Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Help, baby wilt maar niet inslapen

 • Auteur
  Berichten
 • #10423122

  Hallo allemaal!

  Ik ben hard op zoek naar tips om mijn kleine meid van 4.5 maand in slaap te krijgen en hoop dat andere ervaren mama’s even mee willen lezen en misschien nog wat tips en tricks hebben, want ik weet het echt even niet meer. 

  Inslapen is dus drama, zowel overdag als snachts en ik heb voor m’n gevoel echt alles al geprobeerd. Vanaf een maand of 3 slaapt ze ‘snachts al door, wat superfijn is (op een slaapregressie rond de 4e sprong na, maar dat is gelukkig weer helemaal voorbij). Als ze eenmaal slaapt, slaapt ze vaak 9 a 11 uur door, dus meerdere slaapcycli aan elkaar maken lijkt geen probleem te zijn. Overdag daarentegen slaapt ze met moeite 3 a 4 keer 45 minuten, dit is al vanaf het begin dus meer zit er gewoon niet in. Best pittig soms met een lekker alert kind dat eigenlijk overal bij wilt zijn, maar vaak ook erg gezellig, behalve als het bedtijd is dan. 

  Ik sta op het punt het op te geven wat zelfstandig slapen betreft . Overdag heb ik dit zo goed als al gedaan en slaapt ze op schoot aangezien ik net zo lang bezig ben met haar in slaap krijgen in eigen bed als dat ze daadwerkelijk slaapt. Ze heeft de borst nodig als slaapmiddel en ik probeer vanalles om dit ‘af te leren’ zodat papa of later een oppas haar ook naar bed kan brengen. Ze zal het ooit moeten leren lijkt me. 

  Zelfstandig in slaap vallen lukt haar bijvoorbeeld wel als ze sochtends heeft gedronken en weer terug haar cosleeper in gaat. Het probleem is vooral dat ze zichzelf in slaap wil drinken.

  Savonds rond half 7 gaat als volgt (en is momemteel de enige manier hoe ik het voor mekaar lijk te krijgen helaas) ; ze drinkt, zodra ze moe lijkt te worden verschonen en slaapzak aan, papa kusje geven, naar boven in een donkere kamer met gedimd licht nog een slaapliedje, nog even wat drinken op het grote bed (soms wilt ze lang clusteren, helemaal prima), zodra ze in slaap begint te vallen of stopt met drinken probeer ik haar in d’r cosleeper te leggen. Zodra haar hoofd het matras raakt is het brullen, meer schreeuwen en gillen als huilen. Vervolgens probeer ik haar in de cosleeper te troosten. Sussen, liedje neuriën, zachtjes praten, aaien, niks werkt en van een speen moet ze niks hebben. Heeel soms werkt een pink en valt ze in slaap. Vaker is ze hysterisch en wilt ze op mn vinger bijten (geen tanden te zien, chamodent en zetpil al geprobeerd, maar geen resultaat dus tanden kunnen het bijna niet zijn lijkt me?).

  Dan maar weer terug in bed als kalmeren niet werkt (ik probeer zo lang mogelijk vol te houden haar te troosten in eigen bed maar echt laten huilen is niet mijn ding en wordt ze alleen maar onrustiger van). Een paar slokken aan de borst en ze valt weer in slaap. Vaak doen we dit riedeltje nog 1 a 2 keer onder het mom ‘slaapcoaching’, maar na 2 uur ben ik er echt wel klaar mee en leg ik haar slapend weg. Soms heb ik mazzel en soms schrikt ze wakker wanneer ze haar volgende slaapcyclus ingaat en dus opeens ergens anders ligt. 

  Wat ik dus heb geprobeerd /probeer zonder resultaat. En ik heb het merendeel minimaal 1 week consequent geprobeerd:

  - wakker wegleggen/elke avond iets verder weg van het bed en bij huilen geruststellen

  - een knuffel met mijn geur erbij (wilde ze alleen maar op kauwen en leek ze honger van te krijgen)

  - chamodent/zetpil, geen enkel effect

  - bijtring in bed

  - speen proberen aan te leren (wordt eruit gelanceerd)

  - in slaap sussen

  - witte ruis

   

  Wat wel (soort van) lijkt te werken

  - in slaap laten drinken

  - pink erin

  - overdag proberen genoeg slaap te krijgen / maximale wakkertijd aanhouden /op slaap signalen letten

   

  Pffff.. Ik verwacht echt niet dat een baby van haar leeftijd miraculeus slaapt (ik mag met het doorslapen al in m’n handen knijpen!). Het zou gewoon fijn zijn als inslapen niet zo moeizaam gaat en ik overdag soms ook mn handen even vrij kan hebben. 

  Flinke post inmiddels, als je het tot hier gehaald hebt en nog advies of tips hebt; alvast heeeeel erg bedankt! 

   


  Bobbie
  Bijdrager
  #10423142 Quote

  Hi! Heb je al eens op de site van snuggles and dreams gekeken? Die geven heel veel gratis tip. En bieden hele fijne diensten aan. Mijn toen slechte slaper is door de hulp van haar een goede slaper geworden ( en tuurlijk zit er soms even een minder nachtje/dagje tussen) maar ze is super duidelijk! En kan echt helpen!

  Veel succes! <3

  #10423147 Quote

  Onze dochter kon dat ook niet. Ik heb haar tot 6 maanden slapend weggelegd. Daarna ging ze naar de opvang en kon ze wel zelf in slaap vallen 🤷🏻‍♀️ Dat hebben we thuis toen doorgezet. Ze is nu 1 en gaat wakker naar bed, maar we zitten bij haar tot ze (bijna) slaapt. Kijk gewoon wat je kind nodig heeft. Die van ons sliep trouwens met mazzel 3x 45 minuten en de nachten sliep ze ook door.

  Komt goed!


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10423154 Quote

  Ik heb veel geoefend adhv het boek ‘je baby in een droomritme’. Veel daarvan doe je overigens al. En eigenlijk is een slaapje van 45 min overdag wel heel goed, want dan maken ze wel een cyclus vol. Mijn kleine heeft verborgen reflux dus slaapt alleen in de draagzak of max een half uur in bed.. dus geen goed voorbeeld haha. Maar we hebben dit boek gevolgd en het inslapen in haar bedje gaat wel beter. Soms duurde het overigens inderdaad langer om haar in bed te krijgen dan dat ze sliep.. heel frustrerend maar het zal wat geduld vragen als je haar het met de borst in slaap vallen wil afleren en niet wil laten huilen (waar ik ook geen voorstander van ben!). Veel succes!


  Smeetje
  Bijdrager
  #10423160 Quote

  Ik zou denken: vooral doen wat werkt. Dus goed op wakkertijd en slaapsignalen letten en lekker in slaap vallen aan de borst. Wat je al doet en waarvan je zegt dat het lijkt te werken. Misschien loslaten dat ze nu al moet leren zelf in slaap te vallen? Daarmee pas aan de slag gaan als ze daar aan toe is? Mijn dochter van 10 maanden help ik ook nog altijd in slaap. Laatst aan de slag geweest om haar ’s avonds zelf laten slapen, dat leek best goed te gaan maar toen kwam er een sprongetje en was ze weer helemaal onrustig met slapen. Dus ik wacht nu even tot het weer goed gaat en probeer het dan nog eens.

  Misschien eerst gewoon lekker doen wat je doet en als je merkt dat dat een tijd goed gaat en ze lekker slaapt, als je merkt dat ze er klaar voor zou kunnen zijn, dat je dan weer een poging doet. Dan zou ik beginnen bij het slaapje wat het beste gaat. Mijn ervaring tot nu toe is dat baby’s goed weten wat ze nodig hebben en dat als je ze daarin volgt een volgende stap makkelijker te zetten is. Het komt echt goed!

  #10423162 Quote

  Ik vind dat je het al fantastisch doet. Je blijft het proberen, als het niet lukt slapend weg leggen, helemaal prima. “Zelf slapen” hoeft in principe pas vanaf 6 maanden. Daarvoor kun je alles doen om je kind te helpen inslapen. 

  Dus heel eerlijk, denk dat je gewoon een beetje ‘pech’ hebt dat ze zo fijn bij jou in slaap valt nu, maar dat het over een paar maanden vanzelf goed komt. 

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10423207 Quote

  Hi! Heb je al eens op de site van snuggles and dreams gekeken? Die geven heel veel gratis tip. En bieden hele fijne diensten aan. Mijn toen slechte slaper is door de hulp van haar een goede slaper geworden ( en tuurlijk zit er soms even een minder nachtje/dagje tussen) maar ze is super duidelijk! En kan echt helpen! Veel succes! <3[/quote]

  Dankjewel, ik zal eens gaan kijken! 

  #10423212 Quote

  Onze dochter kon dat ook niet. Ik heb haar tot 6 maanden slapend weggelegd. Daarna ging ze naar de opvang en kon ze wel zelf in slaap vallen  Dat hebben we thuis toen doorgezet. Ze is nu 1 en gaat wakker naar bed, maar we zitten bij haar tot ze (bijna) slaapt. Kijk gewoon wat je kind nodig heeft. Die van ons sliep trouwens met mazzel 3x 45 minuten en de nachten sliep ze ook door. Komt goed!

   

  Thanks! 🙂 hoe deden jullie het voor die tijd, bijvoorbeeld met een oppas of was daar nog geen sprake van? En toevallig enig idee hoe ze het op de opvang hebben geleerd? Kijk, dat ze bij mij in slaap wilt vallen vind ik op zich niet heel erg. Ik vind het vooral lastig dat ik de enige ben die het voor elkaar krijgt en ben een beetje bang dat als ze straks naar een oppas gaat, ze gewoon niet slaapt of dat ik een oververmoeid kind terug krijg 😅

  #10423213 Quote

  Ik heb veel geoefend adhv het boek ‘je baby in een droomritme’. Veel daarvan doe je overigens al. En eigenlijk is een slaapje van 45 min overdag wel heel goed, want dan maken ze wel een cyclus vol. Mijn kleine heeft verborgen reflux dus slaapt alleen in de draagzak of max een half uur in bed.. dus geen goed voorbeeld haha. Maar we hebben dit boek gevolgd en het inslapen in haar bedje gaat wel beter. Soms duurde het overigens inderdaad langer om haar in bed te krijgen dan dat ze sliep.. heel frustrerend maar het zal wat geduld vragen als je haar het met de borst in slaap vallen wil afleren en niet wil laten huilen (waar ik ook geen voorstander van ben!). Veel succes!

  Oef dat is helemaal pittig ja. Hier viel ze eerst ook nog wel eens in de reiswieg in slaap, maar sinds ze de draagzak heeft ontdekt, zet ze het op het gillen als ze niks kan zien😂 ik heb wel het boek Slaap! en daar al meerdere tips van geprobeerd, ik zal eens kijken naar het boek dat je aanraad! En dankjewel! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct