Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Help ajb

 • Auteur
  Berichten

 • Mamamaart
  Bijdrager
  #10439680

  Goedemorgen,
  Sorry voor de zoveelste forum. We hebben al heel veel met onze dochter van 7 weken meegemaakt. Ze krijgt al 3 weken pepti voeding met jhbpm erin. Zij weegt 5100 gram en is dus 7 weken

  Zij heeft verschrikkelijk veel last van darmkrampen ( niks werkt, draagzak, wipstoel, infacol, fiets bewegingen maken, haar op ons arm leggen, haar tegen ons aan houden, wiegen het helpt allemaal niet. En ze huilt echt de hele dag. Zij krijgt 3 flessen van 120 water en 4 scheppen dus 135 ml en 3 flessen van 150 water en 5 scheppen en we halen er dan weer uit totdat we 150 hebben. Na iedere fles van 135 krijst ze alles bij elkaar en dit is na de fles van 150 nirt.

  Ik heb gisteren 4x contact gezocht met het cb ik krijgt totaal geen reactie wie ik ook bel. Nu is mijn vraag, zou Zij nog honger hebben na de fles van 135 ml omdat zij na iedere fles van die hoeveelheid echt alles bij elkaar krijst.


  With love
  Bijdrager
  #10439682 Quote

  Wat vervelend zeg! Het valt niet mee om heel de dag met een huilende baby te zitten!
  Volgens mij met 5 kg mogen ze toch flessen van 150 ml? En mijn ervaring is dat ik bij de huisarts beter geholpen word dan bij cb. Dus misschien kun je de huisarts vragen? Heel veel sterkte!


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10439691 Quote

  Wat zielig zeg! Huisarts heeft ons idd ook goed geholpen en die heeft ons doorgestuurd naar de kinderarts. Sommige diëtisten zijn ook thuis in begeleiding bij mogelijke voedsel allergieën (zoals koemelk). Een vriendin van me ging met haar kindje met veel darmkrampen naar een mesoloog, had ik zelf nog nooit van gehoord. Jammer dat het CB niet thuis geeft, goed dat jij wel de signalen van je kindje oppakt, want het geeft duidelijk aan dat er iets niet goed voelt. Zoveel huilen schopt ook je eigen stress systeem in de war, dus zorg ook goed voor jezelf! Veel sterkte 🍀🍀

  #10439704 Quote

  Gewoon lekker geven! Waarom giet je af? Kijk gewoon wat ze op kan


  Ongeduldje
  Bijdrager
  #10439720 Quote

  Gewoon meer geven als je denkt dat het honger is! Volg je eigen gevoel, dat klopt vaak. Je hebt echt moederinstinct. Jij kent je kind het beste, beter dan een cb.
  Hopelijk helpt het extra voeden. Niks zo erg als een verdrietige baby. Veel sterkte!


  LEvB
  Bijdrager
  #10439722 Quote

  Waarom geef je dan niet gewoon alle flessen 150?? Dat mag gerust hoor. En ook niet afgieten! Das echt niet nodig. Kijk gewoon wat ze opdrinkt. Gaat 6×150 op? Prima, dan heeft ze het nodig!!

  Mijn kids dronken altijd meer dan ‘mocht’. Ik zat gerust aan 7x (soms zelfs 8x) 150cc per 24 uur. Ze dronken het leeg, hadden het nodig en ze leven nog hoor 😉 T is echt niet nodig om je zo extreem te focussen op de aantal cc’s! Probeer het gewoon eens vandaag, misschien huilt je kindje zoveel omdat ze gewoon honger heeft..

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar

  LEvB
  Bijdrager
  #10439806 Quote

  Weet je zeker dat ze de pepti voeding en jhbpm nodig heeft? Gezien ze zoveel blijft huilen, doet het denk ik weinig? Misschien doet het zelfs meer kwaad dan goed?

  Wij hebben met onze jongste dochter ook enorm getobt met voeding, spugen (bloed spugen), ze viel 800gram af in 2 weken tijd en was er echt doodziek van. Na weken tobben en krijsen en dagelijks op de stoep staan bij het CB én de huisarts werden we eindelijk doorgestuurd naar de kinderarts en die heeft ons enorm geholpen met nieuwe voeding en een andere houding om te voeden.
  Dus als je echt denkt: Hier klopt iets niet, het gaat niet goed… blijf dan zeuren en aandringen op een bezoekje aan de kinderarts. Dat zijn de enigen die er écht verstand van hebben. Het CB hielp ons hier niet, we werden steeds weggestuurd en de huisarts heeft helaas weinig verstand van baby’s. Sterkte!!

  #10450289 Quote

  Maar bij 5kg mogen ze 5x 180ml ik snap wel dat ze zo huilt ze zal wel honger hebben!


  MelsD
  Bijdrager
  #10450569 Quote

  Hoi, wij hebben dit ook rond die periode gehad. Blijkbaar had onze zoon na 135 ml nog trek en was hij bij 150 ml beter voldaan. Hij heeft toen een kortere tijd 6×150 gehad (groeispurtje?) en dus eigenlijk teveel voor zijn gewicht van 5kg. Echter niet lang daarna ging hij zijn nachtvoeding steeds vaker overslaan en dronk hij niet alle flessen meer leeg. Ik meen met een week of 10/11 was het klaar met de nachtvoeding en dronk hij 5×150.

  Lang verhaal kort: lekker die 150 geven dus!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct