Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hechtingen Zorgen

 • Auteur
  Berichten
 • #10413237

  Ik ben nu bijna 7 weken bevallen en was heel erg uitgescheurd. Ik ben onder narcose gehecht moeten worden. Mijn vraag is hoelang blijven die hechtingen zitten. En lossen ze zelf op? Ik voel namelijk iets hard zitten bij mijn achterste zeg maar als ik met me vinger er langs ga klinkt t als een soort plastic geluid. T voelt als eeb splinter. Klinkt heel gek en mss is het dat ook maar maak me er zorgen over en t maakt me amgstig omdat ik al zoon zware bevalling heb moeten doorstaan. Wie herkent dit? Is het mss nog een hechting?


  EvdB
  Bijdrager
  #10413242 Quote

  Hoi,

  Heel erg naar voor je dat je zo bent ingescheurd! Ik had het niet zo erg, maar wel wat hechtingen en voelde nog lang een litteken (heel hard). Maar maakte me op enig moment ook zorgen en heb het door de huisarts laten checken. Als je denkt dat het niet goed zit kun je daar even naartoe!

  Succes! 


  Eefvie
  Bijdrager
  #10413250 Quote

  Wat vervelend dat je zo bent ingescheurd. Hopelijk heb je er geen last meer van? De hechtingen lossen zelf op, kan best zijn dat je die nog een tijdje voelt. Niet aan peuteren. Maar als je je zo zorgen maakt kan je gewoon je verloskundige of huisarts bellen hoor! Die kijken er dan maar en daar is niks geks aan! Succes


  Dpl
  Bijdrager
  #10413252 Quote

  Het klinkt helemaal niet gek! Ik kan me na zo’n bevalling goed voorstellen dat je je er zorgen over maakt.

  Over het algemeen lossen de hechtingen vanzelf op. Maar regelmatig blijft, vooral bij de knoopjes, nog een stukje zitten. Het kan heel goed zijn dat je dit voelt, het voelt inderdaad wat plastic-achtig. 

  Vaak gaat zo’n achtergebleven stukje een beetje irriteren. Het kan dan weggeknipt worden, dat stelt weinig voor. Ik had zelf 1 hechting die niet was opgelost en waar ik last van had. De verloskundige heeft die weggehaald en toen was het meteen over. 

  Je kunt de huisarts, verloskundige of gynaecoloog vragen om er even naar te kijken. Als het inderdaad een hechting is kunnen ze hem meteen weghalen. 

  #10413263 Quote

  Maar het kan dus dat ze er na 7 weken nog zitten?

  #10418129 Quote

  Hallo daar ben ik weer, ik heb dat gevoel van dat stukje nog altijd zitten. Ik zelf denk dat t nog steeds een hechting is maar het is nu bijna 9 weken geleden????. Ik durf niet zo goed na de dokter omdat ik heel gevoelig ben van onder. Ergens maak ik me ook zorgen dat t mss hechtingen zijn die eigenlijk verwijderd zou moesten wordem en ze me dat vergeten te vertellrn zijn. Of dat er tijdens mijn o.k iets achtergebleven is. Hoelang kunnen hechtingen blijven zitten???

  Lees ook: Alles over doorslapen

  ZazouSept
  Bijdrager
  #10418136 Quote

  Er zit niets anders op dan je verloskundige of huisarts toch even laten kijken! Is niet leuk maar dan weet je tenminste wel waar je aan toe bent. 


  Evimetbaby
  Bijdrager
  #10418283 Quote

  Je kan toch ook even je man laten kijken?

  Als hij ziet dat het een hechting is kan je even de verloskundige bellen…

  T duurt vaak wel een tijd hoor voordat alles is opgelost. En litteken weefsel is ook erg hard


  Oktobermama
  Bijdrager
  #10419827 Quote

  Hoi!

  wat vervelend voor je, ik hoop dat je er geen pijn meer van heb en dat je kan genieten van de baby. Ik had ook tot zeker 10 weken na de bevalling nog hechtingen, ookal zie en lees je overal dat ze dan al opgelost zouden zijn. Als je er last van heb of je maakt je zorgen bel de huisarts, verloskundige of gynaecoloog om even te kijken. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct