Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Grote Kinderwens Met Hashimototrage Schildklier

 • Auteur
  Berichten

 • Manouk de Bruijn
  Bijdrager
  #5720797

  Lieve mama’s!
  Zoals de meeste hier, heb ook ik, een grote kinderwens!
  Ik ben dan wel 21 (niet dat dit er veel mee te maken heb), maar mocht ik het geluk hebben wil ik wel binnen nu en een paar jaar zwanger raken..

  Maar het probleem: ik heb hashimoto (ofwel trage schildklier).. Zijn er hier meer mama’s/zwangeren die dit ook hebben? En hoe is dit bij jullie gelukt? Momenteel zit ik nog aan de anticonceptie pil, maar mocht ik hiermee stoppen dan hoop ik maar dat mijn cyclus regelmatig blijft (nu wel door de pil, weinig klachten).. Maar ik ben ergens ”bang” dat het niet lukt! Omdat het al moeilijker schijnt te zijn..

   

  🙁


  Nina ljubav
  Bijdrager
  #5720826 Quote

  Hoi manouk,

  Toen ik 19 jaar was werd er bij mij een trage schildklier ondekt. ( ook Hasimoto.)

  Ik en mijn man hadden een grote kinderwens en zijn er toen ook voor gegaan. Als jou schildklier waarden goed zijn en het blijft stabiel kan je gewoon zwanger raken. Tenminste bij mij wel het geval. Wij hebben nu een kindje van bijna 10 maanden. Anders kan je altijd je huisarts om advies vragen.

  Hoop dat ik je wat zekerheid heb kunnen geven!

   

  Veel succes


  Wendy0312
  Bijdrager
  #5724183 Quote

  Hoi Hoi,

   

  Ik heb zelf ook hashimoto en grote kinderwens! Ik heb afgelopen maand bij mijn internist een gesprek gehad over zwanger worden en ze zei tegen mij dat dit gewoon kan zolang je maar goed ingesteld bent! Zelf ben ik al jaren niet meer aan de pil en heb het laatste jaar een regelmatige maar best lange cyclus (40 dagen) . Ik ben trouwens 23 jaar en dit is voor ons de eerste keer dat we het gaan proberen a.s zaterdag zou ik anders ongesteld moeten worden! Ik ben benieuwd 🙂

   

  #10019540 Quote

  Ja hoor zwanger worden geen probleem . Zwanger blijven wel !. Na 2 miskramen vertelde de internist dat ik gewoon moest blijven proberen tot er 1 bleef plakken ! Van de 10 x zal t wel een x goed gaan !?!?! . Dus ben maar even gaan zelf dokteren . Slik nu 200mg selenium tabletten gewoon van t kruidvat . En asperine 100 Mg vanaf de eisprong . En nu 12 weken prima zwanger , ben zelfs minder moe dan voor de zwangerschap ! Moet wel zeggen dat ik hashomoto heb en ( bleek later ) te hoge waardes tijdens de miskramen . Selenium verlaagd de antistoffen en laat de schildklier beter werken . Asperine werkt bloedverdunnend voor mij wel relevant omdat ik erfelijke zwangerschapsvergiftiging heb en mijn 3 kinderen te vroeg zijn geboren . 

  #10019542 Quote

  Ben trouwens al 36 , met een leeftijd van 23 zou je binnen 6 maanden zeker zwanger moeten zijn . Ik 1 x na 2 maanden raak .2 x na 3 maanden . 2 x 5 maanden en 1 x 6 maanden . 

  #10147155 Quote

  .

  read more image Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct