Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hcg Bloedtest

 • Auteur
  Berichten
 • #10501746

  HOI

  ik heb 3 zwangerschap testen gedaan die alle 3 positief waren. Ik zou nu 5 weken en 4 dagen zwanger zijn. Maar ik vroeg mij af moet ik dit ook laten bevestigen met een bloedonderzoek bij de huisarts? De huisarts heeft hier niks over gezegt toen k haar om een andere reden sprak. 

  Ik hoor graag wat jullie doen of hebben gedaan. Groetjes 


  Mootje
  Bijdrager
  #10501749 Quote

  Van harte gefeliciteerd. Als je 3 positieve testen hebt kun je er wel vanuit gaan dat je echt zwanger bent en hoeft dit niet middels een bloedtest bevestigd te worden. Je kunt de huisarts bellen, zodat het daar in het systeem staat, maar het hoeft niet. Je mag nu gewoon de verloskundige bellen voor een eerste afspraak.

  #10501753 Quote

  HOI Mootje

  Dankjewel!

  Ik heb 2 testen voor nod gedaan en waren hartstikke positief en 1 op Nod en gelijk knaltest. Dus dacht al dit is wel heel overduidelijk. 

  Huisarts weet dat ik zwanger ben, ik had medicatie nodig dus dacht ik zeg wel even dat ik zwanger ben. En toen zei ze ook niet laten we het nog even bevestigen.  Maar ik las dat veel vrouwen dit toch wel laten doen. Vandaar mijn vraag.


  Lewis
  Bijdrager
  #10501756 Quote

  Oh dat hoeft niet hoor. Uit je HcG waarden zal ook niet superduidelijk de termijn bepaald kunnen worden, omdat iedere vrouw op haar eigen tempo het hormoon aanmaakt. 

  Als het goed is doet je verloskundige (die je dus wel moet gaan zoeken) rond 7 weken een echo om te zien of het om een doorgaande zwangerschap gaat. Dan kijken ze of het vruchtje op de goede plek zit, een kloppend hartje heeft en of de grootte past bij wanneer jij denkt zwanger geraakt te zijn. Maar ook dan is een meting nog niet echt betrouwbaar. Een mm of 2 meetfout kan zomaar een verkeerde week aangeven. Pas tussen 10-12 weken doen ze een termijnecho. Daarop kun je precies meten wat je uitgerekende datum is en hoever je dus echt bent. 

  Bloedtesten worden nog wel eens gedaan als er onduidelijkheid is over of je zwanger bent. Als testen bijvoorbeeld niet mooi oplopen en echt knal worden. Of als je negatief test en niet ongesteld wordt voor een langere tijd. Als jij een mooie knaller had op je NOD al, dan ben je zwanger! 🥳

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct