Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Harde Buik Of Niet

 • Auteur
  Berichten

 • RS
  Bijdrager
  #10567861

  Hoi dames, ik heb even een vraagje. De laatste tijd denk ik dat ik steeds meer harde buiken heb die niet weggaan. Echter is dit mijn eerste kindje dus vindt ik het lastig om te bepalen of het een harde buik is. Op internet zie je dat ze 1 min aanhouden en je kramp hebt boven in je buik. Heb ik niet. Wel staat mijn buik zo strak dat het voelt alsof ik uit elkaar klap. Niks helpt. Rust ook niet en warmte ook niet. De laatste tijd ga ik ermee slapen en is mijn buik de volgende ochtend weer wat zachter. Het lijkt wel alsof het met de dag erger wordt. Ik doe het al wat rustiger aan, maar wellicht moet ik het nog rustiger aan doen(als het harde buiken zijn). Volgens de VK kunnen het harde buiken zijn, maar vindt het zo apart want ze zakken niet af na 1 min. Ook heb ik helemaal tegen de avond last van me onderrug. Ik ben nu 26 weken. Zijn dit harde buiken? Moet ik aan de bel trekken omdat ze haast niet meer weggaan? Ik krijg het ook steeds sneller, zoals vandaag express rustig aan gedaan, maar zit nu weer met een gespannen buik. Ik werk nog 5 dagen ,wel thuis, maar doe het huishouden elke dag( hou van schoon) en boodschappen etc. Vannacht sliep ik pas rond 3 uur omdat me buik strak stond en die kleine maar bleef trappen. Wat denken jullie?


  Essil
  Bijdrager
  #10567868 Quote

  Mijn buik voelde constant te klein voor de baby en strak. Maar harde buiken zijn wat anders.


  RS
  Bijdrager
  #10567879 Quote

  Dus toch? Wat is het dan? 


  MommyFaye
  Bijdrager
  #10567880 Quote

  Zou ik bij je volgende verloskundige afspraak benoemen of even bellen

  #10567882 Quote

  Harde buiken voelen echt aan als een keiharde bal. Bij mijn 1e lag ik veel in ziekenhuis en daar konden ze heel veel harde buiken meten maar had ik nergens last van. 

  Zou wel contact opnemen met je vk. Kan ze eventueel je baarmoedermond even opmeten mochten het wel echt harde buiken zijn kan die sneller gaan verstrijken en dat moet je echt niet willen 


  RS
  Bijdrager
  #10567888 Quote

  Ja dat heb ik ook alsof je een bal hebt ingeslikt…. zal morgen dan maar even bellen weer. Wil geen aansteller zijn.. 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  EvdB
  Bijdrager
  #10567891 Quote

  Hoi, ik had dit ook en bleek een blaasontsteking te zijn. Na een antibioticakuur werd het een stuk minder! Misschien even laten testen?


  RS
  Bijdrager
  #10567925 Quote

  Hoi ,

   

  ohja dat kan ik ook nog doen!

  #10568178 Quote

  Hi,
  Klinkt bekend, dit had ik ook. Elke avond. En ik was ook heel moe. Toen gingen we een weekje op vakantie en had ik geen harde buiken meer dat was voor mij een wake up call. Uiteindelijk ben ik rustiger aan gaan doen ( zowel in huis als in werkuren terug) en ging het stukken beter.
  Dus ik zou zeker kijken of je er minder last van hebt als je meer rust pakt.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct