Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

HELP!! Angst voor gynaecologisch onderzoek

 • Auteur
  Berichten

 • Gevavi
  Bijdrager
  #10066154

  Donderdag 29 maart moet ik voor het eerst naar de gynaecoloog. Ben na gebruik van de prikpil al bijna anderhalf jaar niet ongesteld geweest. 

  Ik heb al gebeld, maar ze kunnen mij niet vertellen wat het onderzoek inhoud. Het enige wat ze weten dat ze onderzoek gaan doen naar het langdurig uitblijven van mijn menstruatie. Ik zou zo graag willen weten wat er gaat gebeuren? Heeft iemand ervaring? 


  HeyHallo
  Bijdrager
  #10066159 Quote

  Ga er vanuit dat de gyn een inwendige echo maakt. Verder weet ik het ook niet. 


  Jet Berg
  Bijdrager
  #10066185 Quote

  Dat lijkt mij ook! Eerst gaan ze met je praten om te kijken hoe en wat. Daarna zullen ze waarschijnlijk gaan kijken met een in- of uitwendige echo, niks ernstig. Mochten ze verder onderzoeken willen gaan doen dan wordt je daar van te voren goed over ingelicht en vaak wordt daar een vervolg afspraak voor gemaakt. Maar voor deze eerste afspraak hoef je geen angst te hebben! Succes! ( dit zijn mijn ervaringen met de gyn) 


  Gevavi
  Bijdrager
  #10066198 Quote

  Bedankt voor jullie reacties. Ik hou jullie op de hoogte 

  #10066199 Quote

  Inderdaad, ze maken hooguit een inwendige echo en dat is geheel pijnloos. Enige nadeel is dat je jezelf even over die gêne heen moet zetten, maar uit ervaring (denk dat ik er wel 50 gehad heb 😏) kan ik je vertellen dat dit echt niet lang duurt. 

  Mochten hier afwijkende dingen uit komen dan zullen ze dan pas met je bespreken wat er verder gaat gebeuren. Maar ik zou me vooralsnog geen zorgen maken.

  Veel succes. Xx


  DanaH
  Bijdrager
  #10066211 Quote

  Misschien ook bloed afnemen om je hormoonwaardes te checken.

  Heel veel succes! 

  Lees ook: Ben ik onvruchtbaar?

  Gevavi
  Bijdrager
  #10066311 Quote

  Ben een tijdje geleden al geprikt op lh en fsh. Dat was goed


  Gevavi
  Bijdrager
  #10067494 Quote

  Kom net terug van de gynaecoloog. Omdat ik de prikpil heb gehad heb ik te dun baarmoederslijmvlies en daardoor wordt ik niet ongesteld. Heb een echo gehad daarop was verder niks verontrustends te zien. Eierstokken zagen er ook goed uit. Alleen dus die slijmwand die te weinig slijm bevat. Nu moet ik 3 weken de pil slikken en daarna stoppen. Kijken of de boel op gang komt en dan moet ik over 5 week terug naar de gynaecoloog om weer een echo te doen en te kijken of er meer slijm is. Ook moest ik bloed prikken op verschillende hormoonwaardes, als ik terug kom voor de vervolg afspraak krijg ik daar uitslag van

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct