Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

HELP, ik weet niet wat ik moet doen..

 • Auteur
  Berichten

 • KLS
  Bijdrager
  #10171494

  Hallo allemaal,

  Ik ben 25 jaar en mijn vriend en ik zijn bijna 10 jaar bij elkaar. 

  In onze privé situatie loop het financieel de afgelopen paar jaren niet helemaal lekker. Mijn vriend is door zijn ex-compagnon een aantal jaar geleden met veel schulden achter gelaten. Doordat mijn vriend zich is gaan richten op die schulden heeft hij helaas weer andere schulden opgebouwd. Ik heb hem hier altijd zo veel mogelijk bij geholpen. Helaas zijn wij nu op het punt aangekomen waarin wij niet meer verder kunnen. En tot overmaat van ramp hebben wij 3 dagen geleden te horen gekregen dat wij eind januari 2020 ons huurhuisje moeten verlaten. (Niet vanwege onze schulden, maar de eigenaar van de woning wil hier zelf weer gaan wonen.)

  Nou kun je denken, ooh nog 11 maanden, alle tijd..

  Nou nee,  niet als je geen recht hebt op een sociale huurwoning en door schulden geen hypotheek kan afsluiten en door achterlijk hoge huurprijzen en inkomensnormen niet zo makkelijk aan een particuliere huurwoning kunt komen…

  Nu lezen jullie dit en denken; waarom plaats je dit op; OudersvanNu? 

  Ik heb vandaag om 14.00uur een zwangerschapstest gedaan en deze is positief! Eindelijk na meer dan een jaar proberen is het gelukt. Alleen had ik de situatie waar we nu in zitten nooit kunnen bedenken. Deze situatie levert veel stress op en dit is natuurlijk niet goed voor de verloop van mijn zwangerschap.

  Dus nu ben ik hier en vraag ik de hulp en advies van jullie; OudersvanNu. Zijn er mensen die hetzelfde of het soort gelijke hebben meegemaakt? Hebben jullie tips voor mij? Wat moet ik doen? 


  StephW
  Bijdrager
  #10171500 Quote

  Heb je geen huurbescherming? Het huurcontract moet aan zware eisen voldoen als de eigenaar de woning zelf terug wil. Tenzij je er al mee hebt ingestemd.. maar meldt dit ook vooral aan de verloskundige, die weten waar je kan aankloppen voor hulp!

  #10171505 Quote

  De gemeente bellen met dit verhaal.

  Kan je mogelijk urgentie krijgen? En het is niet ideaal, maar misschien bij 1 van jullie ouders/ vrienden? 

  Succes!! En gefeliciteerd met de zwangerschap!


  Agnesz
  Bijdrager
  #10171520 Quote

  Misschien in de schuldsanering gaan? Welicht dat je dan wel in aanmerking komtkomen voor sociale huur? Inderdaad ff naar de gemeentezin gaan en hulp vragen bijof deze situatie er is altijd wel hulp! Op de een of andereandere manier….

   

  Succes! En gefeliciteerd met die kleine hihi

  #10171540 Quote

  Ik zou hier hulp bij zoeken. Dit is in iedere gemeente anders geregeld. Misschien is er een wijkteam/sociaal team? En anders zou ik bij de gemeente vragen hoe je in aanmerking kan komen voor wmo ondersteuning in de vorm van begeleining. Dan kan iemand met je mee kijken naar je mogelijkheden, helpen alles op een rijtje zetten en misschien ook mogelijkheden aandragen die jou nog onbekend zijn. Succes! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct