Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Handen gebruiken

 • Auteur
  Berichten
 • #10130058

  Hoi!

  Mijn zoontje is inmiddels 3 maanden oud. 

  Het is een gezond jongetje die geboren is met precies 39 weken. 

   

  Ik heb jullie tips nodig. 

  Hij gebruikt heel veel zijn benen en voeten. Trappelen, duwen en de bal die op zijn benen gelegd wordt ligt vervolgens 5 meter verder. 

  Maaaarr…

  Met zijn handen en armen doet hij niets. Letterlijk niets. Die liggen gewoon naast hem en bewegen niet. Hij grijpt alleen iets vast wanneer je het in zijn handen legt. Hij doet gewoon geen moeite lijkt het. Het lijkt alsof hij te lui is om even zijn arm op te tillen haha. Hij tilt zichzelf ook niet op…

  Vandaag zeiden ze op het bureau dat hij in zijn armen wat te slap is. Hij had zich allang moeten kunnen optillen wanneer hij op zijn buik ligt, volgens de arts.

   

  Hebben jullie tips om hem te stimuleren meer met zijn armen en handen te doen?

  Hij heeft een speelkleed met een boog waar speeltjes aan hangen. Hier ligt hij vaak onder. Vaak ga ik erbij liggen en doe voor hoe het moet, maar hij lagt mij alleen maar uit haha

  Ook leg ik hem vaak op mijn buik zodat hij kan oefenen, maar dan blijft hij lekker liggen zonder het optillen van zijn hoofd. Wanneer hij naar de andere kant wil kijken draait hij even snel zijn hoofdje en dat is het.

   

  Alvast bedankt allemaal.


  Gerako
  Bijdrager
  #10130116 Quote

  Ik zou je adviseren  naar een kinderfysiotherapeut te gaan.  Dit kan gewoon zonder verwijzing. Zij kunnen dan tips en tricks geven die passen bij je kindje. Enkele adviezen kan soms al genoeg zijn om jullie op weg te helpen 🙂

  Succes!

   

  #10130120 Quote

  Bedankt voor de tip, maar ik plaats mijn vraag op dit forum om juist nog even uit de buurt te blijven van al die therapeuten en artsen. Wil het eerst zelf proberen.

  Iemand nog andere tips?


  Piepklein
  Bijdrager
  #10130158 Quote

  Je hebt van die speeltjes die je on de polsjes kunt maken, soort bandjes met een speeltje erop wat geluid maakt als ze bewegen. Wie weet stimuleert dit als je ze alleen om de polsjes doet en niet om de enkeltjes. 

  #10130204 Quote

  Goed idee! Bedankt

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct