Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Help Baby 3 Weken Slaapt Heel Weinig

 • Auteur
  Berichten

 • Draakje
  Bijdrager
  #10354799

  Hallo allemaal, 

  ik hoop dat jullie uit mijn onzekerheid kunnen halen of hetzelfde hebben meegemaakt. 
  Ik heb een dochter van bijna 3 weken oud en een dochter van 22 maanden. Ik en mijn man zijn ten einde raad.. we krijgen onze pasgeboren niet in slaap. Alleen als ze na lang wakker blijven een voeding krijgt en in slaap valt aan de fles (ik geef flesvoeding) met auto rijden valt ze in slaap maar de drempel over en ze is wakker. Wandelen soms wel, soms niet. Ze huilt veel (omdat ze moe is) denk ik en lijkt alsof ze veel honger heeft. 
  Ze was een flinke baby 51 cm en 8 pond met de geboorte. Snelle bevalling en krijgt nu 130 cc aangeboden. Ze wilt meestal geen speen.. haar tongriem is te kort/strak en volgende week hebben we een afspraak om dat te behandelen. Ze overstrekt heel erg en dan moeilijk te ontspannen. We proberen al inbakeren, wakker in bed/wieg/wandelwagen leggen: tot nu toe niet gelukt. Slapend wegleggen lukt soms wel en soms niet. Op de zij slapen met zo’n kussen. Tot nu toe lukt alleen staand wiegen en daarna in slaap knuffelen. Opzich niet erg maar dat wil ze alleen bij mij en niet bij papa. 
  ze is zo onrustig dat ze de slaap niet kan pakken, zelfs een badje lukt de laatste tijd niet! Heeft iemand tips of ervaring?? 

  #10354851 Quote

  Ik kan aanraden om een afspraak te maken bij de osteopaat (eentje gespecialiseerd in baby’s!). Zij kunnen sowieso meekijken naar het overstrekken maar ook of er verder nog spanningen zitten die ervoor zorgen dat ze moeilijk slaapt!

   

  Succes!! 


  TJF
  Bijdrager
  #10354862 Quote

  Enige tip die ik kan meegevrn: in de draagzak houden overdag. Hielp hier fantastisch. Ook met kind van 1,5 erbij. Je wordt vanzelf handiger in alles doen met een draagzak om. 

  #10354930 Quote

  Ja draagzak was hier ook de oplossing! 


  Bezig bijtje
  Bijdrager
  #10354934 Quote

  Hoi! Herkenbaar verhaal. Ook wij hebben erg gezocht naar een oplossing. Het klinkt alsof je een alert kindje hebt dat heel prikkelgevoelig is. Soms kom je dan in een negatieve spiraal terecht waarbij je kind oververmoeid is en daarom niet meer in slaap komt.  Ik zou een afspraak bij het CB maken. Inbakeren en heel erg letten op wakker tijden was hier de formule. Zodat je kind (en jij!) Weer tot rust kan komen . Heel veel liefs en succes  

  #10355101 Quote

  Jeetje wat heftig en ook vermoeiend voor jo(en sneu voor jullie kleintje natuurlijk).

   

  hier ook een kleine die overdag niet zelf slaapt, draagdoek en draagzak doen wonderen. Bijna ieder dutje overdag doet ze daarin, en dan moet ik haar na 3 uur echt wakkermaken om weer te drinken!

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Draakje
  Bijdrager
  #10355121 Quote

  Bedankt voor jullie reacties. Inbakeren doen we al en regelmaat maar ze wil gewoon constant bij mij zijn, maandag neemt er een baby consulent contact op voor het dragen van onze dochter. 
  gisteren zijn we naar een osteopaat geweest en hopelijk doet dat wonderen. 
  het is best wel zwaar allemaal 


  STW
  Bijdrager
  #10355142 Quote

  Draagzak, inderdaad! Was hier ook de beste uitkomst als slapen niet wilde lukken. 


  Mammavantwa
  Bijdrager
  #10355173 Quote

  Osteopaat!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct