Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

HELP!! Het zijn er twee…..

 • Auteur
  Berichten

 • vandrienaarvijf
  Bijdrager
  #10333856

  Ojeej… vandaag op controle geweest bij de gyn. Dit omdat baby 1 dmv keizersnede geboren is. Blijk ik in verwachting van een tweeling (!!!). Eén “probleempje”.. baby 1 zal precies één jaar zijn als de tweeling geboren zal worden. Moeders ervaring met een tweeling en een kindje van één jaar??


  Zeeuwsmeisje
  Bijdrager
  #10333861 Quote

  Pfoe… echt pittig! Mijn oudste was ruim 1.5 jaar toen haar zusje kwam. Nu is de jongste alweer bijna 1 jaar. Ik vond het een heel pittig jaar, met 2 kleintjes. Kan me niet voorstellen hoe het zou zijn als het 2 baby’s zouden zijn ipv 1, en met nóg minder leeftijdsverschil.

  Hopelijk kun je aan het idee wennen en zie je het positief in. Het is in ieder geval heel bijzonder. Ik heb nu al respect voor je, je hebt straks echt 3 baby’s in huis.. succes, accepteer alle hulp die je kunt krijgen en hopelijk kun je er ook van genieten!

  #10333895 Quote

  Alleen maar hartstikke leuk zou ik zeggen!🙂


  Sabxx
  Bijdrager
  #10333901 Quote

  Gefeliciteerd!! lijkt me pittig, maar vast niet onmogelijk. Maareh.. keizersnede mag je over het algemeen niet zwanger worden binnen een jaar zei mijn gyn. Dit ivm het litteken dat nog moet genezen en aansterken wat mij verteld is. Wat zegt de gyn hiervan? Is het wel veilig voor jou en de baby’s?


  BenB
  Bijdrager
  #10333907 Quote

  Vergeet niet dat een tweeling elkaar heeft 😉 Daarbij mag je blij zijn als je 36 weken haalt met een tweeling, dus is je oudste kindje dan al een jaar?


  vandrienaarvijf
  Bijdrager
  #10333920 Quote

  Ze adviseren inderdaad een half jaar tot anderhalf jaar. Maar ze zijn er niet dusdanig streng in dat het niet “mag”. Het gebeurt vaker.. enige ding is dat er even gekeken moet worden of het via de natuurlijke weg kan/mag of dat een geplande kz verstandiger is. Maar er was geen reden tot zorg 🙂

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  vandrienaarvijf
  Bijdrager
  #10333923 Quote

  Dat is ook weer zo ja! 

  Als de twins een maandje te vroeg zouden zijn zou baby1 11mnd zijn. Zitten op een paar dagen na op dezelfde uitgerekende datum….


  BenB
  Bijdrager
  #10333935 Quote

  Een tweeling wordt rond de 36, misschien 37 weken gehaald. Als ze één-eiig zijn misschien nog wel eerder vanwege de risico’s. Wordt een drukke verjaardag 😉


  PippaLotta
  Bijdrager
  #10333942 Quote

  Wauw, dat is echt bijzonder! Het lijkt me eerlijk gezegd best pittig, maar ik denk dat het ook heel leuk is dat je drie kinderen straks echt samen kunnen spelen en samen opgroeien! En daarbij, je hebt de tropenjaren dan wel “in 1x” gehad. Heb je mensen in je omgeving die je kunnen helpen? 

  Ik wens je een goede en fijne zwangerschap!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct