  Dochter van 5 zit in 128

  En ons zoontje nu 86/92 Is 13 maanden. 

  Ben zelf 34 wk zwanger van nummer 4. Dus ben heel benieuwd hoe groot ze word hihi.. word groot voorspelt. Dus heb niet te veel gekocht.  En kleding scheelt ook enorm mrt de maten. Ik moet hier vaak de wat duurde merken kopen omdat het anders te breed of te kort is haha… op een gegeven moment weet je wat je wel en niet kunt kopen. 

  Lees ook: Alles over doorslapen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct