Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Help Indroogstreep Negatief Of Licht Positief

 • Auteur
  Berichten

 • LiekeHeart
  Bijdrager
  #10398403

  Afgelopen twee weken ben ik echt iedere dag misselijk… Zelfs zo misselijk dat ik dacht: ‘kan ik misschien zwanger zijn?’ In eerste instantie dacht ik dat het onmogelijk was: ik heb namelijk twee maanden medicijnen geslikt voor endometriose en ben daarna gewoon weer overgegaan op de pil. Maar… hoewel ik door die medicijnen eigenlijk niet zwanger zou kunnen worden, is het niet hetzelfde als een voorbehoedsmiddel. Ook was de eerste week van mijn pilgebruik niet veilig. Zou het dus toch kunnen?

  Ik begon in eerste instantie met een CB plus test, had hem gebruikt, zag na 3 min helemaal niets en heb hem toen weggelegd. Deed die test heel vroeg in de ochtend, dus ben weer even verder gaan slapen. Maar toen ik wakker werd stond er opeens nog een streepje!! Super dun, echt zo’n penstreepje, maar toch echt een heel erg duidelijk donkerblauw streepje. Ik begon te twijfelen: want had hem wel na de afleestijd bekeken. Ik belde de HA en hoorde dat hij misschien wel positief kon zijn en dat ik een week later gewoon weer moest testen.

  Een week wachten kon ik natuurlijk niet dus heb ik gisterochtend een KV2V5 gebruikt: toen zag ik al snel dit streepje. Het is met het blote oog bijna niet te zien, je moet er echt licht op schijnen en hem dan op een bepaalde manier bekijken, maar ik zag toch echt wel een streepje! Heb eerder KV2V5 gebruikt en die bleven altijd hagelwit. Dus nu twijfel ik alweer!! Ben ik nou heel pril zwanger of is dit, net als bij de CB plus, gewoon weer een indrooglijn of zo’n voorgedrukt lijntje? Ik weet het echt niet! Ook de kleur is moeilijk te zien…soms lijkt het alsof hij heel heel heel licht roze is…maar het kan natuurlijk ook dat ik dat gewoon WIL zien.

  Ik zou echt heel graag zwanger willen zijn namelijk! Heb voor die medicijnen namelijk te horen gekregen dat de kans bijzonder klein is dat ik op een natuurlijke manier zwanger ga worden (door de endometriose) dus dit zou wel echt een wonder zijn!

  Ik hoop dat jullie me kunnen helpen… Ik ga vrijdag, over twee dagen, sowieso weer een test doen!

  P.S ik zal de CB foto ook even in de reacties zetten. 


  LiekeHeart
  Bijdrager
  #10398406 Quote


  AnoekHP
  Bijdrager
  #10398410 Quote

  Ik zie ook een heel licht streepje! Ik weet niet hoelang je zwanger zou kunnen zijn, maar als je pril zwanger bent zou de 2v5 van Kruidvat positief kunnen zijn hoor! De CB ziet er ook goed uit, maar is buiten de afleestijd helaas niet geldig dus die zou ik proberen los te laten en dan inderdaad vrijdag opnieuw testen! Spannend en ik duim voor je!


  Mariska z
  Bijdrager
  #10398412 Quote

  Als deze foto is genomen binnen de afleestijd die op de bijsluiter staat, is hij inderdaad positief. 😃
  Ben je inmiddels wel gestopt met de pil?
  En weet je wanneer je eisprong was? Dan zou je kunnen berekenen hoe pril het misschien is.
  Ik zou inderdaad morgen/overmorgen opnieuw een test doen. Succes!


  StephW
  Bijdrager
  #10398421 Quote

  Poeh wel een tuurstreep.. ik zou ook zeker nog testen over 2 dagen, maar ook stoppen met de pil (als je die nog slikte), voor de zekerheid. Hopelijk is het over 2 dagen duidelijker.


  Azzz
  Bijdrager
  #10398425 Quote

  Ik zou voor zekerheid van digitaal gaan testen die laat zien ook hoeveel weken

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Lewis
  Bijdrager
  #10398449 Quote

  Wat voor medicijnen kreeg je? Sommige medicijnen voor vruchtbaarheidsbehandelingen zorgen ook voor een positieve test. Weet niet wat ze gebruiken voor endometriose. Maar misschien het checken waard. Verder kun je inderdaad niet veel meer dan afwachten. Misschien heeft er wat gezeten en breekt het af, omdat je eerste test donkerder was. Maar aangezien het verschillende merken zijn, het kan ook gewoon heel pril zijn. Al is het dan wel vreemd dat je al twee weken misselijk bent. Daarom dacht ik aan medicatie. En van starten met de pil krijg je ook hormoonschommelingen die misselijkheid kunnen veroorzaken. Misschien dat en een prille zwangerschap. 

  Lastig hoor dat afwachten. Ik vind die clear blue wel meer dan een indroogstreepje, al is het inderdaad niet betrouwbaar buiten de afleestijd. Kun je die clear blue niet nog eens doen (digitale?) En de volledige afleestijd wachten? Kijken of de streep binnen die tijd verschijnt? 

  Als je over een week geen duidelijkheid hebt even bloed laten prikken.

  #10399074 Quote

  En? Positieve test?


  LiekeHeart
  Bijdrager
  #10399596 Quote

  Nee… helaas geen positieve test… was dan denk ik toch een snel indroog streepje of een zeer zichtbaar voorgedrukt lijntje! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct