Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hartje

 • Auteur
  Berichten
 • #10208776

  Lieve mama’s of mama’s to be

  ik heb vorige week echo gehad en toen was alles in orde. 

  Ik moest toen met 11.1 wel inwendig omdat de baarmoeder gekanteld is. De baby was lekker aan het bewegen en hartje klopte goed. 

  Vandaag moest ik op controle maar toen konden ze met de doppler niet horen. Ben nu 12.1 weken zwanger. 

  Moet nu volgende week terug en dan luisteren ze weer.

  Heeft iemand dat van jullie ook gehad?

  Gr liana 

   


  RMoona
  Bijdrager
  #10208780 Quote

  Wat vervelend! Konden ze geen echo doen vandaag? Zodat je niet in onzekerheid zit? 

  #10208793 Quote

  Waarom hebben ze idd geen echo gemaakt? Ik snap dat niet. Ik zou de vk bellen en om een echo vragen. Succes.

  #10208794 Quote

  Wat is de rede dat je zo snel na die echo weer controle hebt? Want in die periode zitten er normaliter weken tussen de controles. Ik heb er verder geen ervaring mee. Bij mij gebruiken ze de dopler nog niet zo vroeg. Maar ik heb wel de ervaring dat ze bij mij bij 16 weken en zelfs een keer met 24 weken moeilijk het hartje konden vinden door mijn placenta die vooraan ligt en het kindje die dan laag lag. Dus er kunnen genoeg redenen zijn waarom het nog niet lukt 

  #10208804 Quote

  Ik heb vorige week dinsdag echo gehad. Toen moesten ze ook inwendig kijken en was de baarmoeder gekanteld.

   

  #10208806 Quote

  Geen idee was toevallig zo uitgekomen. Maar dacht al dat ze niks konden horen want vorige week konden ze met de gewone echo nog niks zien. Ik heb toen inwendig gehad. Toen zagen ze dat de baarmoeder ver naar achteren lag en gekanteld was. Daarom was ik ervan uit gegaan dat ze niks konden horen. 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Demuis
  Bijdrager
  #10208833 Quote

  Met een dopler kan je vaak pas vanaf 14 weken het hartje horen kloppen. Dat is wat ze mij verteld hebben. Vind het dus bijzonder dat ze het geprobeerd hebben en je met zo’n naar gevoel weer naar huis hebben laten gaan. 


  JomieJW
  Bijdrager
  #10208884 Quote

  Ze proberen meestal met 12 weken bij de verloskundige het hartje al te luisteren, maar dat lukt lang niet altijd. Ligt er echt aan hoe de baarmoeder ligt en hoe het kindje ligt. Nu lees ik dat jouw baarmoeder sowieso naar achteren gekanteld ligt, dit was bij mijn eerste zwangerschap ook. Toen konden ze het hartje ook minder makkelijk horen, alleen als ons kindje heel ver naar voren lag dan lukte het. Later in de zwangerschap werd dat steeds makkelijker hoor! Meestal lukt het vanaf 14 weken makkelijker, maar het zal bij jou altijd een beetje zoekwerk blijven ivm de ligging van je baarmoeder. Ik verwacht dat ze zich niet zo’n zorgen maken aangezien ze je pas volgende week terug laten komen, maar mocht jij je in de tussentijd wel zorgen maken dan kun je altijd bellen. 


  Jessie-x-
  Bijdrager
  #10208892 Quote

  Bij ons was de eerste echo standaard inwendig en daarna (bij de volgende controle) gaan ze het uitwendig proberen. Mijn baarmoeder lag/ligt naar achter, is dat een beetje hetzelfde als wat jij hebt? Mijn placenta ligt ook voor, wat het er ook niet makkelijker op maakt. 

  De echo’s van 7 a 8 en rond de 11 weken zijn bij mij allebei inwendig gedaan en de eerste echo uitwendig was rond de 15 weken, toen we hoorde wat het zou worden. Op diezelfde dag hebben ze voor het eerst met een dopler naar het hartje geluisterd. Met de 20 weken echo was er nog steeds een beetje moeilijk vanwege de voorliggende placenta en ben zelfs een keer terug geweest

  Nu ben ik bijna 25 weken en voel ik onze baby meerdere keren per dag. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct