Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Help Dreumes 14 Maanden Speelt Alleen Maar In Bed

 • Auteur
  Berichten

 • Lydia
  Bijdrager
  #10401246

  Hallo

  een vraag, onze dochter 14 maanden sliep altijd erg goed, sinds een aantal weken gaat het steeds slechter. Als we haar nu in bed leggen is het of huilen, maar voornamelijk spelen en kletsen.

  Ze is hartstikke moe en we leggen haar of. Ik slaap signalen of volgens het ritme in bed. Soms lijkt ze even stil om vervolgens weer te gaan spelen.

  Wij weten het niet meer. Iemand advies? 

  Bedankt! 


  Lalana
  Bijdrager
  #10401272 Quote

  Bedoel je overdag? Of s avonds? Hoe vaak slaapt ze nog overdag? Misschien is ze toe aan een slaapjes minder? Sorry veel vragen maar anders krijg je denk ik allerlei adviezen die niet helpen omdat de situatie heel anders is.


  RomyVM
  Bijdrager
  #10401273 Quote

  Slaapt ze overdag 1x of 2x?

  Met 14 maanden gaan de meeste kindjes over op 1x slapen. In de ochtend lekker naar buiten, worden ze goed moe van. Lekker laten rennen en naar de speeltuin. Dan om 12.00 eten, 12.30 naar bed.

  Hoe laat is ze in de ochtend wakker?

  Mijn jongste dochter is nu bijna 18 maanden. Slaapt sinds 14 maanden 1x. in de ochtend is ze 6.30 wakker, ze slaapt dan van 12.30-14.00. In de avond om 20.00 naar bed, eerder weigert ze gewoon..

  ik merk dat ze veel langer wakker kan zijn vanaf 14/15 maanden ze is gerust 6 uur wakker tussen n de slaapjes in. Na 4 uur wakkertijd hoef ik het écht niet te proberen om haar op bed te leggen…

  Of

  #10401284 Quote

  Ons zoontje had op die leeftijd ook een dip in zijn slapen. Het tweede dutje werd geweigerd, dus wij hebben hem eraf gehaald en zijn het ochtendslaapje op gaan schuiven. Dit is volgens de slaapcoaches wel vroeg, dus dat hoeft voor jouw kindje niet zo te zijn.

  Daarna was het nog een tijd rommelen, want hij sliep maar 1x 50 minuten overdag en in de avond sliep hij heel licht en werd om 5.30 huilend wakker.

  Ik lees hier op het forum heel vaak dat kindjes op deze leeftijd een dipje hebben, allemaal op hun eigen manier. 

  Een week na de dip zetten onze kleine man zijn eerste stapjes! 


  Lydia
  Bijdrager
  #10402907 Quote

  Dank me wel voor de reacties. Ze slaapt nog 2 keer en dat heeft ze echt nodig. Het gaat iets beter nu, maar we geven haar heel veel hulp nu. 


  ZazouSept
  Bijdrager
  #10402986 Quote

  Ik dacht ook dat mijn zoontje (15 mnd) echt nog twee slaapjes nodig had maar sinds we over zijn op 1 gaat hij beter slapen ’s avonds en slaapt hij 10-12 uur aan 1 stuk. Misschien toch eens een weekje proberen? 

  Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar

  AnoniemJP
  Bijdrager
  #10403014 Quote

  Met 14 maanden is naar 1 slaapje vrij vroeg, als je denkt dat ze het nodig heeft zal ik het gewoon blijven proberen. Bied niet te snel hulp aan maar ga bijv om de 5-7-9 min even naar binnen om te troosten en loop daarna weer de kamer uit. 


  Lydia
  Bijdrager
  #10404325 Quote

  Ik ben niet van het laten huilen dus dat is geen optie. Bij huilen troosten we altijd. 


  MammmaS
  Bijdrager
  #10405172 Quote

  Ons zoontje is nu ook net 14maanden en slaapt sinds een anderhalve week heel onrustig, rommelen, spelen met knuffel en speen, zit meerdere keren overeind in bed, huilen, 5.15 wakker. Hij zit in sprong 9, heeft 2 tanden erbij gekregen en gaat denk ik zelf lopen. Hij probeert steeds meer stapjes los te zetten. Ik ben ook niet van het laten huilen en heb ik nooit gedaan. Ik geef hem nu wat hij nodig heeft en dat is geborgenheid. De ene keer is teruggaan en een knuffel genoeg, soms weer even wiegen, soms een fles en een andere keer heeft hij zich toch weer omgedraaid en is hij zelf verder gaan slapen. Er gebeurd nu veel in zijn koppie en kan best spannend zijn voor hem. Ik heb maar geaccepteerd dat het een fase is en geef hem wat hij dan nodig heeft. Vaak is dat toch iets meer mama.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct