Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Heb ik een te drukke baby?

 • Auteur
  Berichten
 • #10505546

  Hi parents,

  Mijn zoontje wordt volgende week 6 maanden. Dit is onze 1e kindje. Tijdens de zwangerschap was hij al erg aanwezig en hij bewoog veel.. tijdens auto rijden, werken (schoonheidsspecialist) en natuurlijk slapen.

  Misschien echt een stomme vraag maar ik heb totaal geen vergelijkingsmateriaal en vraag me het oprecht af. Maar is mijn baby niet té druk en beweeglijk? Hij ligt echt letterlijk nooit stil (wel als die slaapt hoor) maar als ik hem even in de box neerleg of op bed. Zijn armen en benen bewegen echt altijd! Ook tijdens drinken (bv) beweegt hij veel, ook in de wipstoel. Is dit normaal? Kan dit bijv ADHD zijn?

  Extra info: overdag slaapt hij alleen 45min. Snachts komt hij nog 2x voor bv.

  Liefs

  #10505554 Quote

  Sommige baby’s zijn gewoon actiever dan andere. Mijn baby is ook zo (nu 7 maanden), ook tijdens de zwangerschap, ook vlak na de bevalling; hij heeft amper gehuild en is na de geboorte bijna 2 uur wakker geweest om naar ons te kijken en te luisteren. Eerste maanden borstvoeding gegeven maar dat ging niet omdat hij daar te actief/afgeleid voor was. Tijdens het flesje drinken MOET hij een speeltje in zijn hand hebben anders drinkt hij niet haha. Zodra je hem in bed legt, draait hij zich om en trekt hij zich op handen en knieën… Hij kruipt nu sinds een paar weken en gaat overal heen, altijd aan het spelen en ontdekken. Zelfs als hij dan even stil ligt, beweegt hij alsnog met zijn vingertjes. Alleen in de auto of kinderwagen is hij rustig. Op schoot lekker knuffelen? Vergeet het maar, maximaal 3 seconden stil zitten op schoot! Ik geniet ervan en we vinden het vooral grappig. We liggen regelmatig in een deuk om hem!

  Wel is het zo dat oververmoeidheid ook kan zorgen dat baby’s druk zijn. Als hij 45 min slaapt is dat misschien niet genoeg en kun je proberen om de slaapjes wat uit te rekken.

  #10505562 Quote

  Mijn jongste is ondertussen een jaar maar al vanaf het eerste begin zeggen we thuis… Baby has no chill.

  Valt al friemelend in slaap. Is altijd in beweging of onderweg. Liep dus ook zijn eerste losse stapjes met 11 maanden. En toen liep hij al maanden langs de bank en de muur.

  Ik zou me er niet te druk om maken


  Eli
  Bijdrager
  #10506312 Quote

  Mijn zoon is 4 1/2 maanden een ook nooit stil. Precies was je zegt .. altijd in beweging met armen en benen 🙂

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct