Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Heel snel weer zwanger na doodgeboren kindje, ervaring?

 • Auteur
  Berichten
 • #5671151

  Hallo,

  Mijn naam is Marjolein. 24 Juli 2015 is ons dochtertje na een zwangerschap van 37.1-2 weken plotseling in mijn buik overleden..

  Na deze hele moeilijke periode hebben wij redelijk snel weer besloten om toch weer te gaan voor een nieuwe zwangerschap.. Niet veel later na dit besluit was/ben ik dan ook weer zwanger.. Inmiddels ben ik zo’n 10 weken zwanger.

  Omdat deze zwangerschap erg zwaar zal gaan worden(wat het momenteel al is), ben ik op zoek naar mensen die een soort gelijk iets hebben meegemaakt.. Hoe ga je om met een nieuwe zwangerschap na het overlijden van je kindje??

  Tuurlijk sta je meer onder controle bij het ziekenhuis, maar toch blijft elke echo zo ontzettend spannend.. Ook heb ik heel erg de angst dat ons dit nog een keer zal overkomen..

  Ik hoop dat er iemand is die mij begrijpt en haar gevoel/ervaring met mij wilt delen..

  liefs,
  Marjolein


  Loessie87
  Bijdrager
  #5671152 Quote

  Hallo Marjolein,

  Op 31 mei ben ik bevallen van ons zoontje, na een zwangerschap van 41 weken.

  Nu ben ik weer zwanger, 7 weken. Het is voor sommigen misschien snel maar je moet doen wat goed voelt.

  Ook wij hebben extra controles in het ziekenhuis, maar de begeleiding is nog steeds bij de verloskundige. Shared care noemen ze dit en ik vind dit fijn omdat ik niks met ziekenhuizen heb.

  #5671155 Quote

  Hoi Loessie87!

  Bedankt voor je reactie!

  Hebben ze bij jullie zoontje een oorzaak gevonden?

  Bij ons is uitgekomen dat ik een placenta probleem had, er is daarom ook een kleine kans op herhaling, ik heb daarom ook een medische indicatie en sta alleen nog maar bij het ziekenhuis onder controle..

  De eerste paar weken heb ik wel onder controle gestaan bij mijn oude verloskundige, zij vertelde mij echter een paar weken terug dat er geen hartactie was, wat er uiteindelijk(na controle van de gynaecoloog in het ziekenhuis) wel bleek te zijn.. Shared care was wat mij betreft dan ook geen optie meer..

  Het is wel moeilijk om elke keer naar het ziekenhuis te gaan, daar waar onze dochter is geboren.. Ik hoop dan ook dat dit uiteindelijk een beetje zal wennen en langzamerhand weer wat goede herinneringen zal gaan krijgen..

   

   


  Loessie87
  Bijdrager
  #5671159 Quote

  Bij ons is geen officiële oorzaak gevonden. Ze denken dat de placenta op was. Dus bij ons is het nu het plan om niet de 40 weken over te gaan.

  Ik heb de eerste echo gehad gisteren en een hartje  gezien dus ik ben nu wel blij!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct