Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hele dag misselijk

 • Auteur
  Berichten

 • Jessica Berk
  Bijdrager
  #10163041

  Lieve moeders en aanstaande moeders 

  Ik ben 7wk 5 dg zwanger.

  Helaas ben ik een van de gelukkige die de hele dag door misselijk is en kokhalzend boven de wc hangt.

  Ook heb ik al emesafene tabletjes gekregen, die mag ik sochtends innemen.

  Helaas ben ik nog steeds erg misselijk.

  Heeft er iemand tips zodat ik weer kan gaan werken? Voel me best schuldig dat ik nu al bijna een week ziek thuis zit.

  #10163048 Quote

  Hallo jessica

  Ik heb ors gekregen van de dokter tegen dede misselijkheid. Dat hielp wel. Ben nu al paar dagen niet misselijk. Ook adviseren vele om kleine porties te eten.

   

  Groetjes


  Jessica Berk
  Bijdrager
  #10163051 Quote

  Dankje, ik ga me daar eens in verdiepen.

  Dat eten lukt me helaas niet door de misselijkheid. Af en toe een beschuitje met suiker en een slokje water. Woensdag eerste echo dus dan kan ik het ook goed bespreken met de verloskundige.

   


  Emkkke
  Bijdrager
  #10163078 Quote

  Ik nam in de weken 5 tot 12: 2 x dgs Emesafene. ’s avonds en ’s morgens, op advies van de huisarts. Ook ik kreeg ORS, was bijna uitgedroogd. Ik ben nu 13 weken en slik de medicatie nog 1 x dgs. Het is echt heel rot.., ik wens heel veel sterkte! En rust helpt om je beter te voelen.. verder is het een kwestie van de tijd uitzitten totdat de hormonen verminderen. Ik ben ook (deels) ziekgemeld op mijn werk..


  Ananasss
  Bijdrager
  #10163090 Quote

  Ik mocht ook meer dan 1x per dag emesafene, heb tot 18 wk geloof ik dagelijks 2 tabletten genomen. Nam bij mij de scherpe randjes eraf. Misschien overleggen of je toch 2 per dag mag?


  Lovemykidz
  Bijdrager
  #10163116 Quote

  Ik lees mee! Hier al 9 weken heel de dag kots en kots misselijk! 

  Het wordt nu heel af en toe aan het einde van de middag wat minder…maar het is nog steeds erg naar…ook werken is zon probleem…ik doe het wel maar er komt bijna wat uit…kan beter thuis blijven….

  nou sterkte !!! Hoop dat het minder wordt en je lekker kan genieten van je zwangerschap straks! 

  Lees ook: Zwanger, en nu?

  FSZVDW
  Bijdrager
  #10163126 Quote

  Ik had dat ook weken achter elkaar! Toen de armbandjes van de etos aangeschaft en geen een keer meer overgegeven. Door bepaalde drukpunten.


  JomieJW
  Bijdrager
  #10163128 Quote

  Hier ook gezegend met veel misselijk en overgeven. Emersafene helpt bij mij niet, bovendien kan ik de tabletten niet binnenhouden. Ik heb nu sinds een paar weken zetpillen Primperan en die werken bij mij heel goed. Ook niet meer zo misselijk gedurende de dag. Ik heb een paar weken geleden in het ZKH gelegen door uitdroging, daar hielp een infuus ook enorm. Vocht is eigenlijk belangrijker dan eten, dus probeer vooral je vochtgehalte op peil te houden. Hoe minder vocht, des te misselijker je je voelt. Dus wellicht meer proberen te drinken! En anders eventueel overstappen naar de Primperan? Succes!


  tweeto
  Bijdrager
  #10163129 Quote

  Hoi Jessica,

  Ik ben nu 16 weken zwanger..sinds week 8 ben ik thuis omdat ik ook hele dagen misselijk ben en overgeven…kon ook niks eten of drinken ik heb dus wat de dokters noemen hypermises gravidarum.

  Ik ben 2x opgenomen wegens uitdroging…heb ook alles geprobeerd niks werkt toen maar zofran gekregen en dat geeft wel bij mij iets rust misselijkheid was niet verdwenen maar heel licht aanwezig…bij mijn vorige zwangerschap ook gehad tot 20 weken…maar het is bij elke vrouw verschillend…Ik zou het zeker aankaarten met je verloskundige en laat je urine testen om te kijken of je niet aan het uitdrogen bent.

  Heel veel sterkte x

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct