Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hechtingen zorgen

 • Auteur
  Berichten
 • #10413237

  Ik ben nu bijna 7 weken bevallen en was heel erg uitgescheurd. Ik ben onder narcose gehecht moeten worden. Mijn vraag is hoelang blijven die hechtingen zitten. En lossen ze zelf op? Ik voel namelijk iets hard zitten bij mijn achterste zeg maar als ik met me vinger er langs ga klinkt t als een soort plastic geluid. T voelt als eeb splinter. Klinkt heel gek en mss is het dat ook maar maak me er zorgen over en t maakt me amgstig omdat ik al zoon zware bevalling heb moeten doorstaan. Wie herkent dit? Is het mss nog een hechting?


  Esthy
  Bijdrager
  #10413242 Quote

  Hoi,

  Heel erg naar voor je dat je zo bent ingescheurd! Ik had het niet zo erg, maar wel wat hechtingen en voelde nog lang een litteken (heel hard). Maar maakte me op enig moment ook zorgen en heb het door de huisarts laten checken. Als je denkt dat het niet goed zit kun je daar even naartoe!

  Succes! 


  Eefvie
  Bijdrager
  #10413250 Quote

  Wat vervelend dat je zo bent ingescheurd. Hopelijk heb je er geen last meer van? De hechtingen lossen zelf op, kan best zijn dat je die nog een tijdje voelt. Niet aan peuteren. Maar als je je zo zorgen maakt kan je gewoon je verloskundige of huisarts bellen hoor! Die kijken er dan maar en daar is niks geks aan! Succes


  Dpl
  Bijdrager
  #10413252 Quote

  Het klinkt helemaal niet gek! Ik kan me na zo’n bevalling goed voorstellen dat je je er zorgen over maakt.

  Over het algemeen lossen de hechtingen vanzelf op. Maar regelmatig blijft, vooral bij de knoopjes, nog een stukje zitten. Het kan heel goed zijn dat je dit voelt, het voelt inderdaad wat plastic-achtig. 

  Vaak gaat zo’n achtergebleven stukje een beetje irriteren. Het kan dan weggeknipt worden, dat stelt weinig voor. Ik had zelf 1 hechting die niet was opgelost en waar ik last van had. De verloskundige heeft die weggehaald en toen was het meteen over. 

  Je kunt de huisarts, verloskundige of gynaecoloog vragen om er even naar te kijken. Als het inderdaad een hechting is kunnen ze hem meteen weghalen. 

  #10413263 Quote

  Maar het kan dus dat ze er na 7 weken nog zitten?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct