Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Help Advies Baby Drinkt Niet Diarree En Geen Plasluier

 • Auteur
  Berichten

 • Suer
  Bijdrager
  #10139748

  heeft iemand advies of herkend mijn verhaal Mijn zoontje van net 6 maanden heeft al meer als een week last van diarree. Bij elke flesvoeding had hij weer water dunnen ontlasting. Wij geven fles en bv voeding. Nu is hij afgelopen vrijdag flink ziek geworden spugen en koorts en wilde ineens niet meer eten wij kregen met moeite 500 cc erin. Wij hebben meteen de hp gebeld en konden zaterdag langskomen. De huisarts had gecontroleerd op eventuele uitdroging of ontstekingen maar dat was allemaal niet hij oogde vrolijk had geen geplooide huid enzo.. we moesten het aankijken. Zondag vertrouwde ik het niet want de diarree bleef maar het werd niet minder en eten ging nog meer achteruit. Ook toen nog een keer naar de hp geweest ook zelfde verhaal oogt vrolijk enz… nu gisteren en vernacht weer drama. Gisteren heeft hij meer als 15 waterdunne ontlasting gehad heb hem zo vaak verschoond zelfs door een dubbele luier heen! Met zeer grote moeite 600 cc binnen gekregen elk uur wakker gemaakt om iets te geven. Nu was het gisteren ook lastig om te zien of er een plasluier bij zat vanwege de ontlasting. Dit kon ik pas vannacht goed zien het hij had vanaf 6 uur savonds tot 3 uur snachts gewoon een lege luier terwijl hij wel wat had gedronken.  Wat kan ik doen!! Heeft het echt tijd nodig zoals de huisarts zegt buikgriep gaat vanzelf over? Hoe lang kan ik dit nog aankijken? Hij oogt steeds vrolijk nja ik vind hem iets rustiger dan normaal want het is een druk mannetje maar zeker niet suf alleen snachts als we hem wakker maken dan is hij wel erg suf vroeger was hij bij elk geluid meteen wakker en nu kan ik hem gewoon slapend op de  verschoningskussen leggen (nooit meegemaakt). Iemand advies ??!! 


  Esmiralda B
  Bijdrager
  #10139753 Quote

  Houd contact met je huisarts! Overleg of hij iets van ors mag ofzo? Heb geen idee of dat bij die kleintjes mag.  En als het buikgriep is, Ja het moet er dan echt uit een dan zijn diaree remmers niet handig.

  Maar zoals ik zei,  de huisarts,  daar zijn ze voor!


  AshleyM
  Bijdrager
  #10139808 Quote

  Ors dat mag! Ik heb dat ook gebruikt en dat werkte prima! 


  MamaVanNoor
  Bijdrager
  #10139912 Quote

  Neem contact op met je huisarts. Daar zijn ze voor. Liever 10x voor niks… Wij hebben hetzelfde meegemaakt met ons zoontje. Na twee dagen spugen en diarree moesten we het nog aankijken (ze geven het ong vier dagen de tijd). Vervolgens na twee dagen weer contact opgenomen want het ging niet beter en het was echt een ander mannetje geworden. Dat ging op het laatste echt snel. Daar schrok ik wel van. Van een vrolijk manneke naar een bundeltje ellende. Anyway, maar goed dat ik had gebeld en had vertrouwd op mijn gevoel want hij stond op het randje van uitdrogen.

  Bij twijfel of onzekerheid dus gewoon bellen! 


  MamaVanNoor
  Bijdrager
  #10139915 Quote

  Ons zoontje had bij het huilen ook geen tranen meer. Ors mag gewoon hoor bij kleintjes. Hopelijk knapt hij snel weer op! 


  KL-E
  Bijdrager
  #10140334 Quote

  Net als hierboven al aangegeven wordt: blijf in contact met de huisarts! Beter te vaak voor niks, dan een keer te laat. Een huisarts kan jouw voorzien van advies en geruststellen. Ook als je het niet vertoiwd, blijf doordrammen. Op je eigen moedergevoel afgaan!

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen