Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

HELP. baby wilt fles en borst niet combineren!

 • Auteur
  Berichten
 • #10300910

  hoihoi,

   

  Mijn zoontje is nu 3.5maand oud. Hij pakt de fles zonder moeite en de borst ook, maar op het moment dat ik het ga combineren weigert hij totaaal de borst… dagen dat ik de fles niet geef drinkt die zonder moeite uit mijn borst. alleen het probleem is dat ik nu weer begin met werken en ik het wel moet combineren en ik vindt hem nog te jong om totaal overstappen naar kv.. want het liefst wil ik hem geen kv geven. heeft er iemand tips zodat hij ze beide wilt hebben op een dag?

   

  groetjes, en alvast bedankt voor de reacties.

  #10300911 Quote

  Kolven zodat je borstvoeding in de fles hebt?

  #10300913 Quote

  Kolven zodat je borstvoeding in de fles hebt?

  ik weet niet waarom maar op 1 of andere manier krijg er gewoon niet veel melk uit wanneer ik het kolf :((

  #10300914 Quote

  Misschien als iemand anders hem de fles geeft als jij niet in het zicht bent. Ik geef ook combi de fles en borst. Wel afgekolfde melk. Dus geen kv. In het begin wilde hij de fles uberhaupt niet en toen 1x oer dag de fles gegeven en na 1 week pakte hij hem wel.

  #10300922 Quote

  Het kolven wilde bij mij in t begin niet erg goed. Met blijven doen, filmpjes kijken van m’n baby, is t me gelukt een redelijke productie te krijgen. Moet vaak een keertje extra kolven voor een volledige voeding. 

  Vwb fles en bv, misschien wil t idd beter als je afgekolfde melk gebruikt en dat jij er niet bij bent als je baby de fles krijgt. 


  kimvanalphen
  Bijdrager
  #10300929 Quote

  Wat mij erg hielp bij het kolven was een filmpje wat ik had gemaakt van mijn kindje drinkend aan de borst. Zodra ik ging kolven keek ik dat en kreeg ik meteen een goede toeschietreflex. 

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10300930 Quote

  Het kolven wilde bij mij in t begin niet erg goed. Met blijven doen, filmpjes kijken van m’n baby, is t me gelukt een redelijke productie te krijgen. Moet vaak een keertje extra kolven voor een volledige voeding. Vwb fles en bv, misschien wil t idd beter als je afgekolfde melk gebruikt en dat jij er niet bij bent als je baby de fles krijgt.

  ja ik krijg met het kolven helaas maar 90ml per x en soms dat niet eens en dat vindt ik persoonlijk erg weinig omdat hij veel meer kan drinken nu.

  #10300932 Quote

  Misschien als iemand anders hem de fles geeft als jij niet in het zicht bent. Ik geef ook combi de fles en borst. Wel afgekolfde melk. Dus geen kv. In het begin wilde hij de fles uberhaupt niet en toen 1x oer dag de fles gegeven en na 1 week pakte hij hem wel.

  hmm zou die daarom zo moeilijk doen omdat die van mij beide krijgt?


  Mamariëlle
  Bijdrager
  #10300935 Quote

  Hoeveel geef je dan in een fles? In deze link staan aanbevelingen hoeveel je gebruikelijk in een flesje bv doet. Daarnaast is het belangrijk om je kindje een beetje overeind te houden en de fles zo horizontaal mogelijk. Ook is het belangrijk om een kleine speen te gebruiken. Op deze manier moet je baby ook voor de fles een beetje werken net zoals aan de borst. 
  het kan zijn dat je kleintje de borst niet meer wilt na een flesje omdat hij er dan moeite voor moet doen. Immers gaat de fles dan veel makkelijker. Vaak in de nacht half slapend wordt de borst dan weer makkelijker gepakt; en kom je weer in een borst routine.

  de link https://www.lalecheleague.nl/borstvoeding-abc/artikel/267-hoeveel-melk-in-een-fles

  En als je dan gaat rekenen is 90 ml vast zo slecht nog niet. En als je vaker kolft gaat het op een gegeven moment ook makkelijker. Als je niet wilt kolven op je werk zal je productie waarschijnlijk teruglopen. En is het de vraag hoe lang je nog borstvoeding kan geven. (Ik lees tussen de regels door dat je kunstvoeding in de flessen doet als dat niet klopt; sorry). 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct