Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Help Is Dit Sprong 3

 • Auteur
  Berichten
 • #10260540

  Sjeeeetje wat een week..

  Zoon is 13 weken, zaten aardig in een ritme maar sinds deze week lijkt dat compleet verdwenen. Hij wil niet slapen overdag, niet in bed tenminste en met heeeel veeeeel moeite op mij. Hij huilt om alles, lijkt ontevreden (misschien vermoeidheid, maarja hij wil dus niet slapen) en is veel minder vrolijk dan normaal. Het lukt ook totaal niet de ‘vaste’ tijden van voeding aan te houden, hij wil constant eten maar dan toch ook weer niet, en drinkt daardoor al zijn flessen dus steeds half, op random tijden op de dag.

  Hoort dit erbij? Dacht eindelijk oh yes hij slaapt overdag in zijn bed zonder strijd, maar niet dus. Laten liggen als hij huilt werkt ook niet want hij raakt alleen maar overstuur. Hierdoor begint zijn nacht alleen telkens ook heel vroeg waardoor dus de ochtend ook weer vroeg begint, maar ik weet niet hoe ik dit anders kan doen?! 
  Hij had ook beetje koorts van zijn vaccinatie vorige week, is sindsdien eigenlijk dat het niet meer zo lekker loopt (maar dat lijkt me toeval hoor).

  #10260542 Quote

  Oh ik moet volgende week weer werken trouwens, en dan gaat meneertje naar het kinderdagverblijf, dus ik stress hem ook een beetje daarover nu haha. Hoe gaan ze daar om met niet slapende baby’s overdag?


  Dm
  Bijdrager
  #10260604 Quote

  Klinkt bekend in de oren. Mijn dochter was na haar vaccinatie ook zo en ik denk i.c.m. een sprong. Ik geloofde eerst niet in sprongen maar heb mijn mening bijgesteld. Mijn dochter is nu bijna 15 weken en rond de 13weken begon ze precies zoals je zoontje. Hier heeft het ongeveer een dikke week geduurt en sinds deze week hebben we het ritme weer terug. 
  Ik heb toen tijdens de sprong vooral aan haar toegegeven. Ze kwam weer 2x in de nacht voor voeding ipv 1 keer. In de middag kwam ze ook vaker. Soms kreeg ze wat meer voeding dan nodig maar dat had ze dan vast nodig. En het huilen betreft ik ben vooral met haar gaan wandelen en troosten. Even volhouden je doet het goed! Het gaat vanzelf weer over en dan heb je het ritme weer terug. 


  lepeltjelepeltje
  Bijdrager
  #10261216 Quote

  Wij hadden precies dit. Begon de nacht voor de vaccinatie, elk halfuur wakker… duurde anderhalve week, houd vol dus. Ontevreden, meer huilen en krijsen, slecht slapen. Ene seconde lachen, andere seconde huilen. 

  Denk idd de sprong! Na 1,5 week was t over. 


  Valendel
  Bijdrager
  #10261245 Quote

  Aaargh, mijn zoontje zit nu ook in sprong 3. Jeetje wat een ellende! Precies hetzelfde als jij, veel huilen, slecht slapen overdag, drama….

  Als je maar onthoudt dat het tijdelijk is en weer overgaat. Dat blijf ik altijd 100 keer herhalen voor mezelf en dan werkt het nog niet altijd, haha.

  De sprongen zijn bij hem altijd heel heftig. Ik ben nu al bang voor de volgende. Die schijnt 6 weken te duren! 

  Sterkte!

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen