Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Help Ik Heb Slaap Nodig

 • Auteur
  Berichten
 • #10568732

  5 maanden geleden ben ik mama geworden van het liefste popje op de wereld. Na een heftige bevalling wat mij bijna het leven heeft gekost, wilde ik toch graag borstvoeding geven. Door 4 liter bloedverlies, kam mijn borstvoeding heeeeel laat op gang. En ik had een kleintje met veel honger dus voeden we vanaf zijn geboorte 1 a 2 voedingen per dag bij. In het begin voelde ik me hier super schuldig over maar het werkt voor ons beide en ik ben er oke mee.
  Het is een onwijs vrolijk kindje, tenzij hij moe is. Hier begint de ellende. Ik ben onwijs strak met de 2 uur wakker tijd aanhouden. Ik volg altijd dezelfde routine, inbakeren (ondertussen niet meer ivm omrollen), witte ruis, schoon luiertje, voeden en dan op bed. Zodra hij neer wordt gelegd is het gillen. Ik probeer steeds zijn speentje terug te doen en dan de kamer uit te gaan maar snel spuugt hij het uit en moet hij huilen. Ik probeer ook om naast zijn bedje te zitten en steeds zijn speen in te doen. Soms werkt dit en valt hij in slaap maar vaak wilt hij gewiegd worden. Aan de ene kant ben ik blij, zeker toen hij newborn was vond ik het super belangrijk om aan de hechting te werken. Anyways als hij eenmaal in slaap is, wordt hij altijd na 20 minuten wakker en moet hij krijsen. Vaak zit er een boertje vast of moet hij spugen( ik boer hem altijd na een voeding en gebruik colic drops) soms gaat hij weer verder slapen na 1 minuutje aan de borst en heel vaak ook niet. Hij is hierdoor altikd moe en doet 5 van die hazenslaapjes per dag.
  Hierdoor is het lastig om iets in het huishouden te doen, omdat ik altijd bezig ben met slaap en in slaap brengen. Snachts is het hetzelfde, ik slaap niet langer dan 45 minuten aan een stuk door.
  Ik vindt het onwijs zielig voor de kleine en zelf ben ik er geen leukere mama door. Komt het misschien door de borstvoeding? Krijgt hij genoeg snachts? Een flesje wilt hij absoluut niet snachts dis dat is zo lastig.
  Komt het door iets wat ik doe? Is het misschien een allergie, ik haf als kindje koemelk allergie en de kleine heeft ook eczeem waarvoor hij ook hormoon crème krijgt.

  Bedankt voor het lezen, ik hoop zo dat iemand tips heeft of dit herkend.
  Xxx een hele moeie mama


  Taps
  Bijdrager
  #10568740 Quote

  Een baby dat niet slaapt is enorm pittig! Ben je al eens bij de kinderarts geweest? Wij hadden een huilbaby en vond het alleen al fijn dat allergieën en pijn uitgesloten kon worden.
  Misschien nog een optie. De producten van Fedde en Kees. Met 3mnd stopte wij met inbakeren, op advies van de kinderarts. Het lakentje is nog steeds een lifesaver.
  Heel veel sterkte en succes


  liesforum
  Bijdrager
  #10568743 Quote

  Ooh dat is inderdaad enorm pittig, er zijn fases zoals tijden een slaapregressie of sprong dat frequent ontwaken normaal kan zijn. Wordt jouw kindje altijd ’s nachts zo vaak wakker of sinds een maandje? Bij ons was de 4 maanden slaapregressie ook erg pittig en werd het rond 5,5 maand beter.

  hazenslaapjes kunnen tot 7 maanden heel normaal zijn helaas. Het kan zijn dat je kindje na hazenslaapjes zelf eerder dan die 2 uur moe is. Mijn zoontje hield het vaak max 1,5 uur vol. Is er ook een manier waarop hij langer slaapt, bijvoorbeeld in de wandelwagen of draagzak? Dan misschien proberen een slaapje op die manier te doen.

  Bij ons hielp de fedde & kees lakentje idd ook goed om eindelijk wat langer te slapen. Wees niet bang om je kindje in slaap te helpen door nabijheid of wiegen, slechte slaapassociaties zijn zo’n onzin en bangmakerij van de slaapcoachindustrie. Mijn 9 maanden oude zoo tje valt nog regelmatig in onze armen in slaap, ’s avonds altijd na de fles, en slaapt inmiddels soms de hele nacht door. Ga dus vooral op zoek naar wat werkt.

  Ons zoontje kon na de slaapregressie rond 5,/6 maand opeens goed overdag zelf in slaap vallen, elk kindje is anders en sommige hebben jou gewoon wat meer nodig. Je doet echt niks fout, baby’s hebben een heel ander slaapritme dan wij. Mij helpen account als thegentlesleepcoach die juist vanuit baby’s kijkt en dus niet slaaptraint maar je eigenlijk leert dat heel veel normaal is❤️


  EvdB
  Bijdrager
  #10568754 Quote

  Misschien is hij ondertussen ontzettend oververmoeid. Het helpt dan om te proberen om hem in ieder geval overdag echt goed te laten slapen. Mijn eerste was ook zo moeilijk (ook verborgen reflux). Hij sliep tot 6 maanden overdag alleen maar in de draagzak. Dat vond ik dan nog wel fijn, want dan had ik mijn handen tenminste nog vrij en hij sliep makkelijk 2 uur. Aan de hand van het boek “baby in een droomritme” heb ik toen afgebouwd met de draagzak en vaker op bed gelegd. De nachten bleven overigens heftig en daar hebben twee afspraken bij de osteopaat erg bij geholpen (helaas pas bezocht na 11 maanden en in totale wanhoop).


  MrsM
  Bijdrager
  #10568780 Quote

  Hi, ten eerste een knuffel, want het is echt even pittig nu.

  Zowel jij als je zoontje kunnen meer en betere slaap gebruiken.

  Je vermoedt een koemelkallergie. Heb je daar met een kinderarts over gesproken? Die jou kan helpen om koemelkproducten te laten staan en ook over te gaan op flesvoeding zonder koemelk?

  Ligt er onder het matras van je zoontje bij het hoofdeinde een opgerolde handdoek, zodat die kant van het matrasje iets hoger ligt en hij makkelijker boertjes kwijt kan en minder last heeft van (mogelijke) verborgen reflux? 

  Heb je familie, vrienden, je man die af en toe je ‘nacht’dienst van je over kunnen nemen? Zodat je bij kan slapen? Dat kan je al zo’n fijn gevoel van steun geven!

  Herken je de vermoeidheidssignalen van je kindje? Misschien is steeds een wakkertijd van 2 uur aanhouden te lang (zeker als hij oververmoeid is). Probeer hem eens na 1,5 uur weer in bed te liggen, onze (slaap)cyclus bestaat uit 45 min, het is dan logischer om hem na 1,5 uur of 2 uur en een kwartier op bed te leggen. Meer daar over ook in het boek ‘baby in een droomritme’.

  Goed dat je aan de bel trekt. Veel sterkte.

  #10568831 Quote

  Thanks voor je reactie, ik ben al naar de kinderarts geweest ( ik woon in de UK, toen ik 3mnd zwanger was ben ik met mijn man verhuisd). Ik werd totaal niet serieus genomen en hij zei dat dit er bij hoort en zijn kind niet sliep tot dat hij 5 was. Ik ga niet opgeven, ik zal zeker naar die producten van fedde en kees kijken en uitproberen. Nogmaals bedankt, liefs❤️

  #10568834 Quote

  Lieve mama’s, bedankt voor jullie reacties. Ik heb ze allemaal gelezen en ga het uit proberen! Super fijn xx


  Essil
  Bijdrager
  #10568995 Quote

  Heel herkenbaar, daar werkt geen regelmaat tegen. Je doet niks mis. Bij ons ging het met 6 maanden over, toen we over stapte op opvolgmelk. Volhouden.

  Na 20 minuten begint de diepe slaap. Pas neerleggen als na 20 minuten het lijfje onstpant. Wacht liever iets te lang dan iets te kort, anders kan je van vooraf aan begin.

   Paracetamol voor jezelf helpt tegen de vermoeidheids verschijnselen.

   Sterkte. Het is traumatisch, maar het gaat over!


  Essil
  Bijdrager
  #10569004 Quote

  Al het echt echt echt niet meer gaat, en je geen oppas kan regelen: baby op veilige plek leggen, wieg of box bijvoorbeeld. 

  Oordopjes / watjes in je oren en slapen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct