Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Grote Zuigbehoefte

 • Auteur
  Berichten
 • #10421071

  Ons kindje is nu bijna 6 weken en heeft volgens mij een grote zuigbehoefte. Als ze genoeg heeft gedronken aan de borst, blijft ze daarna makkelijk huilen en blijft ze zoeken. Ze is dan alleen stil als ze een speentje in heeft. Het is niet dat ze nog honger heeft want ze spuugt makkelijk na het eten omdat ze te veel gegeten heeft (de kinderarts heeft dit geconstateerd nadat ze voor observatie in het ziekenhuis lag ivm spugen).
  Als ze bij je ligt dan ligt ze het liefst op haar buik tegen je aan. Als je haar op haar rug bij je hebt dan huilt ze. Ze kan eigenlijk niet in de box of de wieg of zo liggen zonder speentje, want dan huilt ze continu. Maar ik zou graag willen dat ze ook eens zonder speentje kan liggen. Voor het in slaap vallen heeft ze haar speentje ook nodig en wordt ze ingebakerd. Als ze niet ingebakerd ligt of bij ons ligt dan valt ze niet in slaap. Als ze slaapt dan spuugt ze het speentje uit en slaapt ze dus zonder. Het speelt dus alleen als ze wakker is en als ze in slaap probeert te komen.
  Herkennen meer ouders dit? Heeft ze zo’n grote zuigbehoefte of zo?


  CFK
  Bijdrager
  #10421076 Quote

  Is helemaal niet gek hoor. Ons zoontje had dat ook, vooral rond die leeftijd. Lekker speentje geven hoor, hebben ze gewoon echt behoefte aan. Of je pink, maar dan ben je zelf niet zo vrij 😉


  Boterbloempje
  Bijdrager
  #10421102 Quote

  Lekker dat speentje geven. Op een later moment neemt de zuigbehoefte af en kun je het speentje bijvoorbeeld alleen in bed geven. Ik wilde ook liever geen speen, toen de verpleegkundige van het consultatiebureau bij ons op bezoek was en ik onze dame mijn pink gaf, gaf ze aan dat het echt geen probleem is dat ze een speentje krijgt. Nu (13 maanden) krijgt ze hem alleen als ze gaat slapen of als ze heel verdrietig is, als ze bv gevallen is. Natuurlijk gaat die speen meteen in haar mond als ze hem vindt, maar ze heeft er geen moeite mee als ze hem uit moet doen. Ze doet hem ook steeds vaker zelf uit, als we in de ochtend klaar zijn op haar kamer en we naar beneden gaan.

  #10421128 Quote

  Heel normaal inderdaad. Laat haar lekker tutten als haar dat gerustgesteld. Daar zijn die spenen immers voor. Ik wou dat mijn zoontje die tut accepteerde op die leeftijd! 


  Meisie
  Bijdrager
  #10421166 Quote

  Onze dochter had ook enorme zuigbehoefte de eerste weken. Ook nodig om in slaap te vallen, zodra ze eenmaal lekker sliep spuugde ze het speentje uit en was het goed. Rond een maand of 3/4 had ze minder behoefte, en zijn we ook gestopt met de speen. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct