Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Haaruitval Na Zwangerschap 7

 • Auteur
  Berichten

 • BlauweMuis
  Bijdrager
  #10473642

  Hi! Hebben jullie tips wat helpt tegen haaruitval? Ik heb dit sinds dat ik bevallen ben enorm. Trek het met bosjes dr uit. Mijn moeder en zus hadden dit ook altijd. Ik hoop dat iemand hier de gouden tip heeft 😊


  AnnetdeK
  Bijdrager
  #10473656 Quote

  Volgens mij moet het gewoon gebeuren, kun je er niet zo veel tegen doen… het heeft te maken met veranderingen in je hormonen die je nu eenmaal doormaakt na een zwangerschap. 

  Ik weet wel dat vitamine B ondersteunend kan zijn voor groei van haar en nagels, misschien zou je dat extra kunnen slikken om te zorgen dat je daar in ieder geval geen tekort van hebt? Of je de hergroei zo goed mogelijk ondersteund. 


  WBM
  Bijdrager
  #10473658 Quote

  Ja volgens mij kan je ook niet zoveel aan doen. Ik ben 4mnd geleden bevallen en ook al behoorlijk wat haar kwijt helaas! Ik slik wel multivitamine en krijg nu wel weer allemaal nieuwe korte haartjes.


  Yima
  Bijdrager
  #10475016 Quote

  Het hoort erbij. Het heeft te maken met de cyclus die een haar doormaakt. Een haar groeit, en maakt dan een overgang naar een rustfase, waarna het uitvalt en opnieuw gaat groeien. Door de grote hoeveelheid oestrogeen worden haren langer in de roei/rustfase gehouden. Daarom krijg je meestal zo’n mooie bos als je zwanger bent. Maar zodra na de bevalling je oestrogeen weer gaat dalen, wordt de achterstand weer ingelopen. Meer haren vallen uiteindelijk toch uit. Maar er groeien uiteindelijk weer nieuwe haren voor in de plaats. 

  Ik vond het ook best moeilijk om te zien hoe mijn mooie haar met bosjes uitviel. en tussen 6-10 maanden na de bevalling had ik bij mijn haargrens en in mijn scheiding echt van die korte stekeltjes/plukjes van nieuwe haren. Nu bij 15 mnd na bevallen zie je ze niet meer en zit mijn haar weer wat voller. 

  Dus heb geduld. 


  Noenoe
  Bijdrager
  #10536455 Quote

  Wat een ellende hè! Had ook echt kale plekken. Maar is uiteindelijk wel gestopt en bijgegroeid weer gelukkig! 

  Heb ook wel multivitaminen geslikt maar maakt weinig uit denk ik. Is idd een hormonaal iets wat weer bij moet trekken.


  Marrrr
  Bijdrager
  #10536515 Quote

  Van een goede vitamine bij Gezond en Wel, werden eerst mijn nagels stevig, wimpers lang en zwart, en toen ook… mijn haar weer beter, hoera!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct