Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hapjes

 • Auteur
  Berichten

 • xFmkk
  Bijdrager
  #10296040

  Beste mama´s

  op advies van het CB zijn we nu al dik een maandje bezig met de oefenhapjes. Onze kleine man is nu 18w. Nu weigert hij ieder hapje, of het nu fruit of groente is.  Ook komt hij om de 2 uur voor de fles. Verhogen heeft bij hem nog geen zin aangezien hij al 180+6 krijgt per fles en zijn gewicht is 5590 gr. Hij krijgt dus 5 flessen per dag.

  wat kan ik nu nog doen om de hapjes een beetje te stimuleren bij hem ??


  Carly
  Bijdrager
  #10296043 Quote

  Aan blijven bieden, geef het goede voorbeeld door tegelijk hetzelfde te eten, verschillende texturen aanbieden, niet pushen als hij niet wil maar op een later moment weer proberen.


  xSuzyQ
  Bijdrager
  #10296050 Quote

  Hij heeft er blijkbaar nog geen behoefte aan. Hij is ook nog hartstikke jong. Blijf het spelenderwijs aanbieden, liefst als jullie ook aan het eten zijn. Zeker niet pushen, dat werkt alleen maar averechts.


  Lisapisa
  Bijdrager
  #10296094 Quote

  heb je al eens kunstvoeding voor hongerige baby’s geprobeerd? Of misschien rijstebloem eraan toevoegen zodat die niet om de 2 uur met honger komt. Vind het voor hapjes ook nog wel vrij vroeg. Succes


  Rcl
  Bijdrager
  #10296104 Quote

  Je kan ook zo puree en dat door fles kan en aan smaak kan wennen 

  #10296134 Quote

  Je bent wel vroeg hoor! 18 weken, is net 4 maanden volgens mij dan? Wij zijn rond 4 maanden begonnen met hapjes en mijn zoon vond het ook allemaal maar vreemd. Hij at daarna alleen fruit, groente spuugde hij uit. En nu (6,5 maand) eet ie alles. Hij mag nu ook alles, gaven ze aan bij het cb, dus we bieden hem nu hele maaltijden (maaltijdjes) aan, fruit en knabbels.

  Zou gewoon geduld hebben en het wel blijven aanbieden. Zoveel mogelijk vaste momenten op de dag (fruit ’s ochtends, groente ’s avonds bijv). Ze gaven bij ons bij het cb aan dat het idee van eerst groente moeten geven en daarna pas fruit, omdat ze anders geen groente zouden gaan eten, enigszins achterhaald is, dus fruit of groente maakt eigenlijk niet uit. Maar ik heb begrepen dat ze bij elk cb iets anders zeggen ook.. 

  Hier was banaan veruit favoriet in het begin. Daarna peer, mango.. pastinaak, wortel.. En nu dus alles. Komt vanzelf!

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar
  #10296136 Quote

  Oh wat hier ook soms werkte was iets in zijn hand geven! Dus een stuk komkommer, korst brood, wortel. Alles wat ie in zijn hand heeft gaat zijn mond in dus zo proefde hij steeds meer groente/fruit al uit zichzelf en raakte hij een beetje gewend aan het ‘kauwen’.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct