Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

HCG concentratie stijgen, dalen en stijgen weer?

 • Auteur
  Berichten

 • ElsieJoy
  Bijdrager
  #10022363

  Bij mijn menstruatie begin juni ben ik kennelijk mijn mirena spiraaltje verloren, waar ik achterkwam door een positieve zwangerschapstest en echo op 4 juli. Toen waren mijn HCG waardes 140, en er was nog niets te zien op de echo, behalve een verdikte eileider. Op 10 juli wederom een echo, weer niks te zien, eileider nog steeds verdikt en HCG waardes 610. Op 17 juli wederom een echo en bloedprikken, niks te zien op de echo, behalve dan dat de eileider nu wel aan het slinken is, er is een vermoeden van een corpus lutheumcyste die aan het slinken is en dat ik een miskraam zal krijgen. Wachten op een miskraam dus. Dat duurt even, dus op 26 juli gebruik ik een test met conceptie indicator die 2-3 weken aangeeft. (volgens bronnen op internet zou mijn hcg waarde dan tussen 18 en 427 moeten zitten, maar nauwkeurig is zo’n meting echter niet). Op 28 juli begin ik te bloeden, niet heel hevig, maar wel genoeg om te denken dat dit echt een miskraam is, en het bloeden houdt op op 2 augustus. 4 Augustus had ik een nacontrole, en gezien ik mij niet meer zwanger voelde, is dat alleen een gesprek geweest en leek een echo niet noodzakelijk. Echter later op die dag krijg ik ’s avonds ineens hele heftige pijn in mijn onderbuik (voelt alsof ik uit elkaar gescheurd wordt) en ga ik alsnog naar het ziekenhuis. Ik kan nog wel (beperkt en verkrampt van de pijn) zelfstandig lopen en enigszins bewegen. Er wordt alsnog een echo gemaakt, waar wederom niets op te zien is (helemaal geen verdikte eileider deze keer), maar ik heb ineens wel een hcg waarde van 1200. Na enkele uren neemt de pijn af en is het met pijnstillers mogelijk om weer naar huis te gaan. Maandag moet ik nog een keer op controle. Heeft iemand ook zoiets meegemaakt en weet je wat er toen aan de hand was? Ik ben verschrikkelijk bang voor een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. (En voor nog een emotionele dreun, want deze achtbaan lijkt niet op te willen houden…)


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10023418 Quote

  Ik had gehoopt op meer duidelijkheid en er lijkt zich nu inderdaad een duidelijker beeld te vormen. Mijn hcg waardes zijn nu gestegen naar 1300, wat echt te weinig is voor een goede zwangerschap, maar gezien ze nog steeds niks kunnen zien is het advies nog altijd afwachten. Maar het begint erg veel op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap te lijken, en ik heb echt het gevoel dat ik op een tikkende tijdbom zit. Heel naar… Woensdag voor de zekerheid nog een keer bloedprikken en een echo en als dat niets oplevert wordt het waarschijnlijk een (kijk)operatie. 

  Ze suggereerden ook om medicatie voor te schrijven die de zwangerschap afbreken, maar dan mag ik 3-6 maanden niet zwanger worden. Nu was ik niet van plan om nu zwanger te zijn (spiraaltje verloren) en zou ik het liefste nog een jaar (i.v.m. andere niet-medische omstandigheden) wachten voor ik probeer opnieuw zwanger te worden, maar gezien ik tot nu toe al minstens 2 keer (ze hadden een vermoeden dat deze nieuwe hormoonwaardes heel misschien van een nieuwe zwangerschap zouden kunnen zijn) zwanger ben geworden ondanks anticonceptie weet ik niet of dat voor mij zo’n reële optie is. (En een half jaar niks doen met mijn vriend, nouja, vind ik ook niet zo heel realistisch…)


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10024032 Quote

  Inmiddels hebben ze met nog een echo iets gezien tegen mijn eierstok aan wat de zwangerschap zou kunnen zijn (deze keer voor mijn gevoel ook voor het eerst echt grondig gekeken of er iets buiten de baarmoeder zat), maar nu lijken de hormoonconcentraties gelukkig weer te dalen. Nu 1100. Blijft nog even afwachten, maar ik ben voorzichtig gelukkig dat het zichzelf lijkt op te ruimen. Maar moet binnen een week in ieder geval nog een keer bloed laten prikken.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct