Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hele dag misselijk

 • Auteur
  Berichten

 • Suussj
  Bijdrager
  #10379720

  Hoihoi,

  Ik ben nu 7 weken zwanger en sinds maandag de gehele dagen misselijk. Nog niet hoeven te braken. Maar constant het misselijke gevoel.
  Probeer elke keer kleine beetjes te eten, en pcm in te nemen. Alleen heeft het weinig resultaat.
  Iemand tips??

  Liefs


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10379740 Quote

  Waarom paracetamol? Nog nooit gehoord dat dat zou helpen tegen misselijkheid (maar misschien heb ik iets gemist hoor) ik wordt er zelf vaak juist eerder misselijk van. 
  Bij mijn vorige zwangerschap had ik meer last van misselijkheid dan nu, maar misschien heb ik ook wel gewoon geleerd van de vorige keer wat voor mij werkt. Behalve kleine beetjes eten had ik ook vaak trek in specifieke dingen, en dat viel dan doorgaans ook een stuk beter. (Misselijk maar zin in een stuk meloen? Dan toch die meloen regelen, ook al sta je net eten te koken bijvoorbeeld).
  Ik weet inmiddels dat ik de laatste hap van mijn brood beter gewoon kan laten liggen, want proberen te forceren netjes een hele boterham op te eten, resulteert alleen maar in dat ik alles weer uitspuug ipv dat ik dan een bijna complete boterham binnenhou. Het is even wennen om te leren luisteren naar wat je lijf zegt ipv je aan de fatsoensregels te houden van je bord leegeten en eten wat de pot schaft enzo.  
  Verder hielpen pepermunt, gemberthee en (zoute) crackertjes me vaak de dag door, evenals af en toe een glaasje cola of een bakje zoutjes (die me deze zwangerschap dan weer erg tegenstaan, terwijl dat de vorige keer dus een van de weinige dingen was dat eigenlijk altijd wel goed ging), en gewoon rustig aan doen (lopen/fietsen op 80% van je normale snelheid enzo) en nare geuren vermijden (mijn basilicum plantje moest het bijvoorbeeld ontgelden en is op het balkon beland, waar hij niet lang meer geleefd heeft, en het afwasmiddel werd vervangen door een minder sterk geurende variant). 

  De vorige keer heb ik wel geleerd dat het niet voor iedereen hetzelfde is wat werkt, en ook dat wat de ene week fantastisch werkt, de volgende week helemaal niet meer hoeft te werken. Dus probeer gewoon uit wat voor jou werkt, het kan even duren voordat je gevonden hebt welke dingen bij jou extra misselijkheid triggeren en welke dingen het gevoel tegengaan. 

  Sterkte ermee!


  Lewis
  Bijdrager
  #10379802 Quote

  Ik had dat ook van week 6 tm 12. 

  Inderdaad kijken waar je wel trek in hebt en dat veel eten. Ik heb in die tijd wel een paar keer bij de mc donalds gezeten 😅 ondanks dat ik van alles moest kokhalzen en zelfs van beweging bijna over mijn nek ging. Een paar slokjes cola, of dingen als maria kaakjes, rijswafels, soepstengels… Mijn baby was niet van het gezonde eten in die tijd. En als ik de ene dag bijvoorbeeld druiven wel weg kreeg, was dat een dag later weer niet goed.

  Lege maag was funest. Vieze geuren ook (de baardolie van mijn man, of de geur van gebraden vlees… Ieuwl!). Niet teveel bewegen dus. 

  En verder heb ik bij week 9 van de gyn Emesafene gekregen. Daarmee was het niet over. Maar was het wel weer beter te doen. 

  Paracetamol snap ik ook niet


  MRSRuiter
  Bijdrager
  #10379857 Quote

  Hey hoi!

  Bij mij wordt mijn misselijkheid ook steeds heftiger en langer. Mijn verloskundige zei dat je gember tabletten mag gebruiken en dat dat kon helpen.
  Ik ben zelf 4 weken zwanger en mijn eerste echo stata gepland op 22 december.

  Ik hoop dat je iets met mijn tip kunt. Pcm zou ik niet innemen voor misselijkheid 😊.


  MilkaOreo
  Bijdrager
  #10380123 Quote

  In het begin van me tweede zwangerschap had ik ook veel last van misselijkheid, idd ook niet hoeven braken maar wel continue misselijk en geen trek in voedsel. Kreeg niets binnen. Het enigste wat bij mij echt fantastisch heeft geholpen zijn pillen tegen reisziekte! Je moet wel even opletten van welk merk je ze pakt, want niet ieder merk is geschikt voor zwangere. Ik had toen Suprimal. Gewoon bij de Kruidvat oid verkrijgbaar.


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10380179 Quote

  Hier een tijdje vrij goed effect van gemberpillen (smaakloos, Holland& Barrett) icm Bonusan multi Natal actief pillen (zit ook foliumzuur in, maar ook vitamine B6, wat bijv ook in medicatie tegen misselijkheid zoals emesafene zit). En idd eten waar je op dat moment zin in hebt, in mijn geval vaak zure dingen. Aquarius lemon was weg te krijgen en zo kreeg ik toch nog wat binnen. Op een gegeven moment was dat ook niet meer te houden, moest niet braken maar kreeg gewoon niks meer weg en alles was vies. Toen 2 weken op het hoogtepunt metoclopramide (via huisarts) gebruikt. Mag je niet full time gebruiken maar hielp me wel door de ergste piek heen. Gelukkig was het met een week of 14 weer te doen. Eerste zwangerschap had ik het 18 weken en was toen zo bang dat het 40 weken zou aanhouden. Wel hernieuwd respect gekregen voor vrouwen met HG, ik werd hier al helemaal gek van. Sterkte en hoop dat je er iets aan hebt en het snel over gaat!

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct