Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

HELP!! helder rood bloed verlies 5/6 week zwanger.

 • Auteur
  Berichten

 • Gevavi
  Bijdrager
  #10124996

  Ik ging net naar de wc en zag bij afvegen helder rood bloed op het wc papier. En nu? Ik ben 5 of misschien bijna 6 weken zwanger nu en kan niemand vragen of dit normaal is. Ben heel erg bezorgd. Verder geen buikpijn nu, ook niet gehad


  BenB
  Bijdrager
  #10124998 Quote

  Even in de gaten houden. Heb je toevallig net seks gehad? Daar kun je ook wat bloedverlies door hebben. Als het morgen nog zo is, dan zou je even contact op kunnen nemen met de vk. 


  Gevavi
  Bijdrager
  #10124999 Quote

  Gister avond wel sex gehad. 


  SiskaBo
  Bijdrager
  #10125002 Quote

  Kan best zijn dat er een adertje gesprongen is hoor..

  Maar blijf niet met zorgen rond lopen, gewoon je VK bellen als je er bezorgd over bent.


  Gevavi
  Bijdrager
  #10125003 Quote

  Het is pas net begonnen. Dus ik kijk het vanavond en morgen vroeg even aan. Mocht het veel erger worden bel ik natuurlijk wel


  lepeltjelepeltje
  Bijdrager
  #10125004 Quote

  Je moet vooral opletten of je buikpijn krijgt en stolsels ziet. 

   

  20 procent van de zwangere vrouwen krijgt bloedverlies tijdens de zwangerschap. Vaak is er niks aan de hand. 

  Hoe lang verlies je bloed? Paar vegen is niet erg. Blijf je bloed afvegen? Bel dan de verloskundige, maakt niet uit of je ingeschreven staat. Je kunt ook de voicemail inspreken. 

   

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Gevavi
  Bijdrager
  #10125011 Quote

  Ik heb geen buikpijn en tis een beetje bij het afvegen. Geen stolsels en echt helder rood bloed. Hoeveelheid is lastig uit te leggen gewoon echt een rode veeg op het wc papiertje echt duidelijk te zien. Maar serieus als dit vanavond blijft gebeuren moet ik dan gaan bellen 😱


  Ietie
  Bijdrager
  #10125014 Quote

  Dit zelf ook gehad bij de zwangerschap van mijn oudste. Ook rond de 6 weken. In een keer een plas helder rood bloed en daarna tijdje bruin met afvegen. Dag erna echo gehad en zat er nog heerlijk te chillen in mijn buik. De placenta bleek laag te zitten en hier kwamen ze pas laat achter waardoor ik de gehele zwangerschap last heb gehad van bloedingen. En alles is heel goed doorbloed tijdens zwangerschap dus een klein stootje en het bloedde destijds bij mij. Helder rood bloedverlies betekend zeker niet altijd einde verhaal wat de andere ook zeiden dan heb je vaak ook andere klachten. Als je je zorgen maakt altijd even bellen daar zijn ze voor. 


  lepeltjelepeltje
  Bijdrager
  #10125016 Quote

  Ze kunnen niet zoveel doen. Ik had het en de vk gebeld, ze zei in de gaten houden en haar te bellen als het bloeden bleef maar geen stolsels en buikpijn kreeg. Dan kunnen ze je onderzoeken. Ze gaf me 50% kans op miskraam.

  ook op dit forum vind je veel verhalen van vrouwen die bloedverlies hadden en alles bleek goed te zijn. Je baarmoeder kan gewoon gaan bloeden. Zei de vk ook. 

  Ik ben slecht voorbeeld, had dit 2 wkn geleden. Geeindigd in miskraam. Maar ging wel binnen 4 uur van alleen bloed bij afvegen naar soort menstruatie. En later erge buikpijn en dus ook wat stolsels. Binnen twee dagen was ik uitgebloed. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct