Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hart luchten – Zo klaar mee

 • Auteur
  Berichten
 • #10098386

  Hi dames,

  Allereerst wil ik zeggen dat ik me écht gezegend voel met mijn zwangerschap en hoe blij ik ben dat ik een gezond kindje in mijn buik heb. Veel vrouwen is het niet zo eenvoudig gegund en daar ben ik me écht bewust van, maar soms móét je even klagen…

  ik ben nu 37+5 weken en ik ben het zo ontzettend zat. Het idee dat het nog 4 weken kan duren tot ons meisje er is kan me in huilen uit laten barsten. Ik zit al sinds 25 weken thuis met bekkenklachten (heb hier al sinds 16 weken last van en heb eigenlijk te lang doorgewerkt) en ik weet met deze hitte niet wat ik met mezelf aan moet. Buiten krijg ik het vreselijk benauwd en ik ben eigenlijk elke dag aan het wachten tot mijn man weer thuis is. Elke klus in huis is te zwaar vanwege de bekkenpijn, dus ik kan mijn man ook nog eens nergens mee helpen. Mijn man is overigens de liefste schat ter wereld die geen moment klaagt en echt alles voor me doet, van massages midden in de nacht, tot voetenbadjes maken en uithuilschouder zijn <3

  ik doe geen oog dicht vanwege de warmte en overdag bijslapen is ook heel lastig (want nog warmer). En daar word ik natuurlijk nóg lamlendiger van.

  Ik weet dat ik gewoon moet afwachten en dat tijd relatief is, maar ik wilde toch graag mijn hart even luchten en misschien een oppeppertje krijgen van jullie :)


  Crazy
  Bijdrager
  #10098387 Quote

  Ach, wat super vervelend om te horen. Ik ben nu 26 weken en gaat nog best goed. Hoewel de warmte, werken, zaken regelen en toch af en toe hormonen me ook wel eens tegen zitten. 

  Het lijkt me zeer logisch dat je het gehad hebt en je slecht voelt. Ik zou zeggen “gooi het er hier uit”. Even je hart luchten is goed. Verder is afleiding zoeken in eenvoudige en lichte dingen goed. Misschien alvast foto album voorbereiden, kraamboek, etc.

  Bespreek het ook met je vk. Heel veel succes de komende tijd.  


  Jippiee
  Bijdrager
  #10098393 Quote

  Ik snap je helemaal! Ik ben nu bijna 37 weken zwanger en er zo klaar mee. Ik verveel me, mijn buik zit in de weg en door de hitte helemaal genoodzaakt om eigenlijk niks te doen.

  Ik weet dat klagen niet helpt maar soms is het echt even lekker haha. 

  Wat mij wel af en toe even helpt is door in bad te gaan en een tijdschriftje ofzo te lezen. Ik voel me dan veel lichter en als ik uit bad stap ook weer lekker fris. Wellicht ook iets voor jou.

  Succes met de laatste loodjes, helaas zijn deze altijd het zwaarst.

   


  GebruikerOVN
  Bijdrager
  #10098394 Quote

  Begrijp je heel goed hoor. Alhoewel ik 0 bekkenklachten heb, heb ik wel mede door de warmte slapeloze nachten en weet ik nit waar ik het zoeken moet. 

  De enige oplossig die voor mij tot nu toe perfect werkt is een badje! Ik heb gewoon een peuterbadje gekocht, gooi hier elke dag schoon water in, en klein laagje maar, et een kussentje in mijn rug en ga onder de parasol een boekje lezen..s’avonds geef ik dit water aan de planten en de volgende dag kan er weer fris watrr in. 

  Ik kan je weinig tips geven verder want de warmte is gwn k*t om het lompcte omschrijven en als je dan ook nog eens niets kan door bekkenklachten dat helpt niet mee. 

  Hou moed, nog even en je kan je kleintje vasthouden!! 

  #10098396 Quote

  O ik snap je emoties zo goed! Ik belande met 32 weken weliswaar in t ziekenhuis waardoor ik t zat raakte (niets ernstigs hoor maar toch zorgen van gehad). Geloof me, als je kindje er is, voor het eerst ziet, dan was het je allemaal waard!

  qua bekken klachten werd mij geadviseerd soms even het bad in te gaan of ergens te gaan zwemmen. Even gewichtloos zijn. Daarnaast ging ik naar een bekkenfysio die mijn stuitje en schaambeen recht zetten en m’n heupen masseerde. Dit hielp mij altijd de week door. Klachtenloos wil ik niet zeggen, maar voelde me altijd beter de volgende dag! 

  Poeh die warmte, lekker waterijsjes eten. Heb idd wel met je doen! Nog even volhouden je bent er bijna! 

  Ik ben trwns ook naar m’n vk geweest en verteld dat mijn energie op ging raken. Ze heeft me toen met 37 weken gestript (kans op succes is wel 30%). Heeft niet geholpen bij mij, maar wie weet bij jou wel. 

  Nogmaals als je kleintje er is, ben je zo happy! Probeer je daaraan vast te houden. En je emoties uitten vooral ook doen, je hart luchten helpt ook :)! 

  #10098406 Quote

  Gelukkig heb je een man die heel lief is en waar je lekker op kan uithuilen 😉 

   

  mijn man heeft soms nu moeite dat ik soms wat emotioneel of gevoeliger ben dan normaal. Ene kant zet dat ook je voetjes op de grond hahaha maar andere kant denk ik ik wel even huilen jaaa 😂 hij laat mij wel huilen maar dan zegt ie droog, als je wilt huilen huil mAr maar als je toch niet hoeft te huilen dan kan ik nu wel gaan hahaha 

   

  de warmte en t niks doen maakt t gewoon,bleh gevoel 🤭

  prpbeer op momenten dat je er even door heen zit je buik aan te raken en contact te leggen met je baby. Positieve energie hihi. En positieve emotie. 

   

  En ookal slaap je niet even je ogen dicht doen in een koude kamer is heerlijk. Koud doekje bij ne ogen is ook verfrissend. 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  melody Guldemond
  Bijdrager
  #10098408 Quote

  ik kan het me zo voorstellen.. Onze kleine man kwam met 37weken en 6 dagen. Ik hoop voor jou dat je meid zich ook zo snel aandient!


  Jennepenn
  Bijdrager
  #10098412 Quote

  Ik kan het me nog niet voorstellen omdat ik nog maar net begonnen ben ,-)

  Maar wildeeven zeggen dat ikje door je berichtje al zo een krachtige vrouw vindt!

  Verder kan ik alleen maarbidden voor je voor nieuwe energie <3


  Deeem
  Bijdrager
  #10098414 Quote

  Ik herken mezelf echt in dit verhaal. Bekkenklachten vanaf week 8… ook te lang mee doorgegaan. Met 28 weken daardoor volledig in de ziektewet. En ik zat echt te wachten tot de 37 weken die hele tijd dat ik thuis zat. Want dan hoopte ik dat ze snel geboren zou worden. Helaas voor mij is ze tot 41 weken blijven zitten. En het was toen ook al aardig warm(3 weken geleden bevallen), maar kan me wel voorstellen dat deze temperaturen al helemaal niet te doen zijn als hoogzwangere. Maarja helaas zit er niets anders op dan wachten. En probeer nog in hoeverre het kan leuke dingen te doen en afleiding te zoeken. Want het lijkt nog een eeuwigheid te duren, maar ze komt er binnenkort toch echt aan. Ze blijft gelukkig niet zitten. En dan heb je straks een kleine. En is alles het waard geweest. En probeer dan zoveel mogelijk nog je rust te pakken, want ik wilde ook te snel alles weer doen, maar ook na de bevalling heb je nog last van je bekken.

  Heel veel sterkte, even doorzetten maar het einde is in zicht. Geniet nog maar even van dat getrappel in je buik xxxx

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct