Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Handjes niet mogen aanraken. Wat is dit?

 • Auteur
  Berichten
 • #10318820

  Mijn eerst geborene lieve dochter van bijna 10 maanden vindt het vreselijk als we haar handjes aanraken. Wat is dit? Iemand bekend mee?

  Sinds pasgeborene vindt ze het vreselijk als iemand haar handjes aanraakt. Met verschonen, liefkozend/knuffelend, met handjes wassen, alles.. Ze vindt het zo vreselijk dat ze haar handen wegtrekt en geluiden maakt als blijk van ongenoegen. 

  Ikzelf heb het idee dat het ‘op haar tijd en haar manier’ moet verlopen, wat uiteraard ook helemaal prima is. Groot gelijk zelfs! Hihi. Maar dan nog vind ik dit vreemd. Ze wordt ook steeds ‘bangiger’ om dingen aan te raken. Wat begrijpelijk is gezien haar ‘sprongetjes’, maar ik zoek toch al enige periode naar antwoorden hierop. 

  Is dit herkenbaar voor iemand, of heeft iemand tips? 

  alvast bedankt voor het meedenken!


  ZazouSept
  Bijdrager
  #10318828 Quote

  Zoek eens op zintuigelijk informatie verwerking, met name op tactiele afweer. Misschien vind je hier herkenning?!

  #10318836 Quote

  Ga ik me in verdiepen. Dankjewel voor deze trefwoorden/tip! 


  JuBle
  Bijdrager
  #10318842 Quote

  Goede tip van Zazou. Een kinderfysiotherapeut kan je hierbij ondersteunen en tips geven hiermee om te gaan. Ze laten je dan vaak eerst een sensory profile vragenlijst invullen. Volgens mij zit fysiotherapie voor kinderen in het basispakket. Ik vond begeleiding van hen heel waardevol omdat ze de oefeningen combineren met spelletjes. 

  #10318849 Quote

  Wij hebben inderdaad de vragenlijst al ingevuld en wachten op reactie hierover van de fysio. Ook jij bedankt voor het meedenken en doen! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct