Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hartje Niet Meer Te Horen Doppler

 • Auteur
  Berichten

 • Marjoleintje
  Bijdrager
  #10214954

  hi allemaal, met de echo rond mijn 6e week hoorde we het hartje kloppen – heel mooi moment was dat! Gister, toen 10wk2dg, probeerde de vk met zo’n soort doppler apparaatje maar toen hoorden we niks… moet ik me nu zorgen maken? A.s. Zaterdag weer echo..

  #10214958 Quote

  Ik heb altijd gehoord dat de doppler (ook voor verloskundigen) pas betrouwbaar is vanaf ongeveer 12-14 weken. Voor die tijd kunnen ze het hartje ook nog wel eens niet vinden omdat het kindje nog zo klein is.

  Vind het wel beetje vreemd dat ze jou/jullie gewoon zo naar huis laten gaan zonder dit verder uit te leggen of even een echo te doen ofzo voor de zekerheid. Kun je daar niet over bellen? Kan me goed voorstellen dat je je zorgen maakt! Neemt niet weg dat er dus echt een grote kans is dat er niets is om je ongerust over te maken, probeer in je hoofd te houden dat het kindje dus echt nog heel klein is en soms ook aan de andere kant van je buik kan zitten! Bij mijn praktijk luisterden ze voor het eerst met de doppler toen ik er was voor controle met 14+3 weken.


  Niempje
  Bijdrager
  #10214961 Quote

  Nee hoor geen zorgen maken. Tenminste.. bij mij hoorde we het hartje pas via de doppler toen ik rond de 15 weken was.

  Het is nog zo klein dat het met zon apparaat of niet of echt heel moeilijk te vinden is.

  #10214967 Quote

  Wat zei de vk dan? Waarom is er niet gelijk een echo gemaakt?


  Marjoleintje
  Bijdrager
  #10214970 Quote

  De vk zei al van tevoren dat t kon dat ze t niet zou horen, omdat ik in mijn 11e week zit. Ik vroeg later nogmaals of het echt geen kwaad kon, ze zei toen dat het echt kwam omdat het een ander apparaat was en dat ik me geen zorgen moest maken. Aan het eind zei ze wel heel blij: laat maar even weten hoe de echo was zaterdag!

  #10214979 Quote

  Ik ben nu 22 weken en van de week koste het ook aardig moeite om de hartslag te vinden. Komt omdat de baby nog veel ruimte heeft.

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10215062 Quote

  Is idd nog heel moeilijk te horen als je zo pril zwanger bent. Mijn verloskundige probeerde het ook eens zo vroeg, zei toen ook van tevoren dat de kans groot was dat ze niks zou kunnen horen. Dat was toen idd ook zo. Het kindje is gewoon nog te klein.

  Dat heeft de verloskundige bij jou toch ook gewoon gezegd? 

  Niet zo druk om maken. Vertrouw erop dat het goed gaat daarbinnen. Je baby is nog zooooo klein. Binnenkort kun je het wel horen, geduld!


  Ixxomi
  Bijdrager
  #10215114 Quote

  Bij mij hoorde de vk bij 16 weken nog niet eens wat met die dopler. Ze deed gelukkig een normale echo daarna. Placenta ligt gewoon in de weg. Dus nee, nog niet druk maken. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct