Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Help! Ik heb advies nodig.

 • Auteur
  Berichten

 • Mevrouw Ishe
  Bijdrager
  #10070729

  Het is een lang verhaal dus hou je vast. Vanaf het begin is mijn zwangerschap heel raar verlopen. Vanaf de eerste echo á 6 weken dachten de artsen dat ik een miskraam zou krijgen. Week 7 ze zien een tweede zak, maar geen kindje (dus geen miskraam). Week 8 ze zien een kindje in de ‘gezonde zak’ en een kindje in een geklapte tweede zak zonder hartslag en liep twee weken achter op het andere vruchtje. Al deze eerste echo’s waren in een internationaal ziekenhuis in het buitenland. Door zorgen ben ik naar Nederland teruggekomen en heb een echo aangevraagd. week 9 echo gehad intern en gaf de verloskundige aan zonder goed te kijken: dit is een verdwijnende tweeling, maar kom toch maar terug over twee weken dan gaan we kijken of het weg is. Week 11 vanaf de buik niks te zien behalve een rand van een tweede zak en werd gezegd dat er onmogelijk een kindje achter kon zitten. Dus loslaten maar…. Vervolgens heb ik week 12 pretecho want we willen graag zien of er toch een kindje zich kan schuilhouden achter mijn eerste kindje. Tijdens de echo word alles opgenomen. Tijdens de echo waren er duidelijk meer randen van de zak te zien dan ooit daarvoor, maar tijdens de echo geen tweede kindje. Later thuis ging ik toch nog nakijken. steeds de echo stopzetten en kijken of er toch iets te zien is in de tweede zak. En wonder boven wonder ik zie iets.. op meerdere momenten van de echo hetzelfde beeld….. een duidelijk tweede en ontwikkeld vruchtje van zo ongeveer 10 weken groot en ook meer ontwikkeld. Kan het dan toch waar zijn!? De locatie van het tweede vruchtje zit duidelijk achter de placenta van het grotere kindje. Wat moet ik nu doen!? Toch terug naar VK. Want als dit kindje wel doorgroeit maar niet gezond is kan het problemen veroorzaken voor het ‘gezonde kindje’. Daarom loop je meestal bij een gynaecoloog bij een tweeling. Kan een vruchtje doorgroeien wat geen hartslag heeft? Maar als het wel gezond is wil ik ook graag dat dit erkend word, maar is het beter om gewoon te wachten…. ik heb over twee weken weer een pretecho.

  Ik hoor graag wat jullie hiervan vinden en of jullie adviezen voor mij hebben. Kan iemand mij trouwens uitleggen hoe ik een foto kan plaatsen, dan kan ik jullie laten zien wat ik bedoel. Alvast bedankt.


  Nicole Visscher
  Bijdrager
  #10070751 Quote

  Ik zou als ik jou was een arts gaan inschakelen want als je ook geen bloedverlies hebt dan klopt er naar mijn idee iets niet en zou de kans er misschien wel zijn dat er iets zit. 

  Mocht het zo zijn dat het niet goed is lijkt het me dat je toch bloedverlies moet hebben en daarbij het lichaam moet het dan opruimen dus moeten ze je toch in de gaten houden lijkt me? Ze kunnen je hcg ook meten om meer zekerheid te krijgen. 

  Ik zou als het mij zou overkomen gaan bellen net zolang tot ze je op korte termijn gaan zien en je duidelijkheid gaan geven in deze onzekere situatie voor jullie. 

  Sterkte! 


  SAppel
  Bijdrager
  #10070753 Quote

  Hoi Ishe,

  Wat een verhaal. De spanning zal wel erg hoog bij je zitten. Ik kan me heel goed voorstellen dat 2 weken wachten een eeuwigheid duurt. Vraag de verloskundige om advies. Na 2 weken zie je misschien wel weer duidelijker hoe het werkelijk zit omdat de kindjes dan verder zijn ontwikkeld. Ik heb geen idee of het 2e kindje zich nog kan ontwikkelen zonder hartslag. Ik zou denken van niet. 

  Hopelijk krijg je bij de volgende echo meer duidelijkheid zodat je ook hopelijk van je zwangerschap mag genieten. 

  Heel  veel succes,

  Liefs Sanne


  Junibaby12
  Bijdrager
  #10075042 Quote

  Wat een verhaal!!!

   Ik ben heel erg nieuwsgierig hoe het nu met je gaat en of je al meer duidelijkheid hebt.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct