Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hardlopen?

 • Auteur
  Berichten

 • Rooosie
  Bijdrager
  #10351735

  Voordat ik zwanger was liep ik gemiddeld 3x per week hard (tussen de 5 en 10 km). Dit heb ik de laatste weken verwaarloosd, omdat ik aan het einde van de dag te moe was om nog een rondje te gaan. Ik ben nu 12,5 week zwanger en merk dat het weer begint te kriebelen. Is het verstandig om het weer op te pakken, of kan ik dit beter toch niet meer doen?


  XMrls
  Bijdrager
  #10351739 Quote

  Je kan gewoon blijven sporten als je zwanger bent. Gewoon naar je lichaam blijven luisteren en als je merkt dat het toch tevee wordt stoppen 🙂 


  JuBle
  Bijdrager
  #10351754 Quote

  Als je lichaam het gewend is (zoals ik jouw geval) idd lekker blijven doen. Misschien wel weer even rustig opbouwen. 

  Je bent wel iets meer blessure gevoelig, let goed op de signalen die jouw lichaam je geeft. En zorg voor een goede warming up en cooling down. 


  Crazy
  Bijdrager
  #10351773 Quote

  Kan prima zolang het comfortabel voelt voor jou. Ik ben rond 18 weken gestopt omdat het toch wat ongemakkelijk begon te voelen met mijn groeiend buikje. 


  Rooosie
  Bijdrager
  #10351793 Quote

  Bedankt voor jullie reacties. Dan ga ik het met een rustige opbouw toch maar weer eens proberen. 


  runbabyrun
  Bijdrager
  #10351806 Quote

  Geniet ervan!! Ik heb tot 24 weken kunnen hardlopen en had net als jij een dipje in het eerste trimester. Daarna weer op kunnen bouwen naar 1-2 keer per week, dus niet zo intensief als ik gewend was (ook 3x per week). Verder heb ik mijn afstanden wel echt ingekort (max 6km) en deed onderweg zo nodig wandelpauzes. Maar dat kon de pret niet drukken, zo leuk om ‘samen’ te lopen! 

  Mijn trainer (gespecialiseerd in trainen tijdens en na zwangerschap) gaf het volgende aan om onderweg op te letten. Bij die signalen was het advies om te stoppen/minderen met hardlopen. Misschien heb je er nog wat aan, ik vond het in ieder geval echt fijn! 
  – bloedverlies (dan ook verloskundige bellen)
  – druk op je bekkenbodemspieren
  – urineverlies
  – pijn aan je rug of bekken
  – uitgeput zijn na afloop

  Tot 24 weken merkte ik dat het geleidelijk aan wel minder comfortabel werd, maar bij mijn laatste loopje kreeg ik ineens pijn. Ik weet niet of het bandenpijn was of meer uit mijn bekken (ik dacht het laatste) maar heb toen direct besloten het niet verder te testen en te stoppen. 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct