Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Handen Niet Gewassen

 • Auteur
  Berichten

 • LinnieVD
  Bijdrager
  #10526205

  hoi allen,

  Ik ben sinds lange tijd weer eens buiten wezen eten. Mcdonalds om exact te zijn.

  Toen ik thuis kwam bedacht ik me dat ik mijn niet had gewassen voor het eten en ik had overal aangeraakt, zoals deurklinken.

  Nu ben ik bang om iets op te lopen en schadelijk is voor de ongeboren baby(16w). Ik voel me zo stom en kan niet eens slapen. Nu kan ik niet terugdraaien, maar ik moet het ergens kwijt.

  Ik weet dat stress niet goed is, maar ik voel me soms zo schuldig dat ik niet wat oplettender ben.

   


  Isoldel
  Bijdrager
  #10526208 Quote

  Nou dit gebeurt mij wel vaker en ik en de baby zijn er nog steeds 😉


  JdeB
  Bijdrager
  #10526209 Quote

  Ik denk inderdaad dat je je hier niet druk om moet maken.


  Oleander
  Bijdrager
  #10526213 Quote

  Jeetje, als je je hier al druk om maakt… 😉
  Relax!!!


  Mammavantwa
  Bijdrager
  #10526216 Quote

  Daar krijtt je baby echt niets van. Niet lullig bedoeld maar dit is wel een heel overdreven reactie, heb je dat vaker? Dat lijkt me erg stressvol. Misschien eens gesprek aangaan met huisarts of verloskundige. Want stress is idd niet goed als je bloeddruk omhoog gaat. Want je druk maken om je handen niet gewast hebben is niet echt een normale reactie. 


  BibiWa
  Bijdrager
  #10526224 Quote

  Omdat je relatief pril zwanger bent kanIk me voorstellen dat je je sneller zorgen maakt. Dus echt geen enkele redenen om ook nog te denken (zoals soms wordt gesuggereerd) dat je gedachten niet normaal zijn. Je hebt mensen die heel laconiek omgaan met hun zwangerschap en anderen veel serieuzer. Naarmate de zwangerschap vordert en je de baby meer hebt gezien op echo’s en zelfs dagelijks voelt wordt dat steeds minder.

  In dit geval is er niets om je zorgen over te maken 🙂

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Pinkyblue
  Bijdrager
  #10526229 Quote

  Dan ben ik blijkbaar echt een varken, want daar denk ik echt nooit overna. En heb 3 gezonde kinderen op de wereld gezet.

  Zelfs als je alle adviezen negeert is de kans dat je kindje wat overkomt door bacteriën of wat dan ook heel klein. Dus relax en geniet gewoon van je Mac, ook met ongewassen handen.


  Ananasss
  Bijdrager
  #10526233 Quote

  Hier nog zo’n varken dan 🙋🏼‍♀️ Daar denk ik echt nooit over na zeg. Zowel zwanger als niet zwanger haha. Je kindje is ‘al’ 16 weken dus de moeilijkste periode ben je al voorbij. Sowieso ben ik volgens mij nog nooit in mijn leven ziek geworden van het niet wassen van mijn handen terwijl ik ga eten.. we kunnen als zwangeren tegenwoordig ook heel goed te veel stressen over bacteriën 😉 


  BCW
  Bijdrager
  #10526235 Quote

  Wauw sorry maar hoe ga je dit in vredesnaam doen als de kleine er is en werkelijk alles in zn mond stopt of aflikt.. Ik was laatst net op tijd maar de kleine zat al met zn mond bij de wc bril.. 😉 Als je dit vaker hebt zou ik toch eens overleggen met de huisarts want dit lijkt me niet helemaal een gezond denkpatroon!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct