Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Heet Weer

 • Auteur
  Berichten
 • #10569669

  Hallootjes allemaal!

  Ik heb een zoontje van bijna 13 maanden en morgen wordt het 30 graden! Nu zijn ik en mijn man van de terrasjes pakken hebben jullie tips? Of is dit überhaupt verstandig om met die kleine te doen?


  Bo-Belle
  Bijdrager
  #10569673 Quote

  Wij houden ook van terrasjes en morgen is onze vrije dag, dus I feel you! Maar ik vind 30 graden persoonlijk wel erg warm voor een ukkie op een terras. Ligt er ook een beetje aan waar en wanneer je gaat natuurlijk. Wij gaan morgenochtend naar een “strandtent” aan een groot meer met een strandje. Niet terrassen zoals vroeger maar wel op pad samen voor het te heet wordt en lekker met water spelen. 

  In de middag zijn we thuis, dan vind mijn dochter het prima om gewoon in de koelte aan te klooien met water en schepjes. Ligt natuurlijk ook een beetje aan je kindje.


  MommyFaye
  Bijdrager
  #10569685 Quote

  Nee, vind dat veelste warm voor een kleintje


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10569686 Quote

  Ik denk maar zo… In Italië en Spanje worden ook baby’s geboren. In de schaduw onder de parasol, lekker drinken, fruit eten of komkommer en het komt wel goed. 

  Ik ben ondertussen makkelijker geworden merk ik. 


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10569690 Quote

  Gewoon doen! Zorg voor een plekje in de schaduw en niet op het heetst van de dag. Genoeg drinken, fruit, ijsje. En je kindje natuurlijk niet te veel aantrekken. Een romper is meer dan genoeg.


  Tesssa
  Bijdrager
  #10569694 Quote

  Ik denk dat het heel erg aan je kindje ligt. Ik woon in het buitenland, waar het minstens 5 maanden per jaar boven de 30 graden is. En 2 maanden meestal tegen de 40. Als het bij ons in huis overdag en ’s nachts niet meer koeler dan 30 graden wordt, begint onze dochter er last van te krijgen. Maar dat is natuurlijk wel echt iets anders dan dat het op een dag max 30 graden wordt. Ik denk dus dat het prima kan, maar ik ben ook niet een gemiddelde Nederlander 😅 Ik zou vooral een plek opzoeken waar schaduw is, als het kan je wat wind voelt en waar ze een beetje met water kan spelen. Op een terras in de stad zal ze waarschijnlijk wel snel vervelend worden… Ik weet niet waar je woont, maar strand, beetje bosrijk gebied, een theetuin oid moet zeker goed gaan. En flexibel blijven: heeft ze toch last van de warmte en wordt ze hangerig/klagerig.. Dan gewoon naar huis! Fijne dag morgen! 

  Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar

  Tesssa
  Bijdrager
  #10569695 Quote

  O, sorry.. Ik zie nu dat je een zoontje hebt en geen dochter. Dus dan ‘hij’ ipv ‘zij’. Sorry 🙈


  MamaE
  Bijdrager
  #10569705 Quote

  hangt inderdaad van je kindje en het soort terras af.. ik probeer me altijd in mn kindje te verplaatsen: ‘doen we haar hier een plezier mee?’ 


  Phet
  Bijdrager
  #10569798 Quote

  Maar je mag toch ook wel iets doen waar je zelf plezier uit haalt? 

  Lekker naar het terras gaan maar met deze hitte wel iets opzoeken met veel schaduw en evt water. Een strandtentje aan een waterplas is inderdaad ideaal, of mocht je toch perse de stad in willen, er zijn vaak van die fonteinplekken waar kinderen lekker doorheen kunnen lopen en een terrasje in de buurt is. Goed insmeren, pet op en lekker gaan! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct