Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Help

 • Auteur
  Berichten

 • Kay
  Bijdrager
  #10128067

  Hoi voor de gene die het leest.

  Ik ben 25 jaar oud en sinds januari van de pil af. Nu afgelopen week zou ik ongesteld moeten worden. Drie dagen nadat ik ongesteld zou moeten zijn, nog niks. Dus vanmorgen een test gedaan. En hij is positief.

  Maar ik weet niet wat ik nu moet doen….. Help! Moet ik de huisarts al bellen? Ik ben een roker ( ik wil graag stoppen, maar lukt moeilijk) en het enige wat ik wil is roken nu. Iemand tips om hier mee om te gaan?

  Groetjes,

   

   


  Wereldwondertje
  Bijdrager
  #10128070 Quote

  Hoi!

  Allereerst gefeliciteerd met je zwangerschap.

  Het is bijna 8 uur, dus dan kin je idd je huisarts bellen. Sowieso is dat de stap als je zwanger bent en als je wilt stoppen met roken. Succes!

  Liefs, Maaike


  StephW
  Bijdrager
  #10128073 Quote

  Je hoeft nog niet meteen iets hoor (anders dan stoppen met roken! Denk aan de ontwikkeling van je baby!), maar je kan de verloskundige bellen, die je dan gaat vragen naar je laatste menstruatie en cyclus om een eerste echo in te plannen. Huisarts heb ik nooit gebeld, die heeft hierin geen taak. Google voor een verloskundigenpraktijk in je buurt. Succes met stoppen, ik hoop dat zwanger zijn genoeg motivatie is!


  Sammmy
  Bijdrager
  #10128074 Quote

  Hoi!

  Gefeliciteerd met je zwangerschap! Je kan al bellen hoor, ik heb zelf alleen de verloskundige gebeld ;).

  Ik was ook een roker, inmiddels al een paar maanden gestopt. 1 dag na de positieve test heb ik voor het laatst een pakje sigaretten gekocht (met een plaatje van een baby erop, zodat ik me elke keer heel schuldig voelde!). 

  Je zou het bij je huisarts kunnen aangeven, of zelf proberen. Ik had allemaal ‘stoppen met roken’ appjes gedownload en dat hielp mij wel! En onthoud, het zijn alleen de eerste dagen die moeilijk zijn! Het wordt écht beter. Er zijn je zoveel mensen voorgegaan die ook vanwege een zwangerschap gestopt zijn, het gaat jou ook lukken!!


  SparklingSky
  Bijdrager
  #10128096 Quote

  Ik snap je helemaal! Ik ben nu zelf 6 weken zwanger en heb ook echt heel erg veel moeite om te stoppen. 😣 Ik ben al wel een stuk geminderd, maar stoppen lukt me echt nog niet, ook niet met die apps. 


  Saarvp
  Bijdrager
  #10128111 Quote

  Gefeliciteerd! Ik was ook een roker en had ontzettend veel moeite met stoppen. Bedenk je dat je baby niet alleen minder goed groeit, maar er ook écht last van hebt als jij een sigaret rookt. De kleine krijgt dan te weinig zuurstrof en zit dan echt even in de stress. Ik ben nou 28 weken zwanger en heb nu een maand geen sigaret aangeraakt. Wat een opluchting! En bedenk ook, hoe lastig het is om te stoppen, elke sigaret minder telt al.

  Verder gewoon een verloskundige bij jou in de buurt bellen en een afspraak maken bij een echocentrum!

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Kay
  Bijdrager
  #10128112 Quote

  Dank je wel allemaal voor de berichtjes. Ik ga een afspraak maken bij een verloskundigen, en hierna de huisarts bellen om te kijken voor het stoppen met roken.


  mommmmmy
  Bijdrager
  #10128126 Quote

  Gefeliciteerd met je zwangerschap!

   

  In januari dit jaar bleek ik zwanger te zijn, ik was zo blij dat het na een jaar eindelijk gelukt was. Het lukte mij ook niet om stoppen met roken maar was wel heel veel minder gaan roken na de positieve test. In maart kreeg ik een miskraam en ik heb me zo schuldig gevoelt dat dat misschien wel kwam door die “paar” sigaretten. 

  Ik ben opnieuw (11 weken) zwanger en accuut na de positieve test gestopt met roken.

  Eerste 3 dagen was lastig maar geloof mij, een je hele zwangerschap schuldig voelen is nog veeeeeel erger!!

  Echt als je het wilt kan je het!! Het klinkt makkelijk maar het zit tussen je oren die vieze sigaretten!

   

  Heel veel succes en hopelijk heb je wat aan mijn ervaring.

   

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct