Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Haaruitval en puisten

 • Auteur
  Berichten

 • Nanosh
  Bijdrager
  #10503911

  Ja best een dingetje , waar ik tijdens de zwangerschap dubbel zo dik haar kreeg .. heb ik 4 maanden erna opeens mega haar verlies als in ik verlies bosjes per kam beurt ( vraag me af of er nog wat overblijft ) .. opeens last van puisten .. nooit echt gehad 😶.. ik neem al wat extra vitamines ..maar lijkt niet veel te helpen.. is dit normaal ?! Meer dames hier last van en hebben jullie iets dat helpt ?


  MammavanJ
  Bijdrager
  #10503913 Quote

  Ja dat haarverlies. Niet te doen 😭😭. Het is voorbij inmiddels maar duurde echt tot de kleine 9 maanden was ofzo. de eerste keer dat ik weer ongesteld ging worden had ik extreem last vab puistjes. Daarna was t weer voorbij. Hormonen waren Ff helemaal wappie. 


  Samsonnn
  Bijdrager
  #10503918 Quote

  Bij mij hielp the ordinary heel goed eerst lactic acid 5% of 10% (ligt aan hoe gevoelig je huid is/5% is veilig tijdens de zwangerschap/bv) Nu gebruik ik de niacimide+hyalaronzuur. (Ook veilig tydens die periode). Ik exfolier ook 2x p/w met een peeling (aha/bha2% niet voor de gevoelige huid) Mn haaruitval is nog steeds kansloos 😞 maar de puistjes bijna weg 😊


  Lewis
  Bijdrager
  #10503924 Quote

  Haaruitval is tijdelijk. Tijdens de zwangerschap hou je haren langer vast. Na de bevalling komt een inhaalslag. En daarna groeien er weer nieuwe haren. Dus dat komt goed. 


  MamaEvanI
  Bijdrager
  #10503929 Quote

  Ah wat vervelend, ik had dat ook heel erg. Maakte me enorm onzeker en heb van alles geprobeerd.

  pas op hoor met exfolieren, peelings etc!! want dat kan natuurlijk helpen maar dat is erg afhankelijk van je huidtype én je huidprobleem. Ik zou je daarom adviseren om je huid eerst te laten beoordelen door een deskundige. 

  Ik had tijdens mijn zwangerschap een extreem mooie huid en daarna kreeg ik ook mega veel onzuiverheden! Uiteindelijk ben ik bij een huidkliniek geweest en is duidelijk geworden dat ik rosacea heb (kan zo ineens ontstaan en leek voor mij ‘gewoon’ acné). Maar met rosacea moet je dus enorm oppassen met bepaalde producten, inmiddels heb ik nu geschiktte producten en is het goed onder controle.

  succes!


  Reo
  Bijdrager
  #10503996 Quote

  Ik heb er ook last van.. bij mijn eerste zwangerschap last van gehad en nu na mijn tweede zwangerschap ook.. 😅
  Ik doe er niet zoveel aan.. wrs is het over een aantal maanden weer beter..


  Samsonnn
  Bijdrager
  #10504006 Quote

  Inderdaad goed kijken naar huidtype en bij twijfel altijd deskundig beoordelen. Daarom zei ik ook gevoelige huid. Melkzuur is trouwens wel veel zachter. Ik heb destijds me goed ingelezen via paulas choice en the ordinary skin guide. Doe trouwens altijd een patch test! (Uitproberen op een klein stukje die niet zichtbaar is, voor je je hele gezicht insmeerd). Wat indd bij de 1 werkt, werkt voor de ander heftig. En begin altijd laag in werkzame stof voor je opbouwt.


  Samsonnn
  Bijdrager
  #10504007 Quote

  https://www.dr-jetskeultee-skincare.nl/indemedia/zuur-is-de-bom/ hier staat trouwens ook info over exfolieren (ook bij rosacea)


  Nanosh
  Bijdrager
  #10504471 Quote

  Bedankt voor de reacties en tips .. heb best een droge huid van mezelf dus weet niet of een peeling etc dan zo goed is .. zal is even navragen .. haaruitval is dus echt uitzitten zo te lezen 😣..

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct