Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Help! Hoe spreek je Yoah uit?

 • Auteur
  Berichten
 • #10428957

  Wij twijfelen heel erg tussen de namen Yoah of
  Joah. Mijn man zijn voorkeur is Yoah, uitgesproken als Dj-oah. Maar kan dat eigenlijk wel? Wat vinden jullie?


  StephW
  Bijdrager
  #10428962 Quote

  Ach je zal in t begin even moeten verbeteren, maar is dat zo erg? Als je voor djoah gaat qua uitspraak, zou ik zeker voor de Y gaan. Maar utleggen moet zo vaak.. ik heet Stephanie, dat kan ook met lange of korte e, en dus moet ik vaak zat verbeteren. Erg vind ik t niet, na 1x weet men t wel hoor. Lekker doen dus!


  Kindersuprise
  Bijdrager
  #10428966 Quote

  Naar mijn idee wordt de y nooit uitgesproken als dj maar als j of ij. Dus als je wil dat het als Djoah wordt uitgesproken zou ik kiezen voor Noah of Djoah. 


  CoVo
  Bijdrager
  #10428967 Quote

  Gewoon lekker Yoah doen, en je zult het inderdaad even moeten uitleggen.

  Ik heb een vrouwelijke collega die Yoa heet, en dat spreek je precies ook uit uit met een Dj. Ene vriendin heet Joni, spreek je uit met een J. Anders vriendin Yoni, spreek je uit met een Dj. Dus vaak genoeg voor, niet druk over maken.

  Leuke naam! 👍

  #10428968 Quote

  Ik zou het inderdaad ook niet bedenken dat het uitgesproken moet worden als Djoah. Ook onlogisch om de Y als DJ uit te spreken. Dan zou ik Joah kiezen en dan nog moet je waarschijnlijk altijd verbeteren


  Tulipaa
  Bijdrager
  #10428970 Quote

  Wat kindersuprise zegt, de Y spreek je niet uit als ‘dj’. De J in het Engels wel, ik zou dan dus voor Joah gaan (Djoah), omdat anders de naam verkeerd geschreven zou zijn. De uitspraak van letter kun je niet veranderen haha. Persoonlijk vind ik Yoah/Joah met een J mooier.

  Lees ook: Zwanger, en nu?

  With love
  Bijdrager
  #10428973 Quote

  Joah wordt in mijn omgeving uitgesproken met een J 😉 maar je moet doen wat jullie mooi vinden! Over de meeste simpele namen kunnen anderen moeilijk doen, Dus daarover zou ik me niet teveel zorgen maken.

  #10428976 Quote

  Eens met bovenstaande, Yoah spreek je uit met een J, en Joah eventueel met Dj. 


  Maankindje
  Bijdrager
  #10429002 Quote

  Yoah met een Y vind ik prima kunnen! Ik zou in eerste instantie niet meteen weten of ik het met ‘j’ of ‘dj’ uit zou moeten spreken, maar na een keer zeggen is dat ook duidelijk toch? Bij mij in de klas zat vroeger een Yashar, uitgesproken met ‘dj’. Dus ik heb een prima associatie met Y uitgesproken als ‘dj’.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct