Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Help draaiende baby

 • Auteur
  Berichten

 • Huismus
  Bijdrager
  #10293023

  Hoi iedereen,

  Mijn zoontje van 11 maanden is echt een draaitol. Wanneer ik hem wil aankleden en of verschonen is hij binnen mum van tijd op zijn knieeën. Nu is het vaak echt geen pretje als hij een poepluier heeft en alles daardoor ondersmeert.

  Hij kan wel tegen een tafel aanstaan, maar boven hebben we die niet. Ook het afleiden met speelgoed of iets anders uit de commode helpt niet. Zingen ook geprobeerd of hem geprobeerd streng toe te spreken, maar geen van dat alles mocht baten. 
   
  Iemand die tips heeft??


  xSuzyQ
  Bijdrager
  #10293026 Quote

  Boven een klein tafeltje neerzetten?


  Ongeduldje
  Bijdrager
  #10293027 Quote

  Ik heb hetzelfde probleem met mijn dochter. Ik ben nu overgestapt naar luier broekjes en dat helpt al wel, maar bij poepluiers blijft het een uitdaging. Ik probeer haar steeds op andere manieren af te leiden want poep moet toch echt even liggend verschoond worden. 


  Huismus
  Bijdrager
  #10293048 Quote

  Ja precies. Wij hebben sinds kort ook die luierbroekjes, maar toch blijft het een uitdaging 


  Evimetbaby
  Bijdrager
  #10293092 Quote

  Spiegel boven de commode hangen?


  Ongeduldje
  Bijdrager
  #10293155 Quote

  Ja ik vind het ook lastig. Mijn dochter gaat zelfs staan op de commode en alles van het schapje boven de commode pakken en naar beneden gooien. Hoe harder het klinkt hoe beter. Dus ik probeer haar af te leiden. Ik moet zeggen dat ze eindelijk begint te begrijpen dat ze met poep even echt moet stilliggen dus het wordt wel minder erg. Mijn dochter is vorige week 1 jaar geworden dus hopelijk gaat het bij jou ook vanzelf wat minder worden 🙂 je kunt wel vanalles proberen zoals spiegels boven de commode, maar ja, ik vind dat ze ook moet leren luisteren en even geduld hebben. Dat kost me nu af en toe wat doorzettingsvermogen maar begint zijn vruchten af te werpen haha.

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Ongeduldje
  Bijdrager
  #10293156 Quote

  Oh ja, ik verkort commode tijd zoveel mogelijk. Dat helpt ook! Dus kleren aan en uit op schoot en alleen even de luier liggend doen. Dat helpt bij ons eigenlijk het beste. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct