Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Help! :(

 • Auteur
  Berichten
 • #10164202

  Hoihoi,  

  Mijn zoontje is ondertussen alweer 5 en een half maand oud. Ik geef nog steeds borstvoeding op verzoek.

  Met 4 maanden zijn we gestart met het proeven van groenten vooral en af en toe fruit. Dit waren dan echt 2-3 hapjes. Hij kreeg wat last van moeilijk poepen, maar niet heel heftig.  

  Toen hij 5 maand oud was stopte het kwijlen en leek hij veel meer bijvoeding te willen, dus heb ik hem steeds meer gegeven. Nu kan hij in de ochtend 50 gr fruit en in de avond 30 gr groenten op.

  Wanneer ik dit vergelijk met andere baby’s krijgt hij al minder op. Niet erg, want dit wordt wel meer langzamerhand.  

  Nu zitten we wel met een probleem. Wat hij ook eet, hij wordt er in de nacht wakker van, terwijl hij altijd al heeft doorgeslapen. Hij begint dan te persen en je ziet duidelijk dat hij moet poepen, maar dit niet lukt. Heel zielig. Wanneer ik hem stimuleer spuit het eruit. Gewoon watirig borstvoedingsontlasting. Dit vind ik raar, omdat hij na het eten van zijn groenten gewoon poept en voor het slapen gaan nog een keer poept.   

  Nu dacht ik dat hij het even moet verwerken en het daarom in de nacht gebeurd, dus heb ik zijn groentenhap om 16 uur gegeven. Dit hielp niet. Weer elende in de nacht. Ik heb vervolgens het groentenhapje helemaal niet gegeven. Dit werkte ook niet. Toen ik het fruithapje van 11 uur niet gaf en groenten wel, hielp ook niet. Ook al geef ik 2 hapjes…   Wanneer ik ze beide niet geef slaapt hij lekker door en is hij veel vrolijker.

  Ik snap het niet. Kan hij hier zo gevoelig voor zijn… maar wat nu? Hij is bijna 6 maanden en zal toch echt bijvoeding nodig hebben.  

  Ik dacht eerst dat hij moet wennen, maar het is al zo sinds hij 4 maanden is. Iemand enig idee wat ik het beste kan doen?

  Bedankt!  


  Nicolle B
  Bijdrager
  #10164236 Quote

  Mag je wel hapjes geven  vanaf 4 maanden met borstvoeding 

  Mijn zus geeft ookborstvoeding  en zij mag pas vanaf 6 maanden hapjes  geven ivm met de borstvoeding 

  #10164241 Quote

  Het cb adviseerd vanaf 4 maanden 🙂

  #10164242 Quote

  Bij mijn dochtertje hielp het wel om even pauze te nemen. Even de darmen tot rust te laten komen. Over week of drie weer opstarten met bv alleen groente en dan rond 15:00 misschien. En zo weer opbouwen. En ja even niks kan het verschil maken. Darmen zijn misschien nog net er aan toe. Je hebt ook wel tijd omdat hij dus wel fruit en groente heeft leren eten al. Er zijn mensen die pas beginnen met 6 maanden he 😘


  Lovemykidz
  Bijdrager
  #10164251 Quote

  Dit deed mijn zoontje precies ook zo, na alles geprobeerd te hebben, gestopt met bijvoeding.

  even een aantal weken gewacht en weer heeeeeeel rustig opgebouwd, toen is het een stuk beter gegaan en uiteinderlijk is het helemaal weg gegaan.

  het ene kind heeft meer moeite met het wennen aan vast voeding dan het ander, mijn zoontje was hier ook heel gevoelig op en moest echt pas vanaf 6 maanden en heeeeeel mondjesmaat, terwijl mijn dochter vanaf 4 maanden de Sterre van de hemel at probleemloos!!!

   

  ik hoop dat dit je wat steun in de rug geeft, geen stress, ieder kind doet het op zijn eigen tijd, dat valt niet te forceren, ik zou lekker even wachten nog! 


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10164266 Quote

  Starten met hapjes mag zeker al vanaf 4 maanden bij borstvoeding. Maar… Het advies verschilt van land tot land. Nederland houdt tussen de 4 en 6 maanden aan. Engeland pas na 6 maanden bij borstvoeding. Persoonlijk vind ik de Nederlandse richtlijn beter. Vanaf 6 maanden hebben ze er niet meer genoeg aan en als je dan nog moet gaan oefenen… Bovendien is vroege introductie van voedingsmiddelen gunstig voor het risico op allergieën. Maar niet ieder kindje is er natuurlijk al aan toe. Wellicht ook het zoontje van Gebruiker10082058. Gaat het te snel voor zijn darmpjes.

  De moeizame ontlasting herken ik wel van mijn dochtertje. Dat heeft ook bijna 2 maanden geduurd voor ik dacht dat de ontlasting goed ging. Randje obstipatie. Nu gaat het super goed. Ze eet wel fors voor haar leeftijd. Maar drinkt weer matig.

  Vraag anders het consultatiebureau of ze dit vaker zien.

  #10164283 Quote

  Bedankt voor jullie reacties! Hier heb ik wat aan.

   

  Ik ga even 2 tot 3 weken wachten en start weer opnieuw met 1 hapje per dag. Dan weer langzaam opbouwen. Hoop dat het helpt. 


  Ummie
  Bijdrager
  #10164328 Quote

  Ik gaf mijn zoontje ook volledig borstvoeding en ook hij had hier enorm last van. Ik ben er toen mee gestopt gezien borstvoeding gewoon genoeg is. Zelfs met 8/9 maanden kon hij nog niks handelen op brood en banaan na, hij bleek overgevoelige darmen te hebben. Gezien ik nog borstvoeding gaf was het voor mij nog geen probleem, hij groeit er wel weer overheen dacht ik. Overigens is alles onder de 1 jaar voor de leuk, en niet voor de nood. Gelukkig is hij precies met 1 jaar beter gaan eten. Nu met 2 jaar kan hij alles op zonder klachten en het is ook gewoon een goede eter!

  Borstvoeding is echt een redder voor mensen met kindjes die overgevoelige darmen hebben hihi. De kinderarts benadrukte dit ook. Ze gaf aan dat er niet veel om gestrest moest worden en het gewoon te laten voor wat het is, ze groeien er altijd overheen. Sommige al met 4 maanden, sommige met 6 en sommige zelfs veel later. Het is puur kijken naar wat je kind aan kan!

  #10164334 Quote

  Dit stelt mij heel erg gerust. Bedankt! Ben je erg dankbaar

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct